Comentariile membrilor:

+ Triptic din Alindoria
Ioan-Mircea Popovici
[28.Jul.13 20:54]
La ora lansării, 17:34, cum ți-am promis, am fost în inima evenimentului. Acesta este drumul spre Alindoria.

După cum se vede aici, tu ești 10(zece).

“să crezi că undeva toate lucrurile
își iau lumina din candela începutului
Pământul tău are suflet și dincolo de ape,
prin mii de ochi așteaptă, de o lună, o lacrimă.” =  Alindoria este taramul tuturor
Marian Dragomir
[28.Jul.13 22:18]
Sa știți domnule Popovici ca ați fost la acesta lansare, mai neconvențională, un scaun a fost la dvs și chiar v-am auzit cum ați vorbit :)

 =  ...
Calin Derzelea
[30.Jul.13 12:20]
Pașa nu este un poet facil pe care să-l citești la micul dejun pentru buna dispoziție. Trebuie să riști confortul pentru o călătorie abruptă într-un lirism matur, direct.

 =  Ca la un maraton, în căutarea Alindoriei
George Pașa
[31.Jul.13 17:36]
Mă regăsesc puțin în ceea ce spui tu, Mariane, aici, deși chestia cu gândirea populară m-a făcut să zâmbesc puțin. Mă rog, e posibil să ai dreptate. Chiar crezi că Alindoria e pământul tuturor?

Sunt simpatice rău pozele, Yannelis, ultima chiar se potrivește foarte bine versurilor pe care le citezi. Și, cum ți-am zis, chiar (ne-)a plouat atunci, încât îmi vine să zic la fel ca în poezie:
"Și dacă ploaia asta vine din ugerul unei vaci
pe care-o mulge Dumnezeu, la ceas menit,
iar pământul nu e decât o găleată imensă
în care înotăm disperați, căutându-ne țărmul?"

 =  vezi unde s-a împotmolit
Ioan-Mircea Popovici
[31.Jul.13 20:02]
Nu ai văzut că ochiul acela din val, nu-i un ochi oarecare? Nuferii sunt acolo unde blonda aceasta n-a putut ajunge. Evident, “Alindoria nu este pretutindeni”. Sper să nu se supere blondele, dar lor li se întamplă mai des.
Dacă aș urmări un singur lucru, acela, ori nu l-aș găsi, ori, când l-aș găsi mi-aș da seama că de fapt căutam altceva. Și dacă totuși era chiar ceea ce căutam, l-aș găsi prea târziu.

 =  Vederea de ansamblu este totul
Marian Dragomir
[01.Aug.13 06:18]
George se pare ca eu vad chiar mai departe decît vezi tu în acest volum, asa ca ma bucur ca am putut sa îți deschid ochii asupra unei perspective pe care nu o știai, ce înseamnă ca am reușit sa depășesc valoarea imediata a textului.

 =  "Aici nu prind cheag distileriile plictisului"
George Pașa
[01.Aug.13 09:57]
Căline, mă bucur că vezi așa ceva în ceea ce scriu.
Yannelis, titlul comentariului meu anterior e cam aiurea. Sigur, căutările au o arie largă. De undeva ne veghează ochiul divin. Minuna e alt personaj, care se potrivește bine Alindoriei. Nu e cea despre care spui.
Marinae, îți las și această iluzie. Unde ai văzut tu că perspectiva mea ar ține de imediat? Nu ai spus nimic nou, am zâmbit doar, fiindcă te-ai bazat doar pe o convenție. Undeva, cum spune și Yannelis, drumurile se înfundă pentru oricare căutător. Ca să meargă mai departe, nu mai ține de imediat, ci de cu totul altceva. Acest lucru l-ai întrezărit și tu.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !