Comentariile membrilor:

 =  ...
Florentina-Loredana Dalian
[19.Jun.13 22:16]
Dumnezeu să-l odihnească!
A murit, dar trăiește, prin cele lăsate în urmă. La aflarea unor astfel de vești, îmi vine în gând întrebarea lui Zorba: "De ce mor oamenii tineri?"

 =  ...
ioan albu
[19.Jun.13 22:59]
Stiam ca e in faza terminala de la o prietena comuna, dar nu ma asteptatm sa se duca asa de repede. Sa-i fie tarana usoara!

 =  the parting glass
mihai amaradia
[20.Jun.13 00:09]
imi pare foarte rau, nici macar nu se poate povesti ce poet ne-a parasit, unul dintre cei putini veritabili, nu l-am cunoscut decat prin citit și prin spusele lui ion pop jean asa i se spune mnealui. cu parere de rau o ceasca de lacrmi intreaga. sper sa nu fie fo gluma.

 =  copilul-tigru,poetul Alexandru Musina
Nache Mamier Angela
[20.Jun.13 09:28]
Poetul a plecat cu misterul întreg al fiintei sale,s-a nascut cu o misiune ,pe care a dus-o pâna la capat, într-un sacerdotiu total...Un adolescent ,un spirit tânar,a parcurs grabit în lung si în lat si în toate sensurile hotarele literaturii,înteles si neînteles ca om ,dar Omul si Poetul au atins Excelenta...combustie lenta a daruirii de sine ,atins de aceeasi patima livresca precum marele lui camarad Gheorghe Craciun ...Ii revad în Brasovul nostru natal,pe strada Castelului unde locuia si unde dupa sedintele Cenaclului 19 puneam tara la cale îngramaditi unii în altii si atât de fericiti si de convinsi ca "rasturnam" universul dictatorial ,spre adevarata literatura,singura noastra forma de libertate posibila în acele timpuri ...A deschis portile si privirile multor tineri poeti care au devenit nume importante în literatura româna ,a murit ars de focul sacru al destinului sau ,a fost unul dintre liderii generatiei sale ,locul sau fiind de necontestat...ah,Sandu,mi-e dor de ciondanelile noastre aprige,a fost un copil -tigru jucând pe munti de carti,cu un neastâmpar intelectual hors -normes...Stiu ca si-ar fi dorit orice,in nici un caz acest gen de pace ...Va ramâne printre noi,arderea sa are un sens,acum si-n pururea ...

 =  De la Budila spre pacea vesnica
Adrian Munteanu
[20.Jun.13 15:09]
Inca din primii ani de profesorat, in comuna brasoveana Budila, era un lider al optzecistilor. Asa l-am intuit si de aceea cand a venit ideea infiintarii unui cenaclu la Casa Municipala de Cultura din Brasov, gandind ca trebuie data o sansa tinerei generatii de condeieri, l-am apelat pe Alexandru Musina, ne-am intalnit si i-am propus sa-i mobilizeze pe toti cei cunoscuti si care ar fi meritat sa formeze nucleul cenaclului. Asa a luat nastere Cenaclul literar 19. Tot ce era atunci a confirmat, cu supra de masura, mai tarziu, ca scriitor si ca profesor universitar, aflat in primele randuri ale celor care au infiintat Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov. Prea scurt pare sa fii fost totul. Mai avea atatea de spus, de facut, de schimbat in destine, in trasee literare. Inca o dovada ca nu parasim in ordine rosturile acestei lumi. Cu tristete zambesc. Va deschide si dincolo un cenaclu, un curs de scriere creativa. Va fi oriunde printre lideri. Dumnezeu sa-l odihneasca! Apoi o va lua de la inceput.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !