Comentariile membrilor:

 =  merci
Nache Mamier Angela
[27.May.13 12:57]
merci claudiei ,care mi- a oferit aceasta tribuna pentru a exprima unele din ideile care au constituit laboratorul meu de creatie din umbra
schimbul de idei intre generatii este fructuos si trebuie incurajat
intebrile claudiei m-au scuturat dintr -o anumita letargie ,caci e din aceeasi stofa sufleteasca,o inimoasa care are mult carism si cu care vor ramane prietena pe veci

+ ...
Silvia Bitere
[27.May.13 13:20]
Nu mă surprinde titlul, de altfel bine intitulat, modestia face parte din recuzita valorilor, a tuturor valorilor, nu numai a celor scriitoricești. A nu se confunda, aici, modestia cu "atât pot", ci a se privi în miezul cuvântului, spre drumul omului, despre care ne-a vorbit un Nicolae Iorga, cândva.
Cel iscusit, cel bun, nu va avea nevoie de răsunet în afara cercului său, el se va impune de la sine, așa cum "fiecare pasăre pe limba ei piere" a devenit o zicală, adesea încercată de pseudoiluminații literaturii actuale, și sunt mulți.
Ca să scrii nu ai nevoie decât de Dumnezeu. Doamna Angela Mamier nu are nevoie de prezentare, ea se înscrie în cerc...
Frumoasă, însă, această notă colegială a Claudiei.
Respect, Doamnei Angela Mamier!

+ ...
Ioana Bogdan
[27.May.13 14:47]
Subscriu, cu bucurie, la autenticitatea acestui interviu. O cunosc pe Angela nu doar din cuvinte, ci si din fapte. Sigur ca multi vor spune ca am creat o gasca aici, deloc neadevarat. Poate o gasca e mediocritatilor, vor completa altii. Nici nu ma grabesc sa-i contrazic, cine sunt eu sau ei sa avem dreptate. Ce stiu sigur e ca valoarea o va certifica timpul. Umana, scriitoriceasca.

 =  de fapt
adrian pop
[27.May.13 15:48]
tu ești o stelutză mică, dar luminoasă, în gașca de mediocrități.
adică scrii poezii faine. fără mișto.
da cu restu ai dreptate.
:)

chestia de mai sus nu o comentez, că-i stric bucuria angelicăi. și face cu nervii cei mari minela. deși am văzut cîteva chestii mișto de tot în text.
să se consemneze la fapte bune.

+ De la inceputuri pana azi
Adrian Munteanu
[27.May.13 18:16]
Mă bucur că în rarele mele intrări pe aici se întâmplă să dau peste acest interviu pe care îl consider un gest necesar, aproape o reparație obligatorie. Mă bucur, Angela, că îți continui munca și lupta ta spirituală independentă, aplecată, stăruitoare și expresivă, că nu ai uitat de începuturi si de energiile pe care dificultățile de atunci nu le-au anulat, ci le-au potențat. Și mă bucur că destinul ne-a adus aproape în momente care nu pot fi trecute sub tăcere și au adus, pentru fiecare, o subliniere însemnată a rosturilor, datoriilor și potențelor noastre, a credințelor și împlinirii noastre. Să nu te lași, să fii aceeași. Să fii!

 =  silvia,ioana,adrian munteanu ,adrian,,,,
Nache Mamier Angela
[27.May.13 19:26]
draga silvia,multumesc pentru lectura plina de empatie,solidaritatea si amicitia nu sunt incompatibile ,fac bine scriitorilor

draga ioana,prezenta ta inteleapta si revigoranta,e mereu un semn bun ca dialogul intre generatii este posibil cand bunul simt duce la schimburi care ne imbogatesc

adrian munteanu,noi suntem vechi prieteni pe drumul literaturii,am facut pasi importanti si riscanti, dar poate asta ne-a facut mai puternici,mai exigenti,mai solidari si chiar...solitari
am raspuns solicitarii amicale a claudiei ,dar nu inseamna ca ma cred buricul pamantului

adrian pop, prea subtil ,deci las ambiguitatea sa planeze ...

 =  Angela Mamier
Claudia Minela Petre
[27.May.13 23:10]
mi-a adus noroc. îi multumesc pentru ca a acceptat provocarea, avand incredere in mine.
m-as bucura ca scriitorii care au publicat, sa-i trimita Angelei cate o carte. Sunt convinsa ca ar face o minibiblioteca romaneasca de invidiat.
eu iti trimit acum, ca sa fie bucuria si mai mare, 2 volume de versuri- Adriana Lisandru, proza scurta Mihai Traista, George Gitlan- poezii si cele doua reviste in care gasesti interviul.
multumesc celor care i-au lasat un semn de apreciere, Angela Mamier Nache merita aceasta onoare.

+ Felicitări!
Ioana Geacăr
[28.May.13 10:53]
Felicitări, Claudia Minela Petre! Interesantă ideea și generoasă, să pui în lumină adevărate personalități de pe site, prea modeste, cum e Angela. Toată evoluția ei literară e esențializată aici, împreună cu pasiunea pentru cuvânt, atât de evidentă în mărturisirile de aici, dar și din propriile cronici literare de pe agonia! Felicitări amândurora!

 =  Angela Nache Mamier
Djamal Mahmoud
[28.May.13 15:26]
vă felicit pentru acest interviu care scoate la lumină o părticică importantă din viață domneavdastră și din expriența literară. meritați pe deplin acest lucru...

mult respect

 =  Modestie
Cristina Rusu
[28.May.13 17:47]
Claudia ai avut o idee bună. O felicit pe poeta Angela Nache Mamier, pentru puterea de a trece cu modestie prin viață, pentru lucrul bun înfăptuit, pentru poezia sa sensibilă. Omul vorbește prin faptele sale deosebite, dar mai ales cînd acestea au continuitate. Modestia este un dar divin și mă bucur să îl văd în aceste cuvinte, pe care poeta ni le dăruiește atît de firesc. Mult succes, multă putere de a lupta cu orice duce spre înalt, și multe bucurii.


cu prietenie, Bia

 =  claudia,ioana geacar,djamal m.cristina...mes ami(e)s
Nache Mamier Angela
[28.May.13 20:39]
sunt sensibila la aceste cuvinte ,caci sunt de la "poet la poet" ,adevarate "cuvinte-fortarete" ,caci suntem uniti in acelasi pariu suav cu timpul poeziei,care ne face si bine si rau dar ne mai da încredere când citindu-ne unii pe altii putem conta pe emotii de împartasit cu sinceritate si respect mutual
l'union fait la force

+ din culise
Ioan-Mircea Popovici
[05.Jun.13 02:45]
Las semn in ceas de noapte. Spuneam undeva ca si ziua-s pe cer stele, dar, nu le vedem, din cauza stelei din vecinatate, Soarele. Steaua pe care-o las, este o stea dubla, precum Algor si Mizar. Motivul, interpretarea si cantecul se gasesc in invelisul acestui sambure de adevar. Pentru ca-mi place sa vad acolo unde se vede mai putin, din culisele discutiei, iau doar atat: "M-ating de tot să pot pricepe,/Chiar dacă nu dintru-nceput,/ Poemele sunt îndoiala/ În trupul de sub spartul scut./ Și-i prea stupid în cortul vostru/ În care voi, cu sacii plini,/ Vă dați în petec ori de-a surda,/ Numai poetul peregrin,/ Nemulțumit de-așa scofală,/ Se lasă-ncinerat pe crini.
CM - Am întâlnit pentru prima dată la dv., termenul de ,,femelistă’’. Am crezut că este o greșeală de redactare. Vă rog să ne explicați semnificația acestui cuvânt pe care l-ați atribuit femeii"

 =  ioana mircea popovici ...
Nache Mamier Angela
[05.Jun.13 08:33]
merci poetului ioan mircea popovici
poemul pe care îl citati era scris in plina epoca ceausista ,de trista amintire si asfixie psihica (vol.miraculum 1982 Editura Dacia)
cât despre termenul"femelista" ,aici în franta nu a socat(femelliste) si desi are o conotatie provocatoare l aprimavedere ,este în realitate un elogiu adus celor doua sexe opuse ,pe care eu le visez egale în tot si va trimit la acest raspuns:
http://agonia.ro/index.php/personals/1819963/Femelismul-manifest_literar

 =  bucuria regasirii
Camelia Iuliana Radu
[09.Jun.13 18:07]
imi place cum conduci discutia, sincer si in amanunt, Claudia. Interviul tau are viata si ma bucur ca am regasit-o pe aceasta minunata doamna si aici, deoarece prima data m-a fermectat o fotografie. (pe FB. eh!) Azi, datorita tie, un om.

 =  multumesc doamnelor!
eugen pohontu
[27.Aug.13 17:01]
am descoperit acest exceptional articol in facebook (rusine mie), m-a bucurat mult exegeza si acuratetea surprinderii valorii profesorului, in primul rand, apoi binecunoscuta activitate scriitoriceasca pusa in lumina necesara din spatele modestiei.
am avut deseori placerea si surprinderea versurilor doamnei Nache dar n-am avut ocazia, poate nici curajul, de a comenta prestatia din agonia, nu-i timpul trecut.
am onoarea de a putea multumi ambelor doamne pentru ca exista si ne bucura sufletul cu literatura pe care o promoveaza.
felicitari Claudia Minela Petre!

 =  Eugen P.
Nache Mamier Angela
[27.Aug.13 18:20]
sunteti un suflet frumos
merci dvs.mai ales Claudiei cea sufletista...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !