Comentariile membrilor:

 =  Debut fericit!
Florentina-Loredana Dalian
[26.May.13 20:23]
Iată un volum care se lăsa așteptat demult, atât de util celor care scriu sau doresc să scrie haiku. Citind articolele lui Cornel pe site sau pe blogul său, am putut constata bogăția de informații și, așa cum se afirmă în textul de mai sus, lipsa unei anume prețiozități, scorțoșenii în elaborarea comentariilor și articolelor. Conform acestei prezentări, pare a avea și o bună structurare pe capitole. Felicitări, Corneliu!
Felicitări, Maria, pentru prezentarea destul de provocatoare!
:)
Florinel

 =  aceeasi parere
Maria Tirenescu
[26.May.13 20:40]
Mulțumesc, Florinel! Ai dreptate, trebuia să apară această lucrare. E foarte bine că a apărut! I-am simțit lipsa, cand am început să scriu haiku.

+ Corneliu Traian Atanasiu...
Gârda Petru Ioan
[26.May.13 21:02]
...trăiește în spațiul sau în dimensiunea haiku. Este omul care caută, găsește, împărtășește, îndrumă. Cu trudă, cu răbdare, fără ostentație, fără a da sentințe.
Fiind în continuă relaționare cu dânsul, prin participarea la concursuri săptămânale și lunare, pe care le moderează cu competență, prin lecturarea multor poeme, articole și comentarii care-i aparțin, consider că îmi pot permite să recomand această carte tuturor celor care sunt interesați într-o măsură mai mică sau mai mare de fenomenul haiku.

 =  multumiri si despre colaborare
Maria Tirenescu
[26.May.13 21:16]
Va multumesc pentru aprecieri! Multumesc, Eugenia pentru recomandarea articolului! Am incercat sa micsorez fotografia. Nu mi-a reusit inca.

(Am pornit calculatorul pe la ora 15 si, de atunci, am tot lucrat.Cred ca e obosit. Nu mai reactioneaza la ceea ce-i cer. Nu mai pot sa folosesc diacriticele pe internet.)

Pe Corneliu l-am cunoscut aici, pe Agonia. Din 2005 comunicam, colaboram. Cred ca ni s-au alaturat multi pasionati si asta e un lucru minunat.
 =  Felicitări!
gabriela marcian
[27.May.13 13:05]
Niciodată nu pare suficientă „știință” pentru descifrarea tainelor haiku… Mereu rămâne ceva nespus, ceva dincolo de cuvinte și înțelesuri. Așa încât “Mulcom picurând” vine să ofere sprijin celor îndrăgostiți de acest gen de literatură.

Corneliu, îți mulțumesc pentru tenacitatea și consecvența de care ai dat dovadă în toți acești ani. Multora dintre noi, ne-ai îndreptat pașii cu delicatețe spre acest tip de poezie.

Maria, prezentarea ta nu face altceva decât să deschidă ( și mai mult…) dorința de-a avea această carte, de-a încerca perfecționarea artei haiku…

+ Dacă nu exista...
Dan Norea
[27.May.13 17:01]
...Cornel Atanasiu ar fi trebuit inventat. Sunt unul din cei mulți care au pășit pe cărările haiku-ului datorită lui. Se întâmpla asta prin 2007, la câteva luni după crearea site-ului și înființarea concursului lunar Romanian Kukai.
De atunci îi citesc studiile, eseurile, comentariile și mă bucur că, în sfârșit, le-a publicat și pe hârtie. Felicitări!

Maria, felicitări și mulțumiri pentru un articol excelent! Vin și eu cu un pic de lumină.

 =  bucurie comună
Maria Tirenescu
[27.May.13 20:10]
Sunt convinsă că vă bucurați că toate articolele despre haiku sunt acum adunate într-o carte. Eu am fragmente prin calculator, dar, din lipsă de timp, nu le-am adunat într-un folder. De aceea, mereu caut prin 3-4 locuri. Acum e mai simplu.

Mă bucur că apreciați lucrarea lui Corneliu și contribuția mea la semnalarea ei! Mulțumesc pentru lumină!

+ Bucurie
alina livia lazăr
[28.May.13 13:27]


**De abia astept sa citesc cartea. Sunt convinsa ca voi gasi in ea "tilcuri si taine", frumuseti si cai deschise atat spre lumea de afara, cat si spre mine insami. Nu am reusit niciodata pe deplin sa imi domesticesc firea intru "molcoma" contemplare a ceea ce se afla in jurul meu, dar uneori am descoperit ca aceasta se poate intampla firesc si dintr-o data, ca o ploaie de vara - lasand in urma un miros de proaspata autoredescoperire - singura conditie fiind poate aceea de a deschide ferestrele, canalele, ochii. Ma incanta sa stiu ca exista acum o carte care ma va ajuta si mai mult pe drumul acesta.

Felicitari, Cornel, multumiri, Maria, pentru notificare.

 =  felicitări
Djamal Mahmoud
[28.May.13 15:15]
felicitările mele domnulului Corneliu Traian Atanasiu. mult succes în contiuare vă doresc...

 =  ***
nastia muresan
[30.May.13 07:37]
Ma bucur pentru acest debut si pentru aceasta carte. Inspiratie si succes mai departe Domnului Corneliu Traian Atanasiu!

 =  Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[30.May.13 21:36]
La cenaclul Coșbuc s-a prezentat azi doamna Victoria Fătu Nalațiu. O revelație pentru necunoscătorii de haiku. E o metodă inedită de a transmite imaginea prin text.

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[07.Jun.13 18:02]
Felicitari!

 =  Abia azi am văzut postarea Mariei
Corneliu Traian Atanasiu
[29.Nov.13 20:15]
Ca 99% din cărțile de haiku, nici cartea mea nu se găsește în librării și biblioteci publice. O pot trimite însă doritorilor în schimbul unei mici contribuții la finanțarea modestei premieri a participanților la concursul lunar RK.

Mulțumesc Mariei și tuturor celor care au comentat aici, vechi amici în ale haiku-ului.

Cartea poate fi citită și online, în BRK. Sau descărcată.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !