Comentariile membrilor:

 =  Blestemul de-a iubi original
Coculeanu Paul
[12.Apr.13 07:05]
O definire a iubirii din noduri cere un dramatism, iar versurile acestea pot fi comparate cu un șirag de mătănii: boaba și declarația sinceră către femeia iubită. Nu este nimic sforțat, sau cum s-o spune, a, este multă naturalețe și o undă de sarcasm. Cornul orizontului - nu înțeleg imaginea. Parcă e o nepotrivire, dar depinde de perspectivă.

 =  Răspuns
George Pașa
[13.Apr.13 15:22]
Din perspectiva mea, acea metaforă își are locul acolo. E bine că mai este câte cineva care trăiește poezia. Sunt onorat de semnul dumneavoastră de lectură.

 =  3D relational?
Camelia Iuliana Radu
[14.Apr.13 11:10]
o privire de artist plastic transformata in confesiune si contemplatie. peisajul feminin contrariaza. din partea asta se vede invers. poetul este straniou.:) 3D relational?

 =  Va veni cândva dezlegare
Marian Dragomir
[14.Apr.13 11:17]
Îmi place finalul poemului, este plin de speranța în ciudata atmosferei apăsătoare creionata de eul liric prin metafore ale dezamăgirii susținute printr-un cîmp semantic al acestei viziuni "boabe de lacrim"/ "capăt de viață" etc

 =  Mulțumesc
George Pașa
[14.Apr.13 11:27]
Dragii mei, Camelia și Marian, sunt de acord cu voi, fiindcă orice poezie se deschide prin lecturi multiple. Mă interesa dacă vedeți relizate artistic versurile de față sau nu.

 =  ultimul nod
Marian Dragomir
[14.Apr.13 11:46]
eu sunt opac George , vad numai ce vreau :)
am văzut poemul și ... am glăsuit din mîndru meu laptop

nodul îmi place ca este un simbol/motiv utilizat ca laitmotiv

+ Poezia aceasta înseamnă
Ottilia Ardeleanu
[14.Apr.13 12:28]
dragoste de la un capăt la celălalt, dragostea veritabilă care se duce prin durere și bucurie (ex.: despărțire, revedere). Dar și prin strângerea, nod cu nod a acestora, pe firul vieții. Fiecare nod de durere poate fi desprins cu un cuțit de fericire. Din păcate, nodurile sunt prea dese, pentru că ele sunt o multiplicare a stărilor, a lucrurilor. Dar, sensul vieții este: unul către celălalt. Imposibil să nu le vezi. Fiecare, din cealaltă parte. Îmbrățișarea devine un nod ultim, moment în care totul se dezleagă. Urmele fiecăruia rămân, ca înlocuitoare de noduri. Un lanț frumos viața dezlegată de sentimentul iubirii! Un teren propice poetului.

Despre iubirea cu noduri, am citit cu plăcere,

Ottilia Ardeleanu

 =  Felicitări pentru un comentariu aplicat
George Pașa
[14.Apr.13 17:39]
Doamnă Ardeleanu, ați reușit aici un comentariu aplicat, în acord cu semnificațiile textului, fapt pentru care vă rog să primiți felicitările mele.

 =  o poezie despre singuratate
Camelia Iuliana Radu
[15.Apr.13 06:38]
M-a atras titlul, Pașa. apoi am descoperit o poezie despre singuratate, scrisă dintr+o perspectiva deosebita, de parca ai fi artist plastic, contempland modelul pasiunilor tale. SI da, nodul, ca statornicie, dar nici el mai mult decat atingere, imposibila difuziune aduce nostalgie, e aici, in aceste randuri.
toata aceasta colectie de trairi, noduri ale neputintei, dar mai ales rabdarea de a crede in utopie, in vis..
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !