Comentariile membrilor:

 =  Ține-mi-l bine, ține-mi-l bine, nu mi-l pierde...
nicolae tomescu
[10.Dec.18 14:27]
de felul meu sunt un taciturn. Dar citind textul de mai sus m-a umflat de câteva ori râsul. Bine mai dezbat problemele, ce frământă unele țări din UE, Nimeni, Cineva, AltCineva și bietul, vai de capul lui, Costache. Mi-a plăcut

felicitări

 =  De râsul lumii...
george geafir
[26.Feb.13 11:00]
Mă străduiesc din răsputeri să spun lucruri importante într-o manieră cât mai plăcută, amuzantă și mă bucură faptul că prin acest text am reușit să vă fac fie și să zâmbiți.

Mulțumesc pentru vizită, maestre!

 =  știu că puteți mai bine
Laurențiu Orășanu
[26.Feb.13 12:02]
Pe partea bună, inserțiile din folclorul cunoscut, bine selectate la temă. Și bancurile preluate la temă ar fi bune, dar nu-s originale. Efortul de creație e minim, pentru că nici măcar comentariile (din crâșmă sau de le televizor) nu sunt adnotate în vreun fel (absurd, surpriză, etc.). Sunt preluate, bine mersi, din mass-media, așa cum ni le servește ea de zile bune (în lipsă de altceva). Cam asta ar fi la minusuri.

Sigur, rămâne o impresie agreabilă, de te întrebi de unde vine ea.

Nefericit aleși acei Nimeni, Altcineva, Cineva, prezenți, deci identificabili prin nume, versus Clarkson despre care poate știm astăzi ce hram poartă, dar precis că nu vom ști mâine sau peste 3 luni.
Atenție la timpuri: Costache se vede transportat
ar cere
Pe măsură ce își revine (nu - își revenea)

Știu că puteți mai bine.


 =  Bietul animal...
Gârda Petru Ioan
[26.Feb.13 13:20]
Hulit în asemenea hal.
Se crează impresia că toată lumea mănâncă acum carne de cal și când te gândești că deunăzi specia era în pericol să dispară. Parcă văd că de acum se vor înmulți caii în așa hal, că nu vom mai ști ce să facem cu ei. Poate că vom descoperi că sunt mai gustoși ca vitele. Și, în fond, măgarii de ce n-ar fi gustoși? Unii mănâncă pisici, alții șobolani. Prea multă fandoseală.
Partea serioasă e că suntem în război economic și că România, ca de obicei, pierde.
Este bine că anumite specii literare atacă astfel de evenimente. Felicitări!

 =  Critică obiectivă...
george geafir
[26.Feb.13 15:42]
D-le Laurențiu Orășanu,

Aceste personaje „identificabile prin nume”, omniprezente în toate satirele mele politice postate pe Agonia, sunt un alter-ego al aceluiași pelerin solitar care parcurge drumul nesfârșit al societății noastre de tranziție și care, la popasuri, observă, comentează, culege, interferând cu personaje reale... Cred că senzația de „loc comun” vine de la subiectele prea fierbinți ale zilei, cât și de la atitudinea și declarațiile oamenilor politici și guvernanților, care de fapt sunt miza textelor mele în ridiculizarea acestor personaje. Cu părere de rău, dar nu pot renunța la „găselnița” mea ca scriitor satiric, de a prelua declarațiile acestora. E un risc pe care mi l-am asumat în totală cunoștință de cauză... Poate că, așa cum se prezintă, proza mea nu este scrisă pentru „acum” ci pentru „mai târziu”... ori pentru „nicicând”.

În legătură cu bancurile, păi, de-aia sunt bancuri, să fie ascultate și apoi să fie transmise mai departe. M-am folosit de ele aici, ca de altfel și de mostrele de folclor, pentru a crea o atmosferă specifică, de bună dispoziție, în această lume de balamuc.

Regret nespus de mult că nu reușesc tot timpul să mă situez la aceeași înălțime... În ce privește „impresia agreabilă” pe care o lasă totuși textul meu și vă întrebați de unde vine ea, aș vrea să cred că poate vine de la... talent... (Desigur, glumesc!)

Cu deosebită considerație,

 =  Război fratricid
george geafir
[26.Feb.13 15:46]
D-le Gârda Petru Ioan,

Războiul se regăsește pretutindeni, în toate domeniile, economic, social, literar... Și peste tot se lasă cu morți, răniți, învinși și învingători... Totul e să ne păstrăm simțul umorului. Mulțumesc pentru comentariu.
 =  Metamorfoză...
neculai lunca
[26.Feb.13 20:24]
Vina nu-i prea mare dacă
Dintr-un cal făcut-ai vacă;
Dar delictul este clar
Dacă faci din cal, măgar!

 =  Tac mă cheamă!
george geafir
[27.Feb.13 09:32]
D-le Neculai Lunca,

M-ați lăsat fără replică...

Știindu-mă cu musca pe căciulă, mai bine, Tac mă cheamă!

Cu stimă,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !