Comentariile membrilor:

+ întâlnire-n labirint
Ioan-Mircea Popovici
[10.Jan.13 06:51]
Nu pot, spune copilul când este în fața unui gest. Așa și eu, nu pot să nu las semn de deschidere, când dau de-o carte, cu un titlu mai faină decât Tentația labirintului, și-n carte dau de hrană spirituală cu bună mireasmă. Se pare că-i vorba de un labirint cu ferestre, ca aici:

"„Hmm, vai de cei care urăsc! Câtă risipă, câtă pierdere, câtă pace irosită, câtă amărăciune în suflet! Fie la ei acolo! Să nu prietenești, ci să urăști? Vai!” (p. 73)."

"„Am avut onoarea, eu, murdar la gând, să viețuiesc, din păcate câte puțin și rar, printre oameni curați la suflet și cuget. Câtă simplitate, câtă noblețe, câtă împăcare cu ei înșiși și cu Domnul! Chipul lor trăitor în natură e legat cu viețuirea simbioză între om, plantă și animal."

Vorba aceea, carte de minte, inimă și literatură, cinste cine te-a scris. Mă bucură întâlnirile rare.

 =  .
George Pașa
[10.Jan.13 19:03]
Vă mulțumesc pentru impresie. Mă bucur că v-au plăcut cele câteva paragrafe pe care le-am citat din această carte.

+ interes si pasiune
Nache Mamier Angela
[12.Jan.13 19:14]
uno cronica literara la obiect care îndeplineste cu brio rolul de a ne prezenta o fateta cât mai multipla,dându-ne apetitul de a-l citi,de a-l descoperi...
Vocabularul critic,exigent,are finetea de observatie si de interpretare a poetului George Pas si desigur ca asemenea "antene" scruteaza în profunzime orizontul acestui autor care desi nu i se pare foarte inovant ,are un lirism de calitate,un gen literar care combina genurile deci mai greu de catalogat:"vând, concomitent, și trăsături ale poemului în proză, și ale jurnalului liric de idei, și ale panseului, și ale poemului-eseu, fără putea fi încadrată în vreuna dintre aceste specii."
Criticul considera ca :"Temele și motivele dominante ale cărții sunt: timpul, menirea scriitorului în lume, singurătatea, raportul dintre eu și lume, amintirea, mântuirea prin scris, matricea existențială, martiriul, învinsul și învingătorul, lumina, raporturile dintre contrarii – spirit și materie, iubire și ură, prietenie și dezbinare, cădere și înălțare etc."
Seriozitatea comentariului si interesul pentru aceste linii directoare ale cartii merita consemnat

 =  Cartea e importantă
George Pașa
[13.Jan.13 22:27]
Doamnă Mamier, meritul este al autorului; eu nu am făcut decât să îl evidențiez.

 =  Felicitari Marian Ruscu si George Pașa
Anni- Lorei Mainka
[24.Jan.13 21:03]
"Ma tem pentru viitorul nepotilor mei"...un poet care intrepatrunde viata sa cu viitorul societatii...Mare curaj...si bine ca mai sunt si asemenea scriitori care nu uita ca fara nepoti care il vor citi si care vor duce mai departe,degeaba scriem.

Imi place fluidul si discursul versurilor...Citesti si nu te impiedici de cuvinte construite in colturi, si asta il face un poet modern, chiar daca nu a rasturnat partitura metaforelor.

 =  .
George Pașa
[02.Feb.13 17:19]
Doamnă Mainka, mă bucur că v-a atras ceea ce am scris aici despre cartea domnului Ruscu. Autorul a așezat altfel, pe alocuri, textul, dar nu cred că și-a dorit, în acest volum, poezie.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0