Comentariile membrilor:

 =  Reforma e pe cale să învingă. O problemă doar mai avem...
Gârda Petru Ioan
[03.Dec.12 08:58]
Avem dulapuri de dosare pline,
Și teancul de hârtie urcă, urcă...
Învățământul merge foarte bine,
Acuma doar elevii ne încurcă.

Felicitări pentru articol și poezie!

 =  Despre frumusetea uitata a profesiei de dascal
Maria Postu
[03.Dec.12 14:17]
Felicitari!Ati surprins foarte bine problematica invatamantului actual!Sper sa fie citit de cat mai multi oameni, poate si dintre cei "vinovati" de aceste lucruri care ne distrug sub pretextul ca ne fac bine!(De ce nu-l publicati si pe didactic.ro?)

+ Clasa minus șase
Dan Norea
[03.Dec.12 16:46]
Am înțeles acum, mi-ai dat o pistă,
De ce pe-aicea ai cam absentat:
O formatoare profesionistă
Te-a formatat.


Vali, într-un text unde sarea e cam amară, ai reușit să ne comunici cât se poate de plastic până unde merge stupiditatea reformei învățământului. Pentru modalitatea în care ai făcut-o, vin cu o stea.

Dar eu tot nu înțeleg, nici să mă bați: de ce e nevoie de o clasă pregătitoare? Nu existau grădinițele? Aplicând teoria de azi în mod recurent, este necesară o clasă de nivel -2 pentru a-i pregăti pe copii să intre în clasa -1, apoi o clasă de nivel -3 etc. Mă rog, etc nu are prea multe elemente, ultimul nivel este să aduci femeile însărcinate la școală în clasa -6. =  Munții de hârtii vs Măria-Sa Elevul
Vali Slavu
[04.Dec.12 13:51]
Nelu Gârda, e foarte frumoasă epigrama ta. Păcat că nu am acum inspirație, să-ți răspund pe măsură. Poate vine muza…
Doamna Maria Postu, am avut, ieri, o tentativă de a-l publica pe didactic, dar am renunțat. L-am postat pe ICOS, celebra platformă, unde, până acum, nimeni nu a zis nimic. Probabil nu ar da bine la imagine să fii de acord cu elogierea unui dascăl din secolul trecut și, implicit, a învățământului din vremea aceea. Nu sunt o demodată. Nici de misiunea pe care o am nu am uitat, cum am lăsat să se-nțeleagă în textele umoristice de mai sus. Normal că societatea evoluează, dar nu trebuie uitat că suntem dascăli pentru a educa elevii, nu pentru a întocmi hârtii. În fiecare toamnă, ne neglijam propriii copii, și ne ocupam mai mult de copiii de la școală. Dar să-mi neglijez și familia, și elevii, pentru a rezolva niște sarcini aberante, mi se pare de neconceput.
Dan, îți mulțumesc pentru steluță! Opinia mea despre clasa pregătitoare o cunoști deja. Rămân de părere că ar fi fost o idee bună, dacă nu ne înnebuneau cu acest curs și dacă ne-ar fi oferit materialele necesare.
Și, ca să nu credeți că elevii mei sunt uitați, postez două fotografii, să vedeți cât sunt de drăguți. În prima, suntem la momentul întâlnirii de dimineață, când ne salutăm, ne facem complimente, spunem noutățile de peste zi. Fotografia surprinde un asemenea moment, când o fetiță le arată colegilor ultimele diplome și medalii obținute la concursurile de gimnastică aerobică. În a doua fotografie sunt două eleve, în fața castelului de prezență.

Photobucket

Photobucket
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !