Comentariile membrilor:

 =  Aprofundez chestiunea
Constantin Iurascu Tataia
[09.Nov.12 10:47]

Slujbași cu știute
Decizii în pix,
Nu sar să te-ajute,
Ci sar de pe fix.
Eugen Sfichi

Ca să explici cum au dat chix
Netoții ce ne guvernează,
Spui că-s săriți toți de pe fixm
Cu-alte cuvinte, deraiază.

 =  Adevărata problemă
Prundoiu Dan
[09.Nov.12 14:12]
Că guvernul deraiază...
Eșuează mulți netoți,
Dar problema ce contează
E că deraiem mai toți!

Dan-T

 =  Îmi place cum aprofundează Tataia
milos petru
[09.Nov.12 17:15]
dar și cum le brodește Sfichi

Citindu-vă aici oferta,
Doi ARDși-au deraiat pe loc,
Plângând netoții după Boc,
Dar mai ales după Roberta.


 =  Re: Tataia
Eugen Sfichi
[09.Nov.12 19:28]
Ca să explici cum au dat chix
Netoții ce ne guvernează,
Spui că-s săriți toți de pe fix
Cu-alte cuvinte, deraiază.
(Tataia)

Cu sinereză
Iese lumea ca să vadă
Câinii cu colaci în coadă.
Ponta, Miloș și Grivei
Parc-au luat-o pe ulei.

Tataie, mulțumesc pentru trecere. Nu-i da importanță lui Miloș, chiar dacă a sărit de pe fix în primele 3 „versuri” din catrenul lui de aici. Miloș nu e epigramist și nu are șanse să devină.
E.S.

 =  Sfichi ești grozav, așa cum te știu
milos petru
[09.Nov.12 19:40]
Mă bucur că nu-mi dai importanță, se vede, tu zici că aș fi sărit de pe fix în primele 3 versuri,îți place totuși că mi-am revenit în ultimul, n-o iubești pe Roberta.
Eu te apreciez ca pe un mare epigramist de asta am trecut pe la tine, îmi place nespus cum scri, puțini ca tine.poți zice ce vrei, n-o să mai intervin, mă dau bătut.

mitru

 =  Nea Mitrule, nea Mitrule…
Eugen Sfichi
[09.Nov.12 22:30]
Tare încâlcit mai ești. Practici un dialog cu semnificații duble. Voi intra în detalii cu altă ocazie despre limbajul pe care l-ai folosit săptămâna trecută la telefon. Te-a supărat că m-am exprimat cu „tu” într-o epigramă și mi-ai telefonat dându-ți drumul la gură. Nici nu trebuia să te superi atunci, dumneavoastră e prea lung pt a fi epigramistic. Ai fost cumva respectos aici față de Tataia, care e mai în vârstă?
Hai să discutăm despre strofa ta de aici.

Citindu-vă aici oferta,
Doi ARDși-au deraiat pe loc,
Plângând netoții după Boc,
Dar mai ales după Roberta.

Începem cu logica : Te referi la o ofertă. Care ofertă? Nimeni nu a depus așa ceva aici.
Problema e cu versul 3 în care ne faci pe mine și pe Tataia netoți. În epigramă, partenerii de dialog păstrează o formă de respect între ei, chiar dacă se înfruntă. Epigramiștii sunt aidoma cavalerilor medievali, care se luptau respectându-se. Îi poți numi pe mulți netoți, dar nu pe partenerii tăi de discuție.
Pe mine nu mă deranjează, pentru că nu sunt netot. Nu sunt nici prost și nici nu mi se potrivesc epigramele despre proști, așa cum considerai la „Din constatările lui moș Mitru 4)”. Citește-mi mai des biografia pe care am postat-o pe site.
De ce forțezi nota, atât în alte dăți, dar și aici, indiferent de temele epigramelor? Urmărești ceva, sau așa ți-e firea?
Tataia e un epigramist bun și ai avea numai de câștigat dacă ai putea ciupi câte ceva din experiența sa.
Mai citim o dată strofa ta și o discutăm mai departe.
Cum ți-am mai spus și alte dăți și te-ai supărat, deși nu trebuia, o constatare nu e epigramă.
Dacă ai o epigramă adevărată, titlul îl poți formula în diferite moduri, după cum ai imaginația. Îi poți spune în titlu chiar și „Constatare”. Ea e epigramă și rămâne așa, nu devine constatare. Nu trebuie să confunzi titlul cu conținutul. Principalul este ca acel catren să fie o epigramă. Dacă ai un volum de epigrame adevărate îi poți pune chiar și titlul de „Constatări”, fără ca ele să devină subit constatări, ele rămân epigrame. Dar niște simple constatări nu sunt epigrame.
Cât despre acuzația ta că n-aș iubi-o pe Roberta: Nici n-o cunosc și de la tv mi se pare o femeie nepotrivită pt mine. Poate nu e așa, dar mă ții de vorbă și nu mă lași să mă gândesc la ea.
Mai adaug un singur lucru: atenție la verbele care la persoana a 2-a singular dublează „i”-ul din rădăcină, pt că greșești frecvent. Aici mi-ai declarat: „îmi place nespus cum scri”. Nu cred o boabă din declarația ta, dar măcar adaugă încă un „i” : „scrii”.
M-am mai uitat o dată la „Din constatările lui moș Mitru (4)” și greșeala asta se repetă: acolo îmi declarai că „Asta înseamnă că tot ce scri e AUT” (Miloș Petru). Mai trebuia și acolo un „i”.
Și uite ce-mi mai spuneai acolo : „A fost o vreme când am crezut că pe saitul ăsta ai putea să te șlefuiești, să te civilizezi, se pare că am greșit.” (Miloș Petru)
Fraza ta nu mă atinge pt că e falsă. Nea Mitrule, tare încâlcit mai ești. Ai o problemă cu sinceritatea.
Atenție la verbele cu 2 de „i”, sunt destule: ții, perii, susții, etc.
E.S.




Autorul acestui text nu mai acceptă comentarii la acest text
(sau şirul de comentarii a fost oprit de un editor)