Comentariile membrilor:

 =  titlul
Leonard Ancuta
[24.Oct.12 15:03]
face trimitere la aer cu diamante și nu prea știu ce sa zic. textul e ok, ai cateva imagini frumoase, dar nu riști, nu ieși in decor. probabil nici n-ai intentionat, insa simt ca ai mai mult potential.

 =  ?
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 15:06]
aer cu diamante?

 =  da
Leonard Ancuta
[24.Oct.12 15:12]
apare in volumul colectiv Aer cu diamante. e un must pentru cineva care vrea sa scrie poezie.

 =  Leos
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 15:21]
din cate stiu eu, Cartarescu are poezia asta. nu am facut decat raspund unei cereri. pentru ca textul nu are nimic in comun cu acel corpus.

 =  aere
Leonard Ancuta
[24.Oct.12 15:26]
si subcultura. ce sa zic Rares, ai putintica dreptate. Aer cu diamante e un volum colectiv semnat Cartarescu, Cosovei, Iaru, Stratan. acolo isi face loc pt prima oara poema chiuvetei. dar de, unii scriu mai mult decat citesc.

 =  :P
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 15:33]
ma Leos, eu credeam ca ne intelegem bine. dar de la faptul ca nu ti-a placut tie titlul si de la faptul ca recunosc ca nu am avut bunavointa de a citi fabulosul volum, pana la a incepe cu jigniri de genul cu subcultura si ce ai mai zis tu.. cum sa zic. Eu inca n-am terminat Shakespeare, d-apai Cartarescu. Sunt multi pe site-ul asta care scriu mai bine ca el. Si nu am aere. Zic sa pastram legatura apropiata sa nu o innoroim cu razele superioritatii tale :) cel putin asta te rog.

 =  .
nica mădălina
[24.Oct.12 15:40]
titlul e al lui cartarescu, asta i cert. poema chiuvetei a lui cartarescu s a studiat in liceu (scuzele mele daca inca se mai studiaza si eu nu stiu), inca se mai studiaza pe la unii. in republica moldova, de pilda. stiu asta de la studenti ai mei care vin de acolo si carora le am imprumutat, pentru lectura, antologia aer cu diamante. antologie in care au gasit, logic, poema chiuvetei si i a surprins placut.

 =  .
nica mădălina
[24.Oct.12 15:42]
si, avand in vedere ca e un titlu al altcuiva, care nu e un titlu comun, de genul "poem", cred ca ar trebui ghilimele.

 =  d
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 16:04]
sa inteleg ca asupra totalitatii titlurilor din lume ale tuturor poetilor s-a pus monopol?

 =  Rareș,
Ottilia Ardeleanu
[24.Oct.12 16:09]
dar de ce nu lași tu "chiuvetei", pur și simplu, mi se pare... neasemuit. în definitiv, asta și vrei să reliefezi.
"iubita mea i-a scăpat lui brâncuși și lui grigorescu" - chiar mi-a plăcut!

 =  .
nica mădălina
[24.Oct.12 16:09]
tu intelege ce vrei si ce poti. eu mi am spus o parere. imagineaza ti de acum incolo sa folosim titluri acoperite de drepturi de autor, titluri care nu s comune, (de aceea am si exemplificat). si sa le folosim asa, fara sa cerem acordul autorului, fara sa punem ghilimele, fara ca ele, conform legii, sa fie in domeniul public (intrarea n domeniul public s eface dupa un nr f mare de ani, care nu stiou daca este implinit in cazul acestui titlu al lui mircea cartarescu).

deci problema nu s epune n termenii astia simplisti. e una delicata si are mai multe aspecte: de la cel etic, pana la cel juridic.

nu pretind ca le as cunoaste in amanunt, doar am atras atentia. dar cred ca acela care foloseste titlul altuia ar tyrebui sa fie primul care sa le cunoasca. chestie de responsabilizare. auctoriala inclusiv.

 =  Da
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 16:13]
am inteles. Mersi Madalina. o sa modifica ceva acolo.

 =  rares
Leonard Ancuta
[24.Oct.12 16:18]
de 14 ore zac in pat cu lacrimi in ochi incercand sa fac fata unor dureri imposibile si totusi existente. e ca si cum cineva imi reteaza piciorul cu dalta și nu mai termina. probabil d-aia sunt mai caustic si mai sangeros in comentarii. oricum intentia mea era sa te fac sa cauti pe net ce-i cu aer cu diamante. acum iar o dai in gard. daca era un titlu comun gen primavara, noapte de toamnă, chiuveta, etc nu cred ca ar fi fost o pb. dar poema chiuvetei e una in literatura romana si nu-i a ta. fiecare tinde catre o identitate proprie, catre originalitate. nu m-ar fi deranjat titlul daca chiar avea o legatura, daca se plia pe textul cartarescia, insa aici nimic nu face trimitere nici macar versul versul de la tevi pana la chiuveta umerii ei cei mai goi. repet, textul in sine e ok, chiar daca nu spectaculos, insa nu cu acest titlu.

 =  c
Adam Rares-Andrei
[24.Oct.12 16:20]
am modificat Leo. subiect inchis. multumesc de atentie! poate ne vedem sa imi dai cartea :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !