Comentariile membrilor:

 =  dumilin și zorii ruginiți
slavu diana
[26.Nov.12 22:16]
te citesc târziu , dumilin de sus în jos , de jos în sus, poemul ăsta trebuie încununat cu stele, sunt metafore "sudate" formând o panglică poetică ce flutură și chiamă a citire, prima strofă mă oprește-n loc și-apoi mă-ndeamnă să sorb fiece vers, iar când sfârșesc ...mă țipă zorii!
poemele trebuie puse-ntrun volum, am zis!
Diana Slavu

 =  mă răsfață și mă țipă
Dumitru Mălin
[10.Dec.18 14:27]
Cât mă pot bucura, Diana, să te simt sufletește aproape. Mă răsfață și mă "țipă" dragostea ta frumoasă pentru versurile mele. Ai "zis" bine: de două zile am încheiat cartea ce va fi alcătuită din ultimele vreo 100 de poeme la care scriu de un an aproape și pe care le-am publicat în parte și aici pe "Agonia". La jumătatea lui decembrie cred că va fi gata tipărită cartea asta care se va numi "INVENTAR LA VIAȚÃ". Lansarea, mai încolo, prin ianuarie. Te invit însă de pe acuma să-mi fii alături și la lansare, măcar virtual, căci Bucureștiul este destul de departe de Alba Iulia. Își fac o mare curte cât această distanță și aștept cu nerăbdare să ne revedem citindu-ne și înțelegându-ne atât de bine unul altuia sufletul!

 =  felicitări
slavu diana
[10.Dec.18 14:27]
felicitări pentru carte!..am simțit, nu știu cum că nu mai poate întârzia o lansare."INVENTAR LA VIAȚÃ" este un titlu de volum , generos și care îndeamnă la meditație. Voi fi la lansare, virtual, mândră de invitație, urându-ți tot înainte dumilin!
cu respect și prietenie, Diana

 =  cui cucui...
Nache Mamier Angela
[28.Nov.12 11:19]
unn text cuminte,cu unele stridente care pot jena:"ca un cui...ca nici n-ai cui..."(stridente pentru ureche,auzim "cucui...")poate ar fi bine sa treceti la un registru mai putin "versificator"
versificatia nu exclude un fond care sa ne uimeasca,de ce nu ?
exista un public respectabil pentru acest gen,dar eu personal,astept de la poezie sa riste,sa uite ceea ce s-a scris de la vacaresti încoace...e un gust personal ,dar suntem pe un site creat pentru schimb de opinii (si nu de linguseli inutile) deci profit de ma liberté de parole...

 =  până și cucuiul riscă
Dumitru Mălin
[28.Nov.12 20:14]
Angela

Cu cuiul și cucuiul ai dreptate, poate chiar voi încerca s-o dreg, păstrând însă ideea!
Cu a ta "liberté de parole" n-am nici o problemă, sunt și eu profesor (chiar doctor) de franceză.
Imi place ideea că poezia trebuie "să riște", mai ales că după părerea mea poezia e chiar un risc pe cont propriu. Nu-mi place însă că pe acest site (și nu numai), prea mulți riscă fără pic de talent, confundând poezia cu... prea multe lucruri, dar în esență mai ales cu nimicul. Pentru că Eminescu poate avea dreptate și dacă ar spune... înșirând cuvinte goale ce din coadă n-au să sune!
Nu-i cazul tău, vorbesc în general. Mă refer la o majoritate din care evident te exclud. Dar fiindcă tu n-ai nevoie de ligușeli nu spun mai mult. Spun doar atât: acum doi ani am publicat un volum întreg de versuri, intitulat "Mânia amurgului", într-un registru "mai puțin versificator". Susțin însă că îți trebuie mai mult talent ca să reușești, găsind "cuvânul ce exprimă adevărul" în versuri cu ritm, rimă și muzicalitate. Iar a spune că asta înseamnă "de la văcărești (sic, cu v mic!) încoace", asta da liberté de parole! Mulțumesc de comentariu!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !