Comentariile membrilor:

 =  hazardul și oiștea
Ioan-Mircea Popovici
[11.Jul.12 16:20]
Domnule, tare-mi place s[ văd dincolo de cuvinte. Vă sugerez să folosiți ghilimelele pentru expresiile lui Blaga, de genul: "adevărată mineriadă parlamentară blitzkreig".

De ani de zile și-a făcut hazardul de cap. Acum mi-a murdărit albul zidului, albul inorogului. Vorba lui Polihroniade face-o infexiune. Albul mută și negru câștigă!

 =  Domnule, beneficiați de toată considerația mea!
Adrian Firica
[11.Jul.12 19:19]
Domnule,
mă faceți să fac apel, dacă nu la un element de logică "interprestatică", atunci la unul ușor de "constatatat" investigând evidența populației, iar nu la unul ce privește datele așteptate a fi comunicate de celebra instituție ce face statistici - astea urmând să devină publice anul viitor, așa cum au decis UE și ONU (din punctul meu de vedere fac apel oriunde, pentru că sunt sociolog de meserie!).

vedeți dumneavoastră, de la ultimul "pronunciament" privind demiterea Președintelui României s-a petrecut ceva excepțional: au murit două milioane și jumătate de oameni cu drept de vot, fie că aceștia trăiesc în România, fie că umblă aiurea prin lume, numai că toți sunt cetățeni români cu drept de vot.

în altă ordine a ideilor, nu Institutul de statistică e cel ce stabilește numărul celor înscriși pe listele de vot ci, culmea ironiei: direcțiile specializate ale Poliției pentru evidența populației și direcțiile Primăriilor, de comun acord - tatăl meu a decedat acum patru ani, însă figurează peste tot în evidențele ăstora, deși tot acolo există și certificatul său de deces, precum și un "certificat certificat de notariat", așa că decedatul meu tată plătește dări către stat și apare în listele electorale (se presupune că toate lucrurile astea provin din ceea ce-s numite anomalii ale sistemelor informatice).

prin urmare, luând în considerație toate datele, cel mai mare genocid din vremurile noastre s-a petrecut în acești doi ani și jumătate în România: adică au fost uciși trei milioane de votanți.
dacă facem media statistică a românilor (cca 21 de milioane!) atunci, în acești doi ani și jumătate, au fost exterminați mai mult de 10% dintre români de către guvernarea aflată în post până zilele trecute.

...
aaa!:

voiam să mă lămuriți asupra unui fapt care mă intrigă:
dacă bag o bilă albă în urna albă, înseamnă că spun Da/Da; dar atunci când bag bila neagră în urna neagră nu spun Nu/Nu, adică nu spun un simplu DA?

...
cu titlu separat, vă informez că o lucrare de doctorat nu poate fi contestată decât de către Poliție și de către Parchet.
așa spune Legea dreptului de autor.

pe bune!

 =  Ce sa fac,
Manolescu Gorun
[11.Jul.12 20:35]
Domnule Firica? Rationamentele dumitale sunt atat de beton armat ca ma arunca, pur si simplu, in Haosul & Determinist (pe de-asupra), cu tot cu "atractorii (lui)stranii" ca d'aia sunt stranii ca sunt atractori.

 =  A,
Manolescu Gorun
[11.Jul.12 20:37]
am uitat. Pe bune!

 =  ședință de partid, nu alta!
Adrian Firica
[11.Jul.12 22:06]
a,
Dan Puric este un analfabet în chestiunile politologice.
conceptul de națiune este unul ce a apărut pe la sfârșitul secolului al XVI-lea în Franța, apoi a fost copios exploatat în zona viitoarelor State Unite ale Americii.

conceptele de "neam" și "populație" aparțin genului de investigare non-politic.
tribul, seminția și celelalte concepte coroborate nu au legătură cu termenul politic ce definește "națiunea".
într-o națiune pot coabita tot soiul de popoare, de neamuri, de triburi, de ginți sau de familii (la urma urmelor!).

vă dau un exemplu: titulatura de Regatul Unit al Marii Britanii, Scoției, Irlandei de Nord, etc. distinge perfect că este vorba de o uniune politică, una ce respectă rigorile și specificul populațiilor - cu excesele de rigoare, vizibile și în zilele noastre.
la fel se petrec și în Franța zilelor noastre lucrurile, Franța având în parlament reprezentanți ai "nemurilor de peste granițe" (nu puțini la număr!).
...

în lucrarea lui Blaga, pe care Puric nu o citează, Blaga spune altceva. el vorbește despre "orizontul și stilul" unor comunități, al unor neamuri, al unor populații, nu despre cel al unor națiuni. Blaga spune că o efigie a neamului românesc este bolta, bine reprezentată de arhitectura bisericilor, dar și de gestul comun nouă de a ne ridica mâinile în sus și de a privi răsăritul soarelui.
sper că nu e nevoie să încep a cita din cartea lu Blaga, da?

da, este adevărat, Blaga, forțat de comuniști, după ce se retrăsese de la catedră, a fost obligat să revină la catedră, cam după șase ani, și să scrie o carte despre filosofia marxistă.
și a și făcut treaba asta. a scris o mică serie de eseuri.
despre Marx, din scrierile lui Blaga, se întrevede că a fost un umil cercetător al economiei burgeze aflată în expansiune, evoluție pe care acesta nu o agrea (de Marx zic!).
despre Engels spune că a avut o intuiție formidabilă atunci când a continuat ideea evoluției speciilor, scriind că este posibil ca oamenii să se tragă din maimuțe - Blaga spune că ideea lui Engels nu este condamnabilă, ci doar că nu este argumentată cu datele științifice necesare.

 =  Un roman verde
Manolescu Gorun
[12.Jul.12 09:37]
Signur
Ce?
Repetez cap sec de la tine
Marunt la minte si la dreptul de a alege intre unul si altul, roman de origine totusi fiind in motivarea scrisa mai sus ca comentariu adresa la demiterea lui Basescu parerea mea si la prima alegere a fost ca nu avea ce cauta a fi ales in functia suprema a statului Roman. Si nici a doua oara. In capul meu sec, innaintea punerii a doua oara a candidaturii lui Nicolae Basescu m-a impinses gandul de a-mi pune eu candidatura. Necazul a fost ca am numai cetatenie straineza. M-am adresat ambasadei romane dei aici cum pot sa capat rapid iara cetatenia romana. Amabili fiind mi-au trimis indicatia la Monitorul Oficial care nu putea ajuta sa capat rapid innapoi ce renuntasem. Se punea problema avocaturii si altele. In felul asta am abamdonat ideea candidaturii. Nu insa numai asta ci si varsta la 81 de ani nu mai da nimeni votul cu toasta promisiunea mea de a da 7 ani din viata mea spre a face ce mai bine decat au facut altii dupa"89". Eu tot ii zic mai departe "89" si nu revolutie pentruca in capul meu sint fixate sigure niste treburi despre "89". Le cunosc mai demult si le las impacea lor acoperita de timpul trecut. Si apoi ca sa candidezi inca ca presedinte este nevoe de campanie de puiblicitate electorala, de un cerc propiu de cunoscuti plasati pe mai nu stiu ce pozitii de influenta asupra alegatorilor plus programul propiu ce trebue sa cada pe gustul a tot mai multi alegatori spre a capata votul majoritar. Ori acum deja lucrurile sau mai limpezit prin felul cum se poate manevra chiar o constitutie, se pare.

 =  Și dialog autohton
Manolescu Gorun
[12.Jul.12 10:02]
Ați văzut?
Ce?
E evident
Și?
Bine, ne vedem
Unde?
Vrei?
Poate, da nu acum
De ce
Nu știu dar sigur
Și?
Mi-a căzut
Nu mai spune
Adică fisa
Care
Pe alee cand
Șah
Furi
Aiurea
Ba da nu mizerabile
Ba tu
Ochi de broască
Ciungule
Negru, cocoșat și lacom, un izvor de șiretlicuri
Cine zice acela e
Da muta zevzecule
Ai uitat?
Ordonanța care
Dată prin
Ordonanța de urgență
La
Ordonanța de urgență
Du-te
Unde
Știi tu, mocofanule

 =  Dle Firica
ioan albu
[16.Jul.12 22:54]
Fals. Politic vorbind exista doua concepte de natiune diferite, un concept civic (de origine franceza) si unul etnic (hai sa-i spunem german, herderian). Dvs luati in calcul numai pe primul; in timp ca, la noi, cel operational in mentalul colectiv e cel de-al doilea. Toata lupta politica a romanilor transilvaneni din secolul al 19-lea, de la pasopt incoa', e lupta contra conceptului civic de natiune, pe care voiau sa-l impuna maghiarii (o natiune civica, dar de limba maghiara, sanchi!) si pentru cel etnic, cu care se gandeau pe sine romanii; neputand altfel, pentru ca nu cred ca ar fi protestat la fel de intens contra unei natiuni civice ungare, dar de limba romana :).

 =  scuze: am băgat un comentariu din poziția de "țuț"!
Adrian Firica
[17.Jul.12 00:11]
Domnule,
sunt încântat de propunerea dumneavoastră - zic de chestia asta, cum că-i fals ce spun!
sună precum chestiunea aceea ce ne pune să ghicim (între paranteze!) că de câte ori o monedă e aruncată-n sus, o să cadă pe o parte, dar și pe cealaltă (pe partea civică, ori pe cea etnică... din câte înțeleg eu acum!) cam de tot atâtea ori, statistic vorbind.

ei bine, eu mai am ceva de spus: care-i procentul estimat al căderilor posibile ale monedei în poziția de "țuț" în toată ecuația asta?

chiar dacă eu sunt un dadaist convins, sper că înțelegeți cu ce soi de lucruri îmi petrec timpul.

personal consider că timpul e de partea noastră.

 =  ...
ioan albu
[17.Jul.12 00:45]
ar mai fi si posibilitatea sa nu cada deloc, eu zic ca nu-i tocmai nula, in functie de cartier

 =  ....?!
Manolescu Gorun
[17.Jul.12 12:19]
Scuzați, mersi, pardon că mă amestec și io în discuția dumneacoastră. Precum musca….

Venea Vasile cu căruța înapoi de la lucru seara și ca să ajungă acasă trebuia să treacă prin părău... da când ajunge acolo, vede un pod peste părău. Trage tare de hățuri, oprește calul. Se gândește o clipă, apoi dă din bici și mână calul prin apă... greu de trecut, dar ajunge pe partea cealaltă, unde obosit se dă jos și își aprinde o mahoarcă. Vine și Gheo la scurt timp și povestea se repetă... ajunge și el pe partea cealaltă lângă Vasile tot traversând prin apă... amândoi fumând o mahoarcă.
Vine și Ion într-un târziu, ajunge în fața podului nici nu se sinchisește, mână căruța peste pod, podul se rupe, cade Ion în apă cu cal cu căruță cu tot, îl mână râul la vale... ăstialalți doi stăteau pe malul celălalt și fumau liniștiți privind cum pe Ion îl înghit apele.
Într-un târziu, după ce nici urmă de Ion sau de căruță sau cal se mai vedea, Gheo rupe primul tăcerea, trage un fum adânc din mahoarcă și zice 'mă Vasile, da' Iuăn ăsta al nost' băiat tânăr și necugetat... el oare n-o fi văzut că ăștia o făcut pod??'

Ce ți-e și cu podurile astea care se înmulțesc acu’ precum ciupercile ?! Ca în cele ce urmează.
Se întâlnesc doi. Știi c-a murit Georgesc? Nu, cum s-a-ntâmplat? A murit înecat! El, un înotător așa bun? Da, a murit înecat c-o gutuie. Formidabil! Și cum s-a-ntâmplat? A sărit unde era gutuia mai adâncă!

 =  Și ar mai fi ceva.
Manolescu Gorun
[17.Jul.12 14:21]
Ceva pe care – scuzați, mersi, pardon – niciunul dintre domnii Firică și Albu (sau invers) nu-l ia în considerare. Și anume ca ambele fețe ale monedei să fie identice. Și atunci DOM’ UBU ar fi înditruit să exclame (fără să mai arunce, sau nu, moneda): „Căcart!...Lumânașterea mea verde, zău dacă pricep ceva”.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !