Comentariile membrilor:

 =  .
nica mădălina
[16.Jun.12 14:01]
daca finalu (asa cum l am inteles eu una) inseamna ca sufletul tau il ocroteste pe dumnezeu (si nu invers), atunci e cam over the top si nu se potriveste cu restul textului, care nu sparge niciun tipar, neavand forta de a sustine un final in care dumnezeu e cel slab si sufletul unui biet om e cel puternic, apararea, scutul.

 =  probabil că
Ottilia Ardeleanu
[16.Jun.12 14:09]
e un suflet care trebuie să fie bun la ceva.
depinde de fiecare ce crede despre dumnezeu la modul general sau despre relația cu el.

mulțumesc pentru părerea obiectivă.

 =  Plăcut
Liviu-Ioan Muresan
[16.Jun.12 14:44]
discursul, curgerea poemului. Aș renunța la "să nu-l vadă cineva", fiind prea explicit. Și da, cred că se poate renunța la ultimul vers. E o concluzie, poate un spațiu înainte de el, dacă e necesar dpdv al poetului.

 =  merci,
Ottilia Ardeleanu
[16.Jun.12 17:34]
Liviu, da, acolo am să renunț la explicitare. mă mai gândesc la final, pentru că are o conotație aparte, dar, poate lăsăm distanța cuvenită până la... dumnezeu.

 =  Ottilia,
Petru Dincă
[17.Jun.12 16:07]
Mi-a plăcut poezia, mai ales versul ,,să faci ceea ce vrei nu e mereu foarte simplu''; e în el o demnitate a resemnării... Ultimul vers cred că ar trebui să fie ,,îl ocrotește Dumnezeu''; e o continuare logică la ,,lăsați-l să vină la mine''.

 =  uneori
Ottilia Ardeleanu
[17.Jun.12 16:32]
și el are nevoie să fie "ocrotit": inițial versul era "îl ocrotește pe dumnezeu", apoi, am lăsat să se deducă sensul/ sensurile prin anularea pronumelui și a prepoziției, dar, din punctul meu de vedere, important - și pe asta mizez - este sufletul, el devine decisiv în relația cu dumnezeu.

mulțumesc mult pentru prezență.

Ottilia Ardeleanu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !