Comentariile membrilor:

 =  așteptăm propuneri
Paul Bogdan
[20.Sep.05 11:59]
Vă rugăm să veniți cu propunerile voastre pentru buna funcționabilitate a acestui proiect.

+ osul la treaba!
Adriana Popp
[20.Sep.05 12:03]
Daca unora le e frica de literatura pe suport virtual, nu vad de ce noi am face la fel, in ceea ce priveste hartia!
O idee buna, care nu doar ca merita, ci chiar trebuie sustinuta!
felicitari, Liviu!

 =  Un raft pentru fiecare
Dana Lucaci
[20.Sep.05 12:09]
Ceea ce la Festivalul poezie.ro de la Agigea a început ca idee, dorim să se concretizeze cât mai curând și cât mai trainic. Este un proiect ce ne aduce mai aproape de real și de virtual, și în care cartea își va afla locul, oferită de autor, recenzor, traducător și trimisă mai departe spre cititorul cu ochi vii și, de multe ori, scrutători.
Vă așteptăm spre a așeza împreună primele cărți în Raftul poezie.ro!

Ela

+ Felicitari
Nicole Pottier
[20.Sep.05 12:28]
Un proiect ambitios, pe masura site-ului agonia.net, ce trebuie incurajat, susutinut si realizat. Felicitari pentru acest debut si mult succes... tuturor membrilor

 =  Raftul poezie ro
Florin Hălălău
[20.Sep.05 12:44]
Am publicat încă din 8 februarie 2005 un articol cu titlul "Raftul poezie.ro". Făceam referire acolo la propria bibliotecă. Îmi pare bine că textul meu v-a dat ideea de a alcătui un raft similar. Mult succes!

 =  o inițiativă lucrativă
Tudor Negoescu
[20.Sep.05 12:56]
În sfîrșit, o inițiativă lucrativă, benefică.
Voi avea astfel posibilitatea să cumpăr volumele cîtorva dintre membrii site-ului poezie.ro, despre care am auzit că au publicat. Abia aștept să se concretizeze.

 =  Florin, Dorun
Liviu Nanu
[20.Sep.05 13:14]
Florin am citit articolul tău, nu mai știu dacă am și comentat, dar am și eu destule cărți ale colegilor de site în bibliotecă și am participat la 10-11 lansări de carte. Să înțeleg că vrei să ne ajuți? Ești invitatul meu.
Doru, așa putem să avem și noi o idee despre cei care publică în volum și cum se scrie despre cărțile lor. Undeva, în articol am specificat, va fi totuși o selecție, vrem să evidențiem cele mai reprezentative cărți. La librăria virtuală va avea însă acces toată lumea. Se va face un contract cu autorul trebuie stabilit un preț de comun acord, preț în care va fi inclus desigur și transportul. Dar astea sînt amănunte pe care le vom lămuri pe parcurs.

 =  paternitate
Florin Hălălău
[20.Sep.05 13:39]
Era vorba de paternitatea numelui, mai ales că ai citit articolul meu.

 =  Florin
Liviu Nanu
[20.Sep.05 13:50]
O să te punem naș atunci. Eu sigur nu i-am dat numele, a fost propus la Agigea, nu-mi mai amintesc precis cine a venit cu denumirea asta, eu m-am angajat să-l pun pe picioare. Dacă te deranjează îl putem redenumi, deși nu identific o problemă majoră aici.

 =  Raftul
Dana Lucaci
[20.Sep.05 14:11]
Numele proiectului a apărut în timpul unui brainstorming între Radu Herinean, Liviu Nanu și Ela (Dana Lucaci). Nu s-a gândit nimeni atunci că cineva sau altcineva ar avea sau nu paternitate sau drept de autor. A părut a fi foarte potrivit proiectului în sine. Ideea finală a aparținut lui Radu, iar noi am fost de acord, la aceasta subscriind și cei care erau prezenți în seara de marți, 23 august 2005, când s-au discutat propunerile de proiecte poezie.ro.
Eu cred că numele poate fi lăsat așa, neafectând paternitatea nimănui. Dacă se va solicita schimbarea lui, vom ține seama.

Între timp, așteptăm înscrierile cărților, anunțuri referitoare la recenzii apărute în publicații sau pe alte site-uri, propuneri de recenzii la volumele deja apărute, colaborrări.

Rafturile așteaptă.

Ela

 =  conteaza numele ?
Radu Herinean
[20.Sep.05 16:10]
chiar daca mi se pare irelevant o sa mentionez totusi ca aceasta idee era discutata testata cu diverse metode tehnice inca din 2003, exact cu acest nume, care intr-adevar nu este ideea mea dar nici nu stiu a cui este. poate foarte bine sa fie a lui Liviu Nanu asa cum credeam eu, sau poate fi a lui Florin Halalau, insa daca mai apare vreo revendicare sau alt comentariu legat de titlul proiectului promit sa il schimb imediat ca sa ne putem concentra pe subiect si nu pe o denumire.

 =  atentie Radu Herinean
copaceanu dora
[20.Sep.05 17:06]
Nu ma priveste direct subiectul discutiei, dar fiind pe net am citit-o. Reactia ta Radu Herinean "conteaza numele?" este nepotrivita cu dimensiunea discutiei, este o amenintare pe care poate ti-o permiti(?!). Daca cineva a publicat sub acest titlu de ce sa nu treci in josul paginii un comentariu despre cum a aparut titlul. Imi pare rau pt aceasta neintelegere a voastra dar violenta verbala nu e o solutie!

+ selecționarea, promovarea și susținerea autorilor
Maria Prochipiuc
[20.Sep.05 17:38]
E bine când o inițiativă deja se conturează în ceva concret, desigur că la fiecare proiect mai sunt multe de adăugat, dar cel mai important lucru e să-l vezi demarat acest proiect, desigur că pe parcurs vor apărea și alte facilități, ce punctez eu de aici:
- traducerea unor lucrări și facilitarea criticilor și recenziilor referitoare la volumele deja tipărite;
- distribuirea acestora printr-o librărie virtuală coordonată exclusiv de www.agonia.ro în limitele regulamentului site-ului și a legii dreptului de autor.
Ce e foarte interesant e că : Proiectul își mai propune și colaborarea cu departamentul „presă” al www.agonia.ro, precum și cu proiectele în curs aferente aceluiași obiectiv.
Sunt multe lucruri care se mai pot adăuga, mă voi gândi și eu, pe parcurs poate îmi mai vin idei. Salut inițiativa și desigur că acest lucru trebuie marcat!

 =  Ba bine ca nu
Andu Moldovean
[20.Sep.05 17:43]
Ba io mi-s de acord cu Radu desi nu-mi sta in fire :-)
Eu zic, bagati fratilor lemne pe foc la proiectul asta si daca e vreo problema de nume gasim noi cateva la care sa nu apara vreo problema de copyright (am si eu vreo doua de sugerat :-) Succes!
Bobadil.

 =  copacel dora, ia-o copacel
Radu Herinean
[20.Sep.05 18:42]
dora copaceanu, ia-o copacel si citeste toate comentariile inainte sa reactionezi verbal violent, fiindca doar tu ai facut-o, eu nu.
uite, ca sa intelegi, iti mai explic o data: "proiectul e foarte important, numele mai putin!". acum sper ca ai inteles.
si daca ti se pare ca si acest raspuns este violent te asigur ca nu e, e doar la misto.

(Liviu esti bine/venit sa treci la off-topic tot topicul "titlu" daca ti se pare potrivita ideea;)

 =  hai cu vestea buna!
Cristina Hasse
[20.Sep.05 18:50]
Din raftul meu mai lipsesc volume "poezie.ro", cateva. Abia astept concretizarea acestui proiect. Am impresia totusi ca nu e nevoie de schimbarea numelui...

 =  PAX VOBISCUM
copaceanu dora
[20.Sep.05 19:45]
Ba tu, ba eu ! Radu, eu am protestat cu violenta surprinderii pt ca tocmai tu care ar trebui sa fii neutru ca apa distilata (insist : in calitatea de si de pe pozitia si cu responsabilitatea…) lansezi amenintari inloc sa vii « copace »
Atata tot, dar parca incepe sa-mi fie frica de tata ca poate ma surprinde certandu-ma cu frate-miu pe un ghemotoc de hartie si ne desfiinteaza pe amandoi cat ai zice peste.
Pupici,
Dora

 =  Așa să-i rămînă numele!
Florin Hălălău
[20.Sep.05 19:17]
Numele e foarte frumos. Nu trebuie schimbat. Și eu vreau să-mi completez colecția. Numai bine.

 =  biblioteca
Codrina Verdes
[20.Sep.05 19:55]
Felicit initiativa si sper ca astfel, sa intru si eu in posesia cartilor unor autori de pe poezie.ro, neindraznind sa le solicit.
Prevad ca raftul poezie.ro, va deveni curand biblioteca poezie.ro. Succes celor care au facut posibil ca acest proiect sa fie palpabil.

 =  proiect cu raft
Diana Iepure
[20.Sep.05 20:46]
Îmi aduc aminte, cu vreo câțiva ani în urmă, lumea cerea insistent și supărat critică avizată. De atunci, s-au perindat pe-aici o mulțime de oameni de toate vârstele. Talentați și mai puțin talentați, originali, exigenți, certăreți, prietenoși, orgolioși, iubitori de poezie și bolnavi de internet... Sper că prin intermediul acestui proiect valorile vor ieși mai lesne la suprafață.
Să auzim de bine!

 =  Felicitari
Geta Adam
[21.Sep.05 09:36]
Felicitari pentru initiativa. Ajutam cum / cu ce putem:)

 =  Geta, cu mulțumiri
Liviu Nanu
[21.Sep.05 10:15]
Geta, ești binevenită în echipă, observ că dintre toți comentatorii doar tu te-ai oferit. Adresa mea de mail prin care vom comunica și transmite informații este liviu.nanu@poezie.ro. Aici voi primi cărțile (coperta 1 scanată), recenzii despre acestea, articole din presă. Va aexista o secțiune a site-ului în care vor putea fi prezentate. Mai există proiectul "Dicționar de sinonime" la care aștept colaborări.

 =  ma raliez
Cosmin Dragomir
[21.Sep.05 16:07]
sunt la dispozitia voastra. Cu ce va por ajuta???

 =  Cosmin
Liviu Nanu
[21.Sep.05 16:19]
Cu note de lectură despre cărțile respectivilor autori, recenzii, note critice sau alte articole pe care le identifici sau eventual chiar le produci. Cu organizarea concursului de volume și selecția pentru un viitor volum antologic tradus în 3 limbi de circulație. Ești în echipă, spor la treabă!

 =  subscriu
Adrian Firica
[21.Sep.05 19:54]
aveam cunoștință despre proiect și este admirabil că se încheagă.
personal trebuie să îți mulțumesc pentru că mi-ai servit și o idee pe tavă și pentru că m-ai pus să răspund chestionarului în trei puncte. rămăsesem cu o idee suspendată, după discuția cu tine din ziua precedentă! dacă nu mă luai la întrebări, nu-mi duceam ideile până la capăt.

 =  Adrian Firică
Liviu Nanu
[22.Sep.05 09:03]
Adrian, și eu sînt optimist cu proiectul ăsta. Despre chestionarul în trei puncte trebuie specificat că l-am conceput împreună cu Liviu Comșia și va reprezenta în final o anchetă a unei reviste culturale. Avem în vedere și răspunsurile unor scriitori care nu folosesc mijloacele virtuale în felul acesta sperăm să echilibrăm situația.

 =  fratilor, prea mult mositi proietele
Aurel Pop
[22.Sep.05 15:08]
Liviu, eu ti-am trimis anul trecut cartea mea, tradusa in limbile germana, maghiara si engleza* Pelerinaj de secesiune* In curind voi scoate un volum tradus in limbile germana, maghiara,engleza si franceza * Calvarul cuvintelor* si volumul de *Autografe literare* in care i-am inclus pe toti cei care mi-au trimis cartile, volumul I. Astept pe alti autori de carte pe care ii voi cuprinde in volumul II ce o sa apara la anul. Ma bucura sa apara o retea de distribuire a carti cu autograf. Intetionez ca la lansarea primului volum de *Autografe literare* sa organizez si un simpozion pe aceasta tema. Biblioteca carii cu autograf a inceput sa prinda contur la Satu Mare in propia-mi curte. Astep cortile voastre la adresa, Aurel Pop, Satu Mare, cod.440171, B-dul Sanatatii, nr.2 bloc K2, ap.6 JUd. Satu Mare, Romania.

 =  Aurel
Liviu Nanu
[22.Sep.05 16:36]
Aurel, cu autografele va fi mai greu, dar cred se poate găsi o soluție. O semnătură acolo, și un text neutru. E o idee, mulțumesc.

 =  detalii
Liviu Nanu
[22.Sep.05 22:04]
Am o rugăminte. Citiți cu atenție articolul. Dacă intenționați să trimiteți materiale aștept coperta scanată a cărții și eventualele recenzii sau articole despre ea. Poate fi și prefața sau postfața. Nu trimiteți cartea întreagă, ea nu va fi citită în format digital decât în pagina dumneavoastră. Pe adresa de mail menționată de mine într-un comentariu anterior. Pentru distribuție trimiteți volumele pe adresa poștală (indicată și aceasta în text). Dar numai după ce cădem de acord asupra detaliilor privind vânzarea produsului. Vă mulțumesc.

 =  si eu...
Ludmila Barsan
[23.Sep.05 10:55]
Nu stiu daca pot sa va ajut si eu cu ceva, dar daca e nevoie si de contributia mea ma alatur cu drag.

 =  Ludmila
Liviu Nanu
[23.Sep.05 11:31]
Ludmila, mulțumim pentru ofertă. Putem comunica pe adresa de mail liviu.nanu@poezie.ro sau pe ym (deocamdată).

 =  anunț modificare
Ela Victoria Luca
[24.Sep.05 00:13]
Pentru cititori, autori, colaboratori ai proiectului nostru, doresc să anunț modifcarea numelui: Dana Lucaci = Ela Victoria Luca (Ela). Mulțumesc pentru înțelegere și regret orice inconvenient produs cu această schimbare necesară din motive întemeiate.

Ela

 =  intrebari
maria tirenescu
[21.Nov.05 10:57]
Credeam ca pot folosi o adresa personala, dar poate intereseaza si pe alti membri agonia ceea ce vreau sa stiu eu.
Am o nedumerire in legatura cu drepturile de autor.
Am ascultat emisiunea "Diligenta de Bizant", pe Radio Cluj. Marcela Saftiuc era suparata ca pe C.D.-ul "Cantecele generatiei in blugi" se gaseste un cantec care ii apartine si nu i s-a cerut acceptul pentru aceasta.
Eu am inscris pe agonia poezii scrise de poeti consacrati. Unul dintre ei m-a laudat, dar nu stiu ce spun ceilalti. Eu cred ca, odata ce am scris care au fost sursele de documentare, nu e nici o problema.
Va rog, daca se poate sa-mi dati amanunte.
Multumesc,
Maria Tirenescu

 =  nelamuriri
maria tirenescu
[30.Dec.05 11:14]
Am avut rabdare, dar nu am un raspuns clar. Unde sa caut lamuriri?
Numai bine si un an mai bogat decat cel care se incheie!
Cu drag, Maria

 =  Maria
Liviu Nanu
[30.Dec.05 11:21]
Maria, eu nu te pot lămuri. Dar există niște reglementări legale în sensul ăsta, eu nu am avut probleme așa că nu-ți pot da detalii. Cred că cel mai bine este să lămurești cu autorii în cauză sau cu cei care dețin drepturile de autor (moștenitori, edituri...). Dar știu că s-a mai discutat pe site chestiunea asta, cineva a venit cu oarece lămuriri.

 =  autografe literare
Daniel D. Marin
[30.Dec.05 13:57]
Eu n-am înțeles în ce constă proiectul domnului Aurel Pop. Ce înseamnă "inclus"?
Liviu Nanu (o dată cu "Aurel", 22.Sep.05 16:36) mai mult mă încurcă...

 =  unde
Daniel D. Marin
[01.Jan.06 21:45]
Și eu unde trebuie să scriu ca să mi se răspundă??

 =  Daniel
Liviu Nanu
[01.Jan.06 23:53]
Cred că ar trebui să te adresezi direct domnului Aurel Pop, doar este proiectul lui.

 =  !!
Daniel D. Marin
[02.Jan.06 19:53]
:)

 =  multumesc
maria tirenescu
[04.Jan.06 11:39]
Multumesc! Cu unele persoane am luat legatura. Am primit sugestii.
La multi ani!
Maria

 =  voi reveni
maria tirenescu
[07.Mar.06 10:42]
Am rezolvat prima problema. Ramane sa ma descurc si cu comanda. Inca nu am reusit. Poate n-am inteles ce trebuie sa completez pe formular. Voi reveni cu mai multa rabdare.
Numai bine!
Maria
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !