Comentariile membrilor:

 =  ...
sophie polansky
[18.Nov.11 17:11]
Are si n-are. N-am inteles de ce e nevoie de punct in titlu. Are un farmec aparte, rupt de rima asta pe alocuri voit ostentativa si cautata. As fi vrut sa vad mai mult din textul asta, ultima strofa incepuse sa ma convinga, m-ai trimis la caius dobrescu si mi-ar fi placut sa fie si un pic detasat/a vocea/textul.

 =  ..;
sophie polansky
[18.Nov.11 17:49]
Sa nu intelegi gresit, i-am vazut rostul, dar nu cred ca e nevoie de el, de accentuare.

 =  construire și deconstruire
Vasile Munteanu
[18.Nov.11 19:23]

cred că asupra punctului părerea exprimată este ușor contradictorie: sau are rost, sau nu :); dincolo de aspectul căruia înclin să cred că te-ai oprit (presupun că om vs om de zăpadă - care este mai mult o capcană interpretativă)să spunem că el introduce o dublă perspectivă: înspre și dinspre zăpadă (subliniez, nu înspre și dinspre om).

nu știu la ce anume din Caius Dobrescu te-ai gândit, dar, dacă dorești musai să găsești textului o fliliație, îți pot spune cu siguranță că e mult mai aproape de "negativismul" ionescian.


mulțumesc pentru lectură și pentru semnul despre.

 =  ...
sophie polansky
[18.Nov.11 19:59]
Tocmai ca la mine a functionat si fara, nevazandu-l prima data.
Nu doresc musai, dar la asta m-a trimis cu gandul. Poate mai pui ceva in ton cu acesta.

 =  amănunte
Vasile Munteanu
[18.Nov.11 20:20]

observa cu finețe psihologică Paler (în "Calomnii mitologice") că despre Don Juan au teoretizat exclusiv bărbații; perspectiva asta "răsturnată" (aici marchez prin ghilimele pentru arăta că nu consider nicidecum aceasta o tehnică de... construire; ar fi oricum superfluă și desuetă), ci mai degrabă un feminin al masculinului; pentru că, da, ce altceva te-ai aștepta să facă o "juanita"? ori tocmai tipul acesta de redundanță am încercat să-l evit.

după cum spuneam în altă parte, construiesc fiecare text așa cum "simt" că se cere elaborat; desigur, tehnic, pot introduce tipul acesta de fragmentare și/sau distincție în tot textul, dar nu de aceasta are nevoie; abia acest mod de construire ar fi "căutat"; pentru că nu știu cum îți par ție rimele (mă refer la primul comentariu), dar eu am dorit să spun ceva și astfel am spus; am căutat să spun mai bine altfel și nu am găsit; nu spun că nu există; spun că în momentul scrierii astfel "nu existau".


mulțumesc pentru revenire.

 =  ...
sophie polansky
[18.Nov.11 21:28]
Crede-ma, nici nu ma refeream la altceva. Gand la gand la poezie.:) (apropo de rime)

 =  de punere... pe creieri!
Adrian Firica
[19.Nov.11 02:41]
m-am apucat și eu, ca și tine, să umblu în mâini.
lumea se vede altfel. sigur că da: „după un anumit număr de pagini toate cărțile sunt la fel. bocit sau coit. în trup sau în creier.”

ce fel de creieri vrei să păpăm...?
de pui?
pardon, depui?

„se înnoptează într-o lume fără fund”
aici autorul are o dreptate dreaptă, îndreptățită, dar curbată conform litigiilor științifice.

...

cv: „se reproduc în mine doi actori
când dorm de-a-n picioarele ca vita”

stilul tău nu face doi bani, însă sinceritatea auctorială te îngroapă... de viu!
în fond ești un iresponsabil ce ne spune cu argumentele sale nerambursabile că... „aproape nu respir șoptesc ninsori
despre o oarecare dona juanita”

...
excelentă compoziție...

... mai umblă și tu pe ici pe colea, prin text...
că tot vorbim între noi, stând în mâini.





 =  ad fir
Vasile Munteanu
[19.Nov.11 04:52]

firicum: pre. vizibil. în schimb apreciez manera. fidelă trimiterii/lor. "război cu toată lumea". ambele tabere pierd. dar... cu ștaif. în altă ordine. a ideilor: on!orat de prezența dv (cum spuneam cândva) "insolită".

 =  ad fir 2
Vasile Munteanu
[22.Nov.11 17:02]
am înțeles că amândoi stăm în mâini, numai că pe unul dintre noi îl jenează unghiile.

pt domnia voastră (și pentru a nu crede lumea că vorovesc în dodii când pomenesc despre "Război cu toată lumea"), am făcut (și) un altfel de efort (pt că am re_citit pe wc) și am căutat pasajul cu pricina, de unde v-ați inspirat ilustra analiză literară (cu care ați uimit pe toată lumea, comentariile dv care însoțesc evidențierea unui text fiind deja de un delirism - indiferent de natura acestuia - notoriu); analiză literară pe care, ca întotdeauna, desigur, ați... semnat-o și ați dat-o anonimă: "Există totuși unele lucruri amuzante: farsele pe care singur și le joacă spiritul autocritic al autorului, ce răbufnește, pe neașteptate, ici și colo. Astfel, d. Damian Stănoiu în două fraze își face cea mai bună, cea mai adevărată, cea mai adevărată critică a propriei cărți:
"Nihil novi sub sole. Ce-a fost o să mai fie (...)"
"Adevărat!... Sunt 33 de ani de când îmi irosesc vlaga."
Și "oricât te-ar amuza această bucătărie mânăstirească, ți se mai face și lehamite"" (E. Ionescu - Război cu toată lumea, Ed. Humanitas, pag 207).
Ca să vă conving că mai există astfel de "analiză" în lucrarea respectivă, precizez că mai apare vizavi de Arghezi, dar mi-e lene să transcriu (unde mai pui că nici nu se merită).

Ce pierdeți domnia voastră din vedere este că, fix un rând, mai jos mai spune: "e un pamflet mărunt, fără talent și, mai ales, fără altitudini" (ibdiem). Eh, d. Firfirică, dacă și autocritica ar funcționa măcar precum critica, cu siguranță v-ar băga cineva în seamă ca autor; fie și de comentarii, că de pamflete nu se pune problema; spun asta pentru că, parafrazând același autor în finalul fix aceluiași articol, nu apreciez criticii, nici nu îi desconsider, dar proasta analiză literară îmi produce greață.

+ comentariile sunt precum cetina, n-au alternativă!
Adrian Firica
[03.Dec.11 20:37]
MAESTRE,
prea puțini știu că: „fântânile au glas de bolovan”.

în absența unui litigiu literar bine orchestrat pe marginea acestui poem, m-am dat și eu cu cracii și cu boașele-n sus pentru că, totuși, nu sunt o societate comercială... nu-i așa?
vorba ta:
„... ai prelucra la foc sfârșit
ceasul de mână lăcrimând uraniu”?

nici vorbă!

dar eu am una la mână, și vorbă și dilemă: în partea de Sud a Pământului Luna din ce parte apare: dinspre Răsărit, ori dinspre Apus?

solicit lămuriri amănunțite pe lumea cealaltă!

numai prin politică alternativa are plural.
în viața de zi cu zi e... singulară.

 =  sincer
Vasile Munteanu
[03.Dec.11 22:14]

eram convins că, după atâta pauză deliberativă, veți reveni cu presiune mai ceva decât mașina de pompieri; dar nu mă așteptam să vă dedați și domnia voastră la ironia asta (stați să mă uit mai sus cum ați zis...) de "doi bani" a înstelării persiflatoare (și nu sunt ipocrit, m-am dedulcit și eu astfel, dar, na, n-am eu pretențiile domniei voastre); eh, vb ceea, câte-n cuvinte, atâtea-n stele; și, desigur, aveți dreptate, eu sunt ciudatul ăla care pretinde că între apa fântânii și piatră diferența este dată numai de starea de agregare (n-are rost să invoc aici ideea de "substanță", în orice caz, nu la halul în care ați pus problema) și am să bat în retragere, nepermițându-mi o polemică din perspectiva limbajului de lemn, în care văd că excelați.

mai veniți, că tot așa plecați; pe onoarea mea, m-am convins, ideile nu vă pot face nici un rău; paraziții lemnului sunt inofensivi în mediul virtual.

în schimb, sunt sigur că o să trăiți mult, motiv pt care vă doresc sănătate.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0