Comentariile membrilor:

 =  Vino cu deslușiri!
Gigi Burlacu Pietreanul
[05.Sep.11 10:10]
Ar fi bine și folositor să ne dai, dacă știi, niște amănunte: unde a fost publicitat, cine a participat (sau putea participa), teme etc.
S-a auzit de el doar pe la... România actualități - unul din crainici făcând chiar confuzie între susnumitul Câmpulung și... Câmpulung Moldovenesc!!!

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[05.Sep.11 12:27]
Realizarea acestor epigrame presupune multă muncă de documentare. E admirabil faptul că ai reușit să creezi aceste 13 (ultima putei și tu s-o numerotezi 12 bis) epigrame. Dar nu mă miră că ai reușit, te credeam în stare... :)
Înțeleg că le-ai promovat muscelenilor obiectivele turistice, dar nu ai spus cum te-au răsplătit...

 =  Re... vino...
Gârda Petru Ioan
[05.Sep.11 12:48]
Gigi, s-a mers pe baza de invitatie. De ce m-au invitat pe mine, printre altii, nu mi-au spus, dar m-au lasat sa banuiesc ca pentru ca sunt frumos, destept, dinamic, tanar, nelinistit, ambitios etc.
Vorbind serios, probabil ca m-a recomandat cineva din partea cenaclului meu sau din partea UER. S-or fi dat telefoane, o sa ma interesez si daca aflu iti spun.
Despre tema n-am stiut mai mult decat am enuntat mai sus, dar am avut intuitia sa pregatesc cate un catren pentru fiecare dintre obiectivele promovate si cred ca am facut bine. Nu stiu rezultatele oficiale ale concursului de creatie, le voi comunica in momentul in care le voi afla.

 =  Re- Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[05.Sep.11 13:31]
Vali, mersi de felicitări. Gazdele mi-au decontat drumul, mi-au asigurat loc de dormit, mi-au dat de mâncare (cu băutura m-am descurcat eu), dar mai ales mi-au prilejuit (re)întâlnirea cu personalități din umorul românesc, epigramiști, poeți și caricaturiști de valoare. Sper să-mi dea și o diplomă.
Sigur că (mi-)ai lipsit tu și alți colegi, dar ce să-i faci, nu puterm fi peste tot :)

+ Despre cele 13 epigrame și Festivalul de la Câmpulung
Dan Norea
[05.Sep.11 14:41]
Mai întâi, despre cele 13 epigrame. Cu ele, Nelu Gârda dovedește nu numai talent, dar și ambiție, timp și efort dedicate epigramei. Sunt sigur că e singurul din toți participanții care a abordat toate cele 13 teme posibile. Pentru prozodie și umor, dar mai ales pentru că formează un set unitar și omogen la nivelul de sus, vin să promovez textul cu o steluță.

Mai apoi, despre Festivalul de la Câmpulung. Știu câte ceva, pentru că am primit și eu invitație, dar n-am putut participa. Există câteva festivaluri (Bușteni, Câmpulung Muscel, poate și altele) unde se trimit invitații pe bază de recomandări. La fața locului se dă o temă și invitații creează epigrame pe tema respectivă. La Câmpulung, concursul de creație epigramatică a avut loc joi la ora 16. Probabil i-au așezat pe participanți la mese, le-au anunțat tema și le-au dat un timp de rezolvare, ca la bac. La fel ca la bac, tema s-a dat respectând o programă - "produsele turistice specifice Municipiului Câmpulung Muscel". Dacă aș fi mers acolo, aș fi așteptat tema și aș fi tratat-o pe loc. Nelu n-a procedat așa, a pregătit de acasă toate cele 13 teme posibile. Chiar, Nelu, până la urmă care a fost tema dată? Altfel spus, cu care epigramă ai concurat?
Oricare ar fi, meriți felicitări și sunt sigur că vei primi o diplomă. Cred că ai putea afla care, Gala Laureaților a avut loc duminică seara, deci clasamentul se cunoaște deja. =  Re- Felicitari
Gârda Petru Ioan
[05.Sep.11 14:50]
Vali, muscelenii campulungeni mi-au decontat drumul, mi-au asigurat cazare la o pensiune cocheta si masa, mi-au dat ocazia de a ma intalni cu multe personalitati din lumea umorului, epigramisti, poeti, caricaturisti, cu fiul lui Tudor Musatescu si cu alte personalitati. Cred ca imi vor da si o diploma, poate chiar de premiu (deocamdata n-am rezultate oficiale, ca am plecat inainte de festivitatea de premiere).
Uite l-am sunat pe Nichi Ursei si mi-a confirmat ca am luat premiul I la sectiunea Creatie. S-a dat o diploma si o placheta, astept cu nerabdare sa intru in posesia lor!

 =  s-a născut o stea
Goea Maria Daniela
[05.Sep.11 15:29]
eu nu pot acorda steluțe, dar pot mărturisi întregii lumi epigramatice (și nu numai): s-a născut o nouă stea, cu un nume atât de gingaș, dar și predestinat: Pierrot!

lăsând, cu greu, sentimentele la o parte, îl felicit și eu pe scriitorul Petru Gârda pentru excepționala ascensiune pe drumul anevoios al devenirii epigramatice.
în completarea aprecierilor exprimate de Dan, mai adaug: un profesionist al umorului, înzestrat natural, perseverent, muncitor, generos.
sincere felicitări și succes mai departe, unui valoros umorist apreciat și recunoscut din ce în ce mai mult în lumea literaturii de gen din România!
(am încheiat discursul oficial).

trecând în registrul derizoriu de zi cu zi, stau și mă întreb: la ce bun ne mai agităm și noi, bieți epigoni palizi și timorați, în acest peisaj al epigramei, unde bântuie, precum un leu feroce și însetat de premii, un talent de talia lui Pierre?
m-ai răvășit de tot, Pierrot...
felisitasion, mon șeri!

 =  Dan, Daniela, Vali
Gârda Petru Ioan
[05.Sep.11 20:06]
Dane, părea că așa va fi cum ai spus tu, cu primirea unei teme la orele 16 și tratarea ei în 3 ore. Nefiindu-mi clar cum va fi și având ceva timp la dispoziție, mi-am făcut temele pe larg, născocind câte un catren la fiecare dintre cele 13 monumente, ca să zic așa. Nu am fost singurul, a făcut-o și Vasile Larco. Acolo, surpriză (mai ales pentru ceilalți), juriul ne-a cerut să citim ce am adus de-acasă. Avantaj eu și Larco. Au mai fost unii cu câteva epigrame la temă, iar ceilalți au citit ce aveau ei mai bun, dar nu la temă.
Sâmbătă și duminică a fost concurs de interpretare, cu texte valoroase și "artiști" valoroși. M-am amestecat și eu printre ei, fără pretenții, evident.
Nu știu cine a câștigat la interpretare, mă interesez. Nu dau nume de participanți ca să nu uit pe cineva.
Mulțumesc pentru stea!

Daniela, tu mă iubești(:)), deci ești subiectivă.
Însetat de premii... Hm. Adevărul e că dacă am de făcut un proiect de orice natură, încerc să nu-l fușeresc, iar dacă particip la un concurs, mă străduiesc să o fac în ideea de a-l câștiga. Restul e noroc. Bonne nuit mon amour!

Vali, iartă-mă pentru răspunsul dublu. De-ale calculatoarelor surprize.

 =  pour Pierre
Goea Maria Daniela
[05.Sep.11 21:33]
aș dori să precizez că sintagma "însetat de premii" nu are nicio conotație răutăcioasă. într-o societate atât de concurențială precum cea actuală, și în particular, pentru un epigramist profesionist cum, cu onoare, ai devenit tu, Petrișor, câștigarea de premii este esențială. așadar, nu doream să incriminez, am ținut să clarific.
"Bonne nuit mon amour!"... cum aș putea răspunde, decât "Et si tu n'existai pas, dis-moi pourquoi j'existerais?"...

(oare ce ni se pregătește, dragostea mea, după acest schimb nevinovat de opinii literare? :) )

 =  :))
Prundoiu Dan
[06.Sep.11 15:05]

În locul marilor bărbați
Ce străjuiau demult la castre,
Avem, în vremurile noastre,
La vămi, o seamă de… castrați

G.P.I.

Conformist de bună seamă
(Cu pretenții de artist)
Ai lucrat și tu în vamă?!!
Că ai glas de sopranist...

Dan-T

 =  Ce ni se pregătește?
Gârda Petru Ioan
[06.Sep.11 12:26]
(oare ce ni se pregătește, dragostea mea, după acest schimb nevinovat de opinii literare? :) )
(Daniela)

Ne vor sculpta, figuri îngemănate,
În marmură Carrara sau granit,
Urmând -ca două genii... literate-
Să stăm îmbrățișați la infinit.
:)

 =  unui poet adevărat...
Goea Maria Daniela
[06.Sep.11 13:29]
Ne vor sculpta, figuri îngemănate,
În marmură Carrara sau granit,
Urmând -ca două genii... literate-
Să stăm îmbrățișați la infinit.
(Petrițor)

Cu flori în mâini, veni-vor generații
Să plângă lângă noi, îmbrățișații,
Și să ofteze iar, și înc-o dată:
- Haioși gagii! Iubire-adevărată...

Petrișor, am luat replica ta și o batistuță cu floricele și mă duc să plâng de emoție... din mierea cuvintelor tale mă voi hrăni zile, săptămâni, luni și ani, decenii...
mulțumesc, dragostea mea literară.

 =  Grup statuar Petrișor și Daniela, vechi de sute de ani
Dan Norea
[06.Sep.11 13:40]
Ne vor sculpta, figuri îngemănate,
În marmură Carrara sau granit,
Urmând -ca două genii... literate-
Să stăm îmbrățișați la infinit.
(Petrișor)Celor doi iubiți celebri, Dumnezeu le-a dat un dar:
Pentru o juma' de oră să învie temporar.
S-au uitat unul la altul... au prins niște porumbei
Și ținându-i strâns, cu ură, s-au toot... ușurat pe ei.

 =  Daniela, nu te teme, în privința porumbeilor mă sacrific eu!
Gârda Petru Ioan
[06.Sep.11 14:20]
Celor doi iubiți celebri, Dumnezeu le-a dat un dar:
Pentru o juma' de oră să învie temporar.
S-au uitat unul la altul... au prins niște porumbei
Și ținându-i strâns, cu ură, s-au toot... ușurat pe ei.
(Dan)

Iubita mea cu minte genială,
Să nu te temi de păsări, o să lupt
Ca marmura să stea orizontală,
Cu mine sus, cu tine tine dedesupt.
:)

 =  Două intervenții
Constantin Iurascu Tataia
[06.Sep.11 14:30]

Dragul meu Petrică Gârda,constat cu mare satisfacție că ai ajuns un condeier de mare valoare în lumea epigramiștilor. O probezi evident prin acest florilegiu de catrene scrise, se poate spune,pe genunchi, întrucât ați fost mereu în mișcare.Mă bucur enorm, dragul meu Petre și să-ți hărăzească cel de Sus putere și judecată ca să avansezi și mai mult pe acest spinos drum al umorului. Postez și eu două replici modeste generate de catrenele tale:

Vameșilor noștri (mai mult sau mai puțin) arestați

În locul marilor bărbați
Ce străjuiau demult la castre,
Avem, în vremurile noastre,
La vămi, o seamă de… castrați.
(Petre Ioan Gârda)

Nu-s decât paleative,
Vameșul corupt se teme
De "castrări" definitive
Date doar de Curți Supreme.

Învățăturile…

Deși atât de răspândite
Și vechi de-atât amar de ani,
Eu cred că nu au fost citite
De-ai noștri domni contemporani.

Învățături străvechi ei ignorează -
Și-aici prezint și eu o ipoteză:
Contemporanii nu le studiază
Că nu au ghiduri scrise în engleză. =  Dan-T și Tataia
Gârda Petru Ioan
[06.Sep.11 19:37]
Conformist de bună seamă
(Cu pretenții de artist)
Ai lucrat și tu în vamă?!!
Că ai glas de sopranist...
(Dan-T)


Altu-i secretul

Înotam în baltă, solo,
Cu picioarele-n prundoi,
Și-a trecut un rac pe-acolo
Și mi-a retezat un deget.

Învățături străvechi ei ignorează -
Și-aici prezint și eu o ipoteză:
Contemporanii nu le studiază
Că nu au ghiduri scrise în engleză.
(Tataia)


Eu cred că e vorba despre prejudecată și ignoranță

Sunt foștii comuniști ce azi se schimbă,
Scârbindu-se de slovele lui Lenin
Și n-au habar că în aceeași limbă
Au scris Tolstoi și Gogol și Esenin.

Mulțumesc Tataia pentru cuvintele frumoase.

 =  Cu oiștea-n gârd...
Prundoiu Dan
[07.Sep.11 19:13]

Sunt foștii comuniști ce azi se schimbă,
Scârbindu-se de slovele lui Lenin

G.P.I.

Mai știu eu câțiva comuniști
Ce azi sunt mari epigramiști!

Dan-T


 =  Adevărul... gol!
Prundoiu Dan
[07.Sep.11 19:13]

Înotam în baltă, solo,
Cu picioarele-n prundoi,
Și-a trecut un rac pe-acolo
Și mi-a retezat un deget.

g.p.l.

Când trecu pe-acolo racul
Și-ți văzu statura nudă
Temător fugi săracul
De așa o caracudă...

Dan-T

 =  pour Dan et Pierrot
Goea Maria Daniela
[06.Sep.11 23:41]
Dănuț, în ce zonă a prozaicului derizoriu ai adus discuția despre o mare iubire literară... și noi care te consideram un prieten :)

Iubita mea cu minte genială,
Să nu te temi de păsări, o să lupt
Ca marmura să stea orizontală,
Cu mine sus, cu tine tine dedesupt.
(Pierrot)

Tu știi, Pierre, o știi prea bine,
Că te iubesc - și nu de ieri -,
Deci ai încredere în mine:
Voi sta așa precum îmi ceri...
:)

(cheri, eu știam că se scrie "dedesubt" :) )

bonne nuit, dragostea mea literară.

 =  Pour Danielle
Gârda Petru Ioan
[07.Sep.11 09:24]
(cheri, eu știam că se scrie "dedesubt" :) )
(Mon amour)

Cheri, aveam rima perfectă, dar...

Să nu fiu acuzat de indecență
Sau că includ, cumva, mesaj ascuns,
La culmile pe care am ajuns,
Mi-am zis că-mi pot permite o licență.
:)

Nu renunț, așadar, la licență, dar renunț la un "tine" din catrenul cu pricina. Nici chiar așa!:)

 =  ora exactă în epigramă
Goea Maria Daniela
[07.Sep.11 11:21]
Să nu fiu acuzat de indecență
Sau că includ, cumva, mesaj ascuns,
La culmile pe care am ajuns,
Mi-am zis că-mi pot permite o licență.
(Pierre)

Vestesc aici, tranșant și fără teamă,
Și nu mă suspectați, vă rog, de sluj:
- Popor român, de azi, în epigramă,
Un soare nou, nipon, răsare-n Cluj!
:)
(pentru necunoscători, Pierrot este și un iubitor împătimit al liricii nipone)

Pierre, la ce, cât și cum scrii, îți poți permite orice fe de licență, ești iertat aprioric.
a bientot, cheri, a bientot.


 =  Corectare și rugăminte la Ioan Toderașcu
Gârda Petru Ioan
[07.Sep.11 12:25]
Todo ne atrage atenția ca a castigat, de fapt, locul I la interpretare si II. Am făcut cuvenita rectificare, cu scuze că n-am verificat informația. Adevărul e ca i-am rugat pe organizatori să-mi trimită rezultatele oficiale, dar se pare că n-au gasit incă timpul necesar.
Todo, te rog atasează niste fotografii, aici sau intr-un articol separat. Apropo, te-am văzut pe Youtube cu microrecitalul de la lansarea carților.
Felicitări pentru premiu și pentru prezentarea la inălțime de acolo!

 =  A se citi...
Gârda Petru Ioan
[07.Sep.11 12:27]
..."locul I la interpretare si nu II."

 =  Excepție
Gârda Petru Ioan
[07.Sep.11 12:58]
Vestesc aici, tranșant și fără teamă,
Și nu mă suspectați, vă rog, de sluj:
- Popor român, de azi, în epigramă,
Un soare nou, nipon, răsare-n Cluj!
:)
(Daniela)

Te iau în serios, copila mamei,
Oricât ai fi de cinică –si ești,:)
Dar sâmbătă, in lumea epigramei,
Va fi un răsărit la București.

 =  donc, tu sais...
Goea Maria Daniela
[07.Sep.11 13:55]
Te iau în serios, copila mamei,
Oricât ai fi de cinică –si ești,:)
Dar sâmbătă, in lumea epigramei,
Va fi un răsărit la București.
(Petrișor)

încă un catren marca "Pierre" - o probă de talent, umor, inspirație și tehnică.
no comment.

Petrișor, cu tine nu pot fi cinică, never ever!
pot fi răutăcioasă, ironică, sarcastică, malițioasă, crudă, malefică,
dar cinică, niciodată! - este sub nivelul meu :)
deci știi, Pierre... mon Dieu, en fin... =  Dan-T, Daniela
Gârda Petru Ioan
[08.Sep.11 10:21]
Mai știu eu câțiva comuniști
Ce azi sunt mari epigramiști!
(Dan-T)


Dar unde vezi aicea, frate,
Vreo incompatibilitate?

Când trecu pe-acolo racul
Și-ți văzu statura nudă
Temător fugi săracul
De așa o caracudă...
(Dan-T)


Victima inocenta

Racul se uita, precis,
La așa un mare domn,
Iar apoi, citind ce-ai scris,
L-a (cu)prins un pui de somn!


pot fi răutăcioasă, ironică, sarcastică, malițioasă, crudă, malefică
(Ma Danielle)

Iată definiția femeii. Trebuia să apară la pagina (mea) anterioară. :)


 =  Câteva fotografii de la festival
Gârda Petru Ioan
[08.Sep.11 10:48]
Mi-a trimis Ioan Toderascu câteva poze facute de el, pe care le postez aici. Modest, el nu apare in ele (:)), dar voi prelucra eu una facută cu telefonul si o voi posta mai incolo.

Photobucket
La lansarea cărtii lui Viorel Martin (cu Nichi Ursei, Ioan Marinescu si două campulungmescelănese :))

Photobucket
Cu Ioan Marinescu-Puiu si Geoarge Zarafu

Photobucket
Cu maestrul Leonte Năstase, autorul portretului meu din maini.

 =  Totul de apreciat!
Laurentiu Ghita
[08.Sep.11 12:09]
Am fost și eu invitat, dar, alte obligații m-au împiedicat să ajung. Oricum, de apreciat atât festivalul cât și modul în care a fost onorat de colegii mei care au fost acolo.
Frumoase pozele lui Todo și îl asigur pe Neluțu Gârda că, chiar dacă n-ar fi fost modest, Todo tot n-ar fi putut apărea în ele, dacă le-a făcut el!

 =  ;)
Prundoiu Dan
[08.Sep.11 22:08]

Gârda Petru Ioan
[08.Sep.11 10:21]
Mai știu eu câțiva comuniști
Ce azi sunt mari epigramiști!
(Dan-T)

Dar unde vezi aicea, frate,
Vreo incompatibilitate?
G.P.I.

Nu ai priceput?! Adică
,,Hoțului de hoț i-a frică...''


Dan-T


 =  definiția femeii
Goea Maria Daniela
[08.Sep.11 16:42]
pot fi răutăcioasă, ironică, sarcastică, malițioasă, crudă, malefică
(Ma Danielle)

Iată definiția femeii. Trebuia să apară la pagina (mea) anterioară.

da, aceasta este definiția femeii. dar nu a unei femei oarecare, Pierre, ci a unei femei care iubește, cheri, și care iubește nu un bărbat oarecare, ci un titan al vorbelor înveninate spuse cu zâmbetul pe buze. cum oare ar putea fi el contracarat, decât printr-o sumă de anticalități mai mari decât ale lui? :)
în realitate, Pierre este un domn total: în atitudine, gândire, cuvânt. și nici urmă de răutate în catrenele lui excepționale.
a bientot, cheri!

 =  Laurențiu, Daniela
Gârda Petru Ioan
[08.Sep.11 19:20]
Laurențiu, mersi pentru aprecieri, în numele amicilor de acolo.
Să știi că Todo apăsa pe buton și fugea repede să intre în poză, dar se vede că n-a ajuns niciodată :)

Pierre este un domn total: în atitudine, gândire, cuvânt. și nici urmă de răutate în catrenele lui excepționale.
a bientot, cheri!

(Dani)

Așa e, Danielle, mon amour și ți-aș putea demonstra dacă n-ar fi cette foutue distance (littéraire :)) entre nous qui me tue:

O zi de-ar dispărea supliciul,
Cum tot visez –și nu de ieri-
Te-aș ține doar în mângâieri…
Cu biciul.
:)

 =  ...matrimonial!
Prundoiu Dan
[13.Sep.11 11:26]

O zi de-ar dispărea supliciul,
Cum tot visez –și nu de ieri-
Te-aș ține doar în mângâieri…
Cu biciul.
gpl

Îndrăgostit - și nu de ieri -
La ce-ți mai folosește biciul
Că ne dai mii de mângâieri
Cu chiciul...

Dan-T

 =  Apropo, era o ghicitoare...
Gârda Petru Ioan
[14.Sep.11 19:08]
Îndrăgostit - și nu de ieri -
La ce-ți mai folosește biciul
Că ne dai mii de mângâieri
Cu chiciul...
(Dan-T)

Din penița lui Prundoi
Ies într-una texte noi,
Scrise colo, scrise ici…
Ce să fie oare? Kitsch!

 =  Vă promisesem o poză cu Toderașcu...
Gârda Petru Ioan
[14.Sep.11 19:40]

PhotobucketNa, că le-am încurcat, cred că asta e:

Photobucket

:)

 =  cu riscul
Goea Maria Daniela
[14.Sep.11 20:01]
de a intra la off (cer scuze editorilor), nu mă pot abține să nu remarc ce fotogenic este Todo, și ce frumos zâmbește în ambele fotografii (căci el este în ambele, nu?) :).
ești simpatic, Petrișor, ți-am mai spus?
salutări, Ioan!

 =  Patru... nu-i de-ajuns!
Prundoiu Dan
[17.Sep.11 12:16]

Din penița lui Prundoi
Ies într-una texte noi,

gpl

Mă numesc Prundoiu
De nu mă crezi îți arăt... buletinul!
Rătăcit cum ești prin ,,cârd''
Din respect nu te chem Gârd!


 =  G/I
Prundoiu Dan
[17.Sep.11 12:16]
Cu Toderașcu, tu, o poză
Ai promis dar azi ne dai
- Fălindu-te cu viața-ți roză -
Poza-n care te bronzai!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !