Comentariile membrilor:

 =  "asta spune ea acum"
alina livia lazăr
[21.Aug.11 19:52]
Remarc și apreciez tonalitatea și construcția acestui text. Nu mă împac cu VATÃMÃ (interesantă asociere cu titlul, dar, cred, neintenționată = vată, vatămă) și nici cu RÃPÃIESC, dar sunt alegeri personale pentru care probabil există o motivație - poate chiar și la nivelul sonorității. Mă gândesc dacă textul nu ar câștiga prin cuvinte ceva mai comune, mai ... actuale. Dar, importantă este vocea acestui text și, repet, tăietura versului, îmi place foarte mult, m-ar bucura să văd că se păstrează în continuare ceva din tonul acesta.

 =  .
Daria Darid
[21.Aug.11 21:45]
Alina,

sunt cuvinte care pur si simplu mi-au fost la indemana azi . de multe ori mi s-a reprosat tendinta de a recurge la unele constructii ... invechite, incalcite sau mai stiu eu cum . dar ,
ma crezi daca iti spun ca "vatama" este primul cuvant pe care l-am intalnit - intr-un basm (de fapt, "nevatamat" -"sa mi-l aduceti pe fat-frumos nevatamat" sau ceva de genul)- fff mica fiind, si nu am stiut ce inseamna (?). atunci am intrebat-o pe mami. ma atasez de unele amintiri, pueril de altfel. "rapaiesc" n-are poveste in spate, mi s-a parut pur si simplu un cuvant cel mai aproape de primul ajutor, o resuscitare dinauntru spre afara. sau ceva genul . daca ii vorbesc lui mami putin despre moarte, asa se trezeste la viata, infuriata . cum adica, o fata tanara ca mine sa gandeasca asa si sa mai si scrie despre etc.

textul nu castiga, daca foloseste ceva ce nu-i apartine - cuvinte mai actuale, mai .. la moda, pe care eu le resping din principiu. dar asta e strict parerea mea, se prea poate sa ma insel .

sincer? habar n-am de pe acum daca se va pastra ceva din tonul asta, scriu destul de ... neglijent, uneori fara noima sau reper . caci pana la urma, scrisul e pt mine un esafod si atat . uneori tai in .. vers , alteori in vaz sau pur si simplu in timp sa las semn ca am fost si atat .

imi asum riscul, o personala nu poate ajunge la oricine dar,

ma bucur ca ti-a placut .

(intotdeauna am crezut ca numai oamenii cu adev singuri pot scrie atat fara sa spuna mare lucru. imi cer scuze.)

 =  .
Alexandru Gheție
[23.Aug.11 17:49]
un final deosebit aici, daria...
mi-a plăcut textul, e lucrat, atent construit. cel puțin așa pare „din afară” :).
mie îmi place mult acel ”răpăiesc”. mi se pare ceva care dă o notă de unicitate textului de aici. nu e vorba de cuvinte vechi//noi.
”răpăiesc în pieptul mamei” - este o construcție faină.
de acord cu alina în ceea ce privește acel ”vatămă”, însă :). nici ”nădejde” nu prea-mi place. dar în fine, astea sunt opțiuni pe care doar autorul le poate simți așa cum ”trebuie”...

mai trec,
alex

 =  .
Daria Darid
[23.Aug.11 18:39]
Alex,

mie nu-mi place stetoscopul , ca tot suntem la sectiunea "nu-mi place". ca stai la un mom dat sa te intrebi mah tu chiar vrei sa stii ce se petrece in oameni (?). pot sa pun in borcan in perete si tot aflu ce se petrece in oameni , nu-i bai . da' stetoscopul ma duce cu gandul la control si la boala .
probabil ma voi intoarce pe acest text , dupa 10 ani sa zicem - exagerez-, cand mi se va mai cizela sensul . pana la urma , eu tot nu-mi dau seama ce anume deranjeaza . sonoritatea cuvantului sau ceea ce cauta a spune , a numi . daca spun ca singuratatea e inofensiva, da mai .. bine? eu intreb, caci mie imi suna la fel de ..oricum ca si celalalt . macar celalalt are o poveste in spate . il folosesc cam des, sincer .

lenea cu care scriu e una ..fundamentala . daca as sta prea mult sa rumeg la un text , m-as plictisi ingrozitor si l-as azvarli cat colo . probabil de asta nici nu modific de cum primesc sugestiile . nu din rea vointa.

dar,
uite recent mi se reprosa ca totul e prelucrat la mine, inclusiv poza de fb. nota asta de artificialitate e cautata , chiar daca totul e inscris la texte personale. pe bune acum, cine ar vrea sa stie ce se petrece in oameni , fara sa fie deceptionat la urma ? e si un sambure de adevar , impamantenit in metafore rusinoase, clisee sau alte piedici.

seara blanda .

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !