Comentariile membrilor:

+ "Ce să-i faci! Vinovată e clima Petersburgului..."
Vasile Munteanu
[13.Aug.11 14:32]

comentez rar astfel de texte (mai bine spus niciodată); prin urmare impresia de mai jos nu va satisface nici pe departe pretențiile unui comentariu; dar nu am vrut să trec nepăsător pe lângă; asocierile sunt absolut "intelectualist-istorice", motiv pentru care vă felicit; părerea mea este că merita o abordare de mai largi dimensiuni și șarjat pe "diferențe specifice"; de exemplu, mantaua lui Gogol, la Roman, s-a metamorofzat prin deșirare într-un proletaro-studențesc pulover (și acela cu mânecile sumese, pt satisfacerea deja clasicei imagini de "fă-te că lucrezi!"; pasivitate confirmată ulterior de APACA-cistul slogan: "Petre (np nume predestinat, nu?) Roman nu uita/ pt tine stăm așa!"


felicitări!

 =  Schimbarea la față
Ioan-Mircea Popovici
[13.Aug.11 14:47]
La semnal de Schimbarea la față, după citatul pe care-l las aici, pe zidul alb (text care merita sa ajunga la recomandate).

"Doamne, ce bine e să locuiască frații împreună!... Petru voia să facă și colibe lui Iisus, Moise și Ilie. Numai noi, Românii romani nu prea intenționăm să facem oicumena, ori națiune în mileniul al treilea. Alte state s-au străduit, se luptă pentru acest lucru obișnuit, să trăiască ei liniștit. Pe noi ne preocupă mult și grija altora.

Suntem pigmei pentru că nu s-a dorit aici să fim mari. După înregistrarea unor creșteri record la copii în ultimii cincisprezece-douăzeci de ani urmează să vedem și o curbă descendentă în raport cu fizicul la români."

Vorba aceea, "cine are urechi, să audă".

 =  lui Vasile Munteanu și lui Ioan-Mircea Popovici
Dragoș Vișan
[14.Aug.11 23:29]
Mulțumesc foarte mult.
Într-adevăr, Petrică și lupul e o parabolă actuală. Prea mult a strigat Petrică despre pericolul dracului gol de... nu Zaiț pagadi", dar știa că acesta pândește deghizat chiar în... turma sa, nu în cea mai mare din care și-o desprinsese. Iar despre manevra lui Stolo, ce să mai spun, ca vulpea ce se preface moartă pentru un pește... Iepurele cu niște canini de vampir se crede un ninja salvator... Invers stau lucrurile cu așa-zisa incompatibilitate liberal-pesedistă din decembrie 2008, care s-a evaporat prin USL.

Eu am găsit similitudinea dintre A.D. Ghica, primul domn regulamentar, pus de către marea putere protectoare (sic!) de la Răsărit și domnul Bă...
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !