Comentariile membrilor:

 =  Părerea mea
Vali Slavu
[19.Jun.11 07:53]
Știu că nu e de preferat să se folosească nume în epigramă, dar, probabil, fiind un ciclu, Pintilie își are rolul său pe acolo.
Consider că ai câteva catrene constatative ("Sportivă", "Beat în capela din cazarmă" și "Nedreptate").
În "Caporalul Pintilie și criza" am înțeles că ai vrut să te joci cu cuvintele "curea" și "centură" dar nu prea am înțeles ce are criza dură cu strânsul curelei și cu "găurile" de pe centură.
Ca de obicei, ai încercat poante originale, dar nu cred că ți-au ieșit toate. Epigrama cu datoria și dobânda cred că ar fi fost mai de efect dacă "a murit la datorie" avea dublu sens în această formulare. Or, dacă a murit din cauza datoriei la bancă, formularea nu e chiar potrivită.
E doar o părere care sper să nu te supere...

 =  ar trebui să intervină D.N.A.-ul
milos petru
[19.Jun.11 08:33]
Mi-a căzut așa o pată:
Oare cum de Nae știe
Că tot clanul Pintilie
Încă lucră, în armată.

 =  Doar o observație
Gârda Petru Ioan
[19.Jun.11 08:45]
Colonelul Pintilie
La studenți le e în grații:
Când predă sexologie
Soața lui e-n... "aplicații"


Aici se cere dativ în loc de acuzativ! Sigur că "toți suntem supuși erorii", dar un "profesor" nu are dezlegare la așa erori.
Ex de dativ: "Li-i studenților în grații"

În rest, fiecare spune câte ceva. N-o lua în seamă pe Vali, ce, a făcut ea armata? Eu cred că ar trebui dată pe mâna locotenentului Pintilie :)
În altă ordine de idei, când s-a anunțat concursul? Că eu, care anul trecut am strălucit :), anul ăsta am trecut pe lângă...

 =  Dragii mei
nicolae bunduri
[19.Jun.11 10:04]
Vă mulțumesc pentru vizită De concurs am aflat "oficial" în ultima clipă de la secretrara Centrului Militar Bv cu care am ținut legătura în ultimii 3 ani Îmi spusese ceva la Alba Cornel Rodean dar informativ Am încropit ceea ce e mai sus in ultima zi Îmi voi însuși criticile Epigramele sunt cazone ca și pita-n cătănie ( a lu Pintilie)

 =  Poate Cornel să ne lămurească
Laurentiu Ghita
[19.Jun.11 10:10]
După seria concursurilor câștigate numai de Bunduri, urmează concursurile la care participă numai Bunduri. Sunt și eu surprins de aceste concursuri care apar de neunde, Ioane. Odată, cândva, eu, ce primeam, imediat răspândeam către întreaga suflare. Cum încep să cred că am fost trecut într-un fel de embargou, nu vă (ne) rămâne decât să scormoniți(im) prin cotloanele AGONIEI, prin Goagăl, poate-poate mai aflăm și noi ceva!
Cornele, tu nu ai nimic de zis?

 =  Concursul
nicolae bunduri
[19.Jun.11 10:16]
a avut caracter de secret militar iar eu cum am fost securist era normal să aflu primul

 =  Caporalul de schimb
Chitul Grigore
[19.Jun.11 11:09]
Desi sunt scrise " in viteza ", epigramele sunt bune. Preferatele mele sunt " Cercetari in cazarma " si " Nedreptate " . Nu ne-ai spus daca dupa ce le-ai trimis, nu ai fost chemat din rezerva pentru niscaiva " aplicatii " ...

 =  Grigore
nicolae bunduri
[19.Jun.11 11:14]
mă bucur să te "aud"
M-au chemat dar e perioadă de prohibiție și în armată ...și nici femeile nu mai sunt cum erau odată

 =  Cea mai buna epigramă
Anda Andrieș
[19.Jun.11 11:19]
Mi se pare a fi:

Colonelul Pintilie,
Cu o fire mai plăpândă,
A murit la datorie
(Cred și eu…la ce dobândă!!!)

Nici măcar nu are nevoie de argumente... poanta este atât de surprinzătoare încât face toți banii!

Pe locul următor, în ordinea preferințelor mele, se află "Caporalul Pintilie și criza!


Corectați titlul primei epigrame: "Soția de ofițer"

Bune și foarte bune, felicitări!

 =  O, da
nicolae bunduri
[19.Jun.11 11:22]
Mersi Anda, corectez

 =  Luat prin surprindere
Ruse Ion
[19.Jun.11 11:54]
Deși sunt "deșcă bătrână", abia acum am aflat de concurs. Probabil curierul nu a ajuns încă, la Săcele, cu corespondența. Brașovul e mai aproape de Sibiu. Avantaj Nae.
Bune ca întotdeauna epigramele!

 =  Mersi Ioane
nicolae bunduri
[19.Jun.11 11:56]
...mi-am îmbogățit vocabularul cu un cuvânt superb..."deșcă" Ne vedem la un pește

 =  la Ghiroda s-a auzit de concurs
milos petru
[19.Jun.11 12:37]
Mitru are ceva de zis:
Eu am primit un mesaj de la Centru Militar din Sibiu în 27.05.2011 cu tema concursului și cu data până când trebuiau să ajungă materialele(06.06.2011) ori pușca lui mitru fiind mai înceată ca mitraliera lui Nae, n-am mai ajuns acolo. Îmi pare rău că deși până în 89 am fost informator(zilnic transmiteam "operativa", din unitatea agricolă, la județ, nu m-am gândit să dau mesajul mai departe(mă gândesc că dacă eu am primit, Nae la fel, or fi fost ceva criterii valorice sau pe grade(sub acoperire) așa cum se mai întâmplă pe agonia (după nivel).
"Informându-mă" despre Podul Minciunilor am aflat că are lungimea sub 3m iar lățimea de vreo 10m, de asta aș întreba:

Acum în epoca minunilor
Din secole ecourile-ajung:
Că la Sibiu e-un pod mai lat ca lung...
De asta-i zic că-i al minciunilor?

 =  Spun tot ce știu
Rodean Stefan-Cornel
[19.Jun.11 16:50]
Laurențiu Ghiță,
Nu știu dacă o să te lămuresc, dar spun tot ce cunosc în chestiunea care te interesează:
1. Nu am avut nicio responsabilitate în organizarea și desfășurarea festivalului despre care vorbiți aici, nu am fost nici în juriu și nici măcar în localitate nu am fost în săptămâna festivalului.
2. Știu, însă, că pe lângă anunțarea pe "linie militară" (la instituțiile militare de învățământ, la cercurile militare, la unități militare) au fost anunțați și umoriștii (epigramiștii) "civili".
Spre exemplu, directorul Cercului Militar din Sibiu mi-a spus că a trimis regulamentul secțiunii de creație literară prin e-mail (și să știi că avea la dispoziție o bază de adrese foarte largă), deci, în mod logic, așa cum mesajul a ajuns la nea Mitru Miloș, la Dan Norea și la alții, ar fi trebuit să ajungă și la tine și la Ruse și la alți agoniști.
Din păcate, după cum îmi spunea Dan Norea, expeditorul nu a scris nimic la "Subiect" și, având și o adresă de e-mail "mai ciudată", mulți destinatari probabil nu am mai deschis mesajul respectivi (și lui i s-a întâmplat așa, inițial).
3. Deoarece în ajunul plecării mele la festivalul de la Alba Iulia am aflat că directorul cercului militar nu intenționează să trimită regulamentul și prin "poșta clasică" (adică celor care nu folosesc internetul), pe loc m-am oferit să iau câteva exemplare tipărite și să le distribui la Alba celor care știam că nu au adresă de e-mail, ceea ce am și făcut. Deci, am dat și eu mai departe, Laurențiu.
Numai bine,
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !