Comentariile membrilor:

 =  Burlăcie, haine grele...
„abia acum apreciez cu adevărat munca unei gospodine”. S-o crezi tu! Ia încearcă numai să-ți imaginezi cum ar fi ca, în timp ce joci puzzle cu șosetele, una pe față, una pe dos, să te strige „soțul” (că doar ești sau cel puțin te dai „gospodină”) să-i aduci o bere din frigider. Apoi să-ți spună că peste 15 minute i se face foame. Că în timp ce ți-a căzut culmea de rufe (tot șosetele sunt de vină!), te strigă ăla micu, care tocmai a terminat un lucru important la oliță... Că în timp ce-l ștergi la fund, ți-a dat ciorba-n foc. După ce ai spălat aragul, când să te așezi , în sfârșit în fotoliu, sună poștașul. De două ori!
:)
Vai, Norică, ce m-ai înduioșat! De „adrisantă” ce mai știi?
A! Și nu mai spăla duminica!

 =  semn de la Cluj
Doru Emanuel Iconar
[24.Jan.11 23:01]
Uf! N-am intrat pe-acilea de luni. De zile, normal. Și cum bag nasul cum nimeresc drept în inbox. Că-s norocos. Și bineînțeles că am râs și nu prea. Cam așa e și la noi în lipsa mamei. Drept care, ultima data când s-a înzdrăvenit, m-am pus singur să fac de toate, mâncare, curățenie, spălat, cumpărături și-acum mă descurc. Dar tot mai bine cu ea prin preajmă.

Doru Emanuel

 =  offf, barbatii astia
Anca Roshu
[25.Jan.11 08:25]
am ras tare citind textul asta al tau! a fost pastila mea umoristica din dimineata de marti...
ma bucur sa aflu ca vrei inversezi pozitia trapezului pe care il posezi, cu mandrie...
si ma bucur ca ai reusit sa scrii asa de haios despre problemele existentiale ale unui barbat ramas brusc singur, si care trebuie sa se descurce in atare conditii...
p.s. eu spun ca leni a ta are toate motivele sa si-o ia in cap... laolalta cu toate femeile care presteaza toate aceste munci care pentru barbati sunt la fel de misterioase ca si trinughiul bermudelor... sau si mai si... mai vreau sa adaug doar o vorba pe care am tot auzit-o de la mami dar si de la buna, si care se dovedeste cumplit de adevarata in fiecare zi, si anume ca munca femeii se vede doar atunci cand nu e facuta...
placuta lectura, norica! :) si succes la fiarele alea! sa le imblanzesti! :D

 =  Ce burlac!
Rodean Stefan-Cornel
[25.Jan.11 08:26]
Drăguțe întâmplări, narate cu umor și, se pare, și cu sinceritate.
Interesantă (și deosebită față de multe altele) mi se pare viziunea autorului despre burlăcie. În acest sens cred că el iese puțin din tipicul vieții de burlac, caracterizată la alții de un mai pronunțat caracter boem și de mai multă dezordine. Păi, Dane, dacă te aud burlacii "adevărați" că tu îți faci liste cu ce ai de făcut și - culmea! - că împerechezi șosetele, o să te renege, sau în cel mai fericit caz, vor râde de tine! Te pomenești că după ce le-ai luat de la uscat ai aranjat și toate hainele ("la dungă") în sertare! Pe de altă parte, atenție (burlacii cu experiență știu!) că nu este bine să te plângi despre necazurile pe care le ai în problemele gospodărești, la birou, în general, în fața tuturor colegelor, deoarece statistica a demonstrat că cele mai miloase, săritoare și pricepute în asemenea situații sunt colegele bătrâne și urâte (care, în plus, sunt și insistente și nu mai scapi de oferta lor de ajutora colegial, dezinteresat).
E, zic și eu din ce am auzit pe la alții!
În ceea ce mă privește, dacă tot este deschis inboxul, fac și eu o destăinuire. Eu cred că aș fi cam tot ca Dan, cu deosebirea că aș mai avea o listă, cea cu rețetele culinare (cele mai multe "create" de mine) pe care aș dori să le experimentez și nu m-aș duce să mănânc în altă parte, dimpotrivă, aș invita eu la masă pe alții. Așa că n-aș fi burlac nici cât el măcar...
În altă ordine de idei, remarc jocurile de cuvinte de la poantele cu fiarele și cu trapezul. În același timp, spun sincer că finalul, cu acel "Sincer, abia acum apreciez cu adevărat munca unei gospodine" mi se pare prea serios și moralizator, cred că este un pic nepotrivit unei proze umoristice de calitate, așa cum este textul de mai sus.
Cornel

 =  Vedere de la un prieten
Gârda Petru Ioan
[25.Jan.11 08:58]
Îți scriu din Cluj, de ce să mă prefac?
Să ai succes în viața de burlac!
Pe-aici e frig, dar Leni este bine...

PS: Ai vrea să te anunț când vine?

Nelu

 =  Re: Florinel, Doruleț, Anca virgulă Cornel
Dan Norea
[25.Jan.11 09:10]
Florinel, sesizez o oarecare ranchiună, îndreptatată împotriva categoriei de bărbat cu atributul "soț". Aș putea să mă disculp, povestind niște amintiri din tinerețe, în care devenisem expert în spălat bebelușii la fund, precum și în frecatul aragazului. Dar știu c-o fac degeaba, tu nu cu mine ai ce ai.
"Adrisanta" Ina se reprofilase la un moment dat. A adăugat la genurile literare unul nou - scriitor de bloguri. Avea domenii, era o adevărată latifundiară. Și pe domeniile alea mai semăna din când în când și câte o pastilă umoristică. În ultima vreme, din ce în ce mai rar. Într-un fel, ăsta e unul din scopurile textului de față, s-o zgândăr puțin, e păcat de talentul ei.

Doruleț, îmi pare rău să aud că mama ta are probleme de sănătate. Deși n-o cunosc, urează-i din partea mea, te rog, multă sănătate și viață lungă! Urare de care vei beneficia și tu, implicit.

Anca, mulțumesc de semn. Buna ta e o înțeleaptă, iar vorbele ei pot fi generalizate - toate lucrurile bune se simt abia când nu le mai ai. De exemplu, sănătatea. Sau diverse chestii pe care ți le interzic medicii - sarea, dulciurile...

Cornel, știam demult că unul din lucrurile care ne leagă e pedanteria. Ca un exemplu, dacă înainte mai lăsam patul nefăcut (că doar nu dormeam singur în el), acum mi-l fac conștiincios în fiecare dimineață. La protestul unui adevărat burlac "Dar nu-l vede nimeni!" răspund "Îl văd eu".
Cu finalul ai dreptate. Am simțit și eu asta, dar aseară eram prea obosit. În dimineața asta am venit hotărât să-l schimb, înainte de a-ți citi comentariul.
Mulțam de aprecieri.


 =  Re: vedere...
Dan Norea
[25.Jan.11 09:34]
Îți scriu din Cluj, de ce să mă prefac?
Să ai succes în viața de burlac!
Pe-aici e frig, dar Leni este bine...

PS: Ai vrea să te anunț când vine?
(Un prieten)Vederea ta nespus m-a bucurat.
Mă bucur tare că m-anunți când vine,
Căci am un musafir, o damă bine.
PS:
Soția ta-i expertă la călcat. =  da, la vedere
Maria Tirenescu
[25.Jan.11 09:37]
M-am nimerit pe aici și am citit. Un text umoristic în stilul cunoscut. Nu contează cât e din realitate și cât e adăugat din imaginație! Important e că a reușit.

Despre amănunte au scris cei care au citit înaintea mea. Așa că, nu-mi rămâne decât să apreciez spiritul tău de observație și modul creativ în care ai îmbinat momentele.

Cu prietenie, Maria

 =  Re: Maria Tirenescu
Dan Norea
[25.Jan.11 09:45]
Maria, să știi că mi-am recitit textul. Toate lucrurile de acolo sunt adevărate sută la sută. Niciun pic de imaginație. Uneori, viața bate filmul.
Mulțam de semn.

 =  Nene Dane
Aurel Sibiceanu
[25.Jan.11 09:51]
Nu uita de partea bună a acestei mari absențe și profită din plin. Chiar dacă programul este încărcat, eu știu că se poate; nu uita că noi, bărbații, am fost la Troia și putem multe. Începe cu o expediție prin pub-uri; sunt pe acolo niște "tristeți" (cu plete) de zile mari!

A, măcar la întoarcere să nu uiți să schimbi apa la broscuțe!

Mi-a plăcut povestioara, dar mai ales mi-a plăcut cum au fost ațâțate comentatoarele ! Ce patetice sunt vis-a-vis de fișa postului lor!!!
Sper să mai vină, până se împlinește măcar o duzină.

 =  Păzea!
Gârda Petru Ioan
[25.Jan.11 09:53]
Vederea ta nespus m-a bucurat.
Mă bucur tare că m-anunți când vine,
Căci am un musafir, o damă bine.
PS:
Soția ta-i expertă la călcat.
(Dan)

Expertă în călcat cămăși și pături,
-Mi-a spus Petrone - calcă și pe alături,
Dar dac-o încălzești doar cu palavre,
Îți spune Gârda: calcă pe cadavre!

 =  Uf!
Bre Norică, eu n-am nimic cu nimeni. Încercam doar să te consolez, va să zică să-ți demontrez că ești o "gospodină" fericită. Mi-a plăcut textul, altfel, la câtă lene am, nu mă oboseam să-ți scriu. Abia m-am urnit să scriu unul pentru mine, pe care tocmai l-am postat. Ai vrut tu s-o provoci pe Ina, dar m-ai cam provocat pe mine. S-ar putea să am chef să scriu și eu despre viața de "burlăciță" nevoită să dea zăpada de la roata mașinii, să repare chiuveta și alte chestii stricăcioase.

 =  simțul umorului
Maria Tirenescu
[25.Jan.11 09:58]
Chiar dacă tot ce ai scris e adevărat, tot meriți să fii apreciat. Cunosc mulți oameni care nu sunt în stare să spună cu haz ceea ce li se întâmplă. Tu ai avantajul că posezi simțul umorului. De acesta duc lipsă cei care se sperie și se retrag în sine.

 =  Re: veniri
Dan Norea
[25.Jan.11 15:41]
Nene Aurele, din păcate vremea ecuațiilor a trecut. N-am mai fost la agățat necunoscute din timpul facultății. Ulterior, problemele se rezolvau de la sine - erau suficiente cunoscutele... Până m-am însurat, bineînțeles, când am constatat (vorba unei epigrame) că niciodată nu-ți cunoști nevasta suficient de bine.


Expertă în călcat cămăși și pături,
-Mi-a spus Petrone - calcă și pe alături,
Dar dac-o încălzești doar cu palavre,
Îți spune Gârda: calcă pe cadavre!


Nelu, în versul 2 cred că e necesară o cratimă, altfel ai o silabă în plus. Tot în plus (după mine) e și referirea la Petrone, pe care n-o înțeleg. Dar mi-a plăcut teribil faptul că ai folosit un omonim (a călca) cu trei sensuri diferite, toate bine integrate în epigramă. Felicitări, mă întreb când se vor putea acorda steluțe comentariilor.


Florinel, mă bucur că te-am provocat, ăsta e avantajul agoniei. Cred că peste jumătate din texte (altfel, cât se poate de originale) mi-au fost sugerate de texte sau comentarii de pe agonia.


Maria, mulțam pentru revenire.


 =  Dane
Gârda Petru Ioan
[25.Jan.11 16:43]
Lipsa cratimei e evidentă, dar referirea la Petrone nu e gratuită:

http://agonia.ro/index.php/poetry/13967893/Fabula_de_adio

 =  Se știe
Se știe că orice lucru bun în viață ori e imoral, ori e interzis, ori îngrașă. Înseamnă că ai avut multe lucruri bune în viață dacă ai luat în greutate. Textul mi s-a părut de o sinceritate aproape dezarmantă. Faci haz de necaz. Totuși un bărbat e bine să știe câteva lucruri minime din toate „domeniile” gospodăriei. Nu se știe când are nevoie. Deci...

 =  Re: Nelu Gârda, Gabriel-Vincențiu Mălăescu
Dan Norea
[26.Jan.11 17:52]
Nelu, nu mai știu dacă am citit vreodată fabula lui Petrone, dar e cert că în acest moment îmi era total necunoscută. Părerea mea e că ai preluat ideea și ai îmbunătățit-o prin adăugarea unui al treilea sens, adaptând-o corect la context. Așa că îmi mențin felicitările.

Gabriel-Vincențiu Mălăescu, am mai spus-o de câteva ori: acum vreo 15 ani, văzând că:
- timpul trece, iar eu n-avusesem parte de prea multe lucruri bune;
- toate lucrurile bune sunt ilegale, imorale sau îngrașă;
- sunt un om cu frică de lege și de Dumnezeu
am hotărât să mă îngraș.
Ca urmare, în câțiva ani am pus pe mine cca 20 kilograme, sărind de la 80 la 100. Acum încerc să mai scap de kilograme, fără să renunț la prea multe lucruri bune.
Cât despre sinceritate, asta ține de orgoliul personal. Pe mine m-a ferit Dumnezeu de așa ceva.
Că un bărbat e bine să știe câte ceva din domeniile gospodăriei, numai pentru motivul că "nu se știe când are nevoie", cu asta nu sunt de acord. Când ai nevoie, înveți. Dovadă vie sunt eu, care mă descurc destul de bine, în ciuda pățaniilor din text.
Părerea mea este că un om (nu numai bărbații) trebuie să știe foarte bine câteva lucruri, cu care să contribuie la viața socială la nivelul de sus. În rest, trebuie să aibă capacitatea de a se descurca la momentul potrivit. Fie învățând pe moment, fie apelând la cei care se pricep. Doar toată lumea trebuie să trăiască, nu?

Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !