Comentariile membrilor:

+ BD se întoarce...
Ghinea Nouras Cristian
[24.Jan.11 08:31]
Extraordinar subiect, o carte mai mult decât binevenită. Indirect, vorbește despre o categorie de artiști aproape uitată: ilustratorii de carte. Ilustratorii români de carte. Tradiție există din belșug, o dovedește și acest volum, însă editurile autohtone preferă tot felul de personaje made in China create pe computer... Nu știu câți ilustratori de carte autohtoni au contracte cu editurile și sunt plătiți pentru munca lor. În Belgia sau Franța, tradiția BD e vie și astăzi. Am înțeles că, la UNA București, se mai fac saloane ale tinerilor ilustratori de carte, deci potențial există. Oricum, o carte cu tematică foarte interesantă, care sper să includă nu numai BD-urile pentru copii, ci și cele SF sau de alte genuri...

 =  Banda Desenata Romaneasca
Marina Nicolaev
[24.Jan.11 21:27]
Ilustratorii de carte, de ziare, reviste, de almanahuri, caricaturistii, autori de vignete, desene animate, sau ilustratorii de sf (gen literar si artistic atat de contestat la noi multa vreme) toti acei artisti plastici neluati in seama indeajuns...au fost de multe ori acceptati cu greu in cadrul uniunilor de creatie, la grafica publicitara (!) in cel mai fericit caz. Acest gen este serios abordat in alte locuri, profesionist de toata lumea.

Sunt convinsa ca vor fi si alte editii completate si adaugite, autorii chiar va invita sa ii contactati cu idei, propuneri, colectii etc. pe site-ul: http://www.salonbd.ro/ unde cred ca se poate si comanda acest volum de exceptie.

Multumesc pentru lectura!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !