Comentariile membrilor:

+ Tudor Cristea-rebel
Nache Mamier Angela
[14.Jan.11 19:56]
am citit cu interes acest articol care poarta amprenta unui poet si critic original ,caci dl.Cristea este un literat demn de admiratie .
Citesc cu interes cronicile sale care pun în valoare gusturile sale literare avizate,se simte autoexigenta ce-i este proprie si alegerile sale sunt judicioase ,ca si în cazul acestui autor pe care nu-l cunosteam.
"Intre rânduri" ghicim propriile-i framântari de creator si de mentor literar (revista "Litere" ar fi un argument de talie suplimentar, calitatea sa fiind apreciata ,subliniata si de catre "România literara")ca în acest "exemplu" extras din cronica sa de azi:
"Iulian Filip scrie o poezie caracterizată și ea, ca a multor autori basarabeni din generațiile mai vârstnice, de un clasicism de fond, dar și de un tradiționalism al temelor, al motivelor și al stilului. Înțelegând, evident, prin tradiționalism, „o formă de modernism” (și chiar de neomodernism), mai mult sau mai puțin afișată. Iar în cazul lui Iulian Filip, mai puțin, căci la el modernitatea este mai întotdeauna discretă, ascunsă de ușoara înclinație spre stilizare și de un asumat, aș zice, ton minor".
Interesul pentru literatura basarabenilor este sincer si bine documentat si mai ales necesar,o atitudine de "rebel" în sensul cel mai nobil al cuvântului

 =  un volum binevenit
Anni- Lorei Mainka
[18.Jan.11 03:02]
O editie binevenita, mai ales ptr. cei mici!
Demult nu s-a mai scris despre "poezii pentru copii"....si post-modernismul este probabil doar o eticheta, ceea ce in final patrunde pe caile linistirii de minte si suflet este poezie, chiar fara a fi inclusa in catalog.
Si acest fapt este serios argumentat in textul dl Tudor Cristea, precum suntem deja obisnuiti de la domnia sa.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !