Comentariile membrilor:

+ Bravo
nicolae bunduri
[27.Oct.10 10:42]
Cu ceva timp în urmă afirmam că IPG va fi un lider al epigramei și în general al umorului din Cluj. Iată că nu m-am înșelat . IPG scrie din ce, în ce mai bine .Felicitări

 =  E, na, nea Nae!
Gârda Petru Ioan
[27.Oct.10 16:30]
În Cluj sunt mulți umoriști pe care poate că nu-i cunoști :)
Dar, vorba lui Adrian Păunescu (bolnav în prezent, săracul), lupt deschis pentru a deveni cel mai bun. Și dacă oameni avizați ca Nae Bunduri mă încurajează și mă laudă, cine știe, am șanse!?
Mă bucur că ți-a plăcut parofabula mea.
Să nu uităm că originalul (lui Caragiale) e o parodie după "Boul și vițelul" lui Grigore Alexandrescu (care se găsește, de exemplu, aici: http://agonia.ro/index.php/poetry/1767158/Boul_și_vițelul).

 =  un umor de bună calitate
silviu viorel păcală
[27.Oct.10 17:49]
remarcat și de subsemnatul la un festival oltenesc împreună cu stimabilul Udrea, din fericire Cornel. Cu stimă și...apreciere!

 =  Silviu Viorel Păcală
Gârda Petru Ioan
[27.Oct.10 19:29]
Onorat de semn și de... apreciere.
Da, stimabilul Udrea, din fericire, Cornel, care ne-a încălzit studenția cu ale lui "Obiceiuri de nuntă la cangurii șchiopi"...

 =  Gârda Petru:
Ottilia Ardeleanu
[27.Oct.10 21:36]
într-adevăr, bună pricepere.
"„Las’ că merge unchiul și le-arătă el!”"!

Felicitări!

Ottilia Ardeleanu

 =  Subscriu...
Sorin Olariu
[28.Oct.10 07:46]
la cele spuse de antevorbitorul meu, Nae Bunduri.

 =  Ottilia, Sorin
Gârda Petru Ioan
[28.Oct.10 11:03]
Sunt onorat de semnele lăsate de voi. Dar nu mergeți la infinit pe mâna lui Bunduri. Mai greșește și el uneori, ca omu... :)

 =  O parodie de excepție
Dan Norea
[28.Oct.10 12:43]
Fără nicio legătură cu Bunduri (care mai greșește uneori, dar de data asta are perfectă dreptate), vin să spun că, prin textul de față, Nelu Gârda nu numai că s-a depășit pe sine însuși, dar i-a depășit pe mulți alții (în concurs chiar pe toți). A dovedit până acum că se pricepe la fabule, la parodii, la epigrame. Ei bine, textul de aici este parodia unei fabule, terminată cu o poantă epigramatică. Nu-ți puteai dori mai mult!

Poți spune că e un model de parodie, bun de predat în școală. Preia tema (de la Caragiale, care la rândul lui a preluat-o de la Grigore Alexandrescu), o prelucrează într-o notă originală, aducând-o în contextul de azi, preia stilul și anumite elemente prozodice, are morală, la fel ca fabula originală (dar nu aceeași) și, în plus, vine în final cu o poantă tare de tot, specifică epigramei.
Așa, în particular, nu știu dacă putea cineva să definească mai sugestiv un lider sindical. E de comă!

Consider că textul mai merită câteva steluțe plus o recomandare, pentru a fi citită de oricine are pretenția că se ocupă cu literatura.


 =  Dane
Gârda Petru Ioan
[28.Oct.10 15:21]
Mă copleșești. Probabil că e entuziasmul dat de primea lectură. Stai să se mai așeze, să vedem dacă vei fi la fel de hotărât. Oricum, eu sunt mulțumit, chiar încântat de efectul imediat asupra lui Bunduri, asupra ta și a altor cititori.
Cât despre conținut, e drept că mulți lideri sindicali se cam dovedesc a fi "castrați". Despre "turme", cu altă ocazie.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !