Comentariile membrilor:

 =  Un loc onorabil
Dan Norea
[23.Oct.10 01:29]
Ciudat cât de apropiate au fost haikuurile noastre.

rătăcit prin munți –
privind în sus din neguri
apare crucea

La modul simbolic, cărarea ta cu spini echivalează cu rătăcirea mea. În ambele variante, dincolo de negură se zărește crucea - mântuirea.

De altfel, uitându-mă în tabelul cu voturi, am observat că ne-am votat reciproc.
Doar că al tău e mai reușit din punct de vedere artistic, ceea ce s-a văzut și în diferența de puncte.
Felicitări!

 =  Right!
Așa este, Norică, asemănarea este izbitoare. Ce mi se pare interesant e faptul că subiectul de la care s-a pornit a fost negura. Așadar, nicio legătură cu cele la care am ajuns noi. Și totuși, negura ne-a inspirat aceleași gânduri.
Ei, dar trebuie să-ți dau dreptate și când spui că al meu este mai reușit din punct de vedere artistic. Pot eu să te contrazic? :)
Acum, lăsând gluma, pot observa și diferențele dintre cele două poeme, diferențe de structură: în timp ce poemul meu nu are niciun verb, al tău are din belșug :)Eu mă feresc de verb în haiku și îl folosesc cu economie. Sigur, uneori nu-mi reușește nici mie.

 =  interesant acest poem
Cristina Rusu
[24.Oct.10 09:43]
ai combinat versurile în așa fel încît să se înțeleagă că omul are de parcurs un drum mai bun sau mai rău, ca să ajungă într-un loc unde multe dintre griji dispar. poate există tentația de a asocia cărarea cu spinii cu biserica într-un tot unitar. este un poem cu tentă religioasă dacă faci asocieri, dacă nu, atunci trebuie luat ca atare și privită simplitatea lui. cărarea poate să fie una străjuită de arbuști pitici care au spini, ea urcă spre biserică, negura arată un anumit moment al zilei, poate dimineața devreme. un poem cu mai multe înțelesuri nu poate fi un poem rău. văd că ai evitat și tu verbul și dacă ai făcut asta înseamnă că ți-a luat ceva timp să îl așezi. uneori ideile vin mai repede dar ne ia ceva timp pentru așezare, căci trebuie găsite cuvintele potrivite. ideea susținută de cuvinte potrivite poate face poemul bun. trebuie să trecem de negură ca să vedem acel punct în care vom ajunge. omul vrea să vadă, așa percepe el cel mai bine tot ce este în jur, văzînd. este mult mai liniștit dacă vede chiar și de la o distanță mare punctul de care e fixat să se apropie. devine mai liniștit. tu ai folosit acest "dincolo", care leagă omul de capătul drumului și îi dă speranță. ce bine că este ceva dincolo, dacă nu ar fi fost nici un punct de legătură, atunci omul ar fi fost trist. deci poate fi și un poem al speranței, căci dincolo este ceva, un capăt de drum folositor sufletului.

am trecut pe la tine, bia

 =  Dincolo de negură, nădejdea mântuirii
O mare bucurie pentru mine, Bia, faptul că ai deslușit înțelesurile acestui poem care, într-adevăr, are tentă religioasă. Așa a și fost conceput. Nu mai am nimic de adăugat în completare, ai spus tu totul, fapt pentru care îți mulțumesc.

 =  *****
Lacatus Daniel
[24.Oct.10 17:52]
Rigorile unui haiku par să fie întocmai respectate. Versuri în aparență simple, dar profunde prin mesaj.

 =  Simplitatea în haiku
Se pare că simplitatea e, uneori, greu de obținut. Dacă, totuși, se reușește prin versuri simple să se exprime un mesaj profund, poemul are toate șansele să fie unul bun.
Îți mulțumesc, Daniel, pentru opinie!

 =  negura
tincuta horonceanu bernevic
[25.Oct.10 11:21]
Un haiku frumos, ca o pictură.

tincuța

 =  Tincuta
Îți mulțumesc. Și sper să pot „picta” din ce în ce mai bine:)




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0