Comentariile membrilor:

 =  Vali,
Ottilia Ardeleanu
[30.Sep.10 18:37]
m-ai binedispus. dedicația mi-a plăcut cel mai mult.

toate cele... bune!

Ottilia

 =  Ottilia,
Vali Slavu
[30.Sep.10 22:44]
mă bucur că ți-au plăcut epigramele mele.
Cele bune și ție!

 =  Bune epigrame!
Gârda Petru Ioan
[12.Oct.10 22:16]
Cel mai mult mi-a plăcut "Fie pâinea cât de rea".
Felicitări!

 =  Ia uite că pe-astea le sărisem
Dan Norea
[12.Oct.10 22:24]
Mie cel mai mult... mi-au plăcut toate. Să scoți așa epigrame bune, pe rime impuse, mi se pare meritoriu. Felicitări, Vali!
Care a fost proba a treia la triatlonul tău ? Că proza și epigramele au fost bune, după mine.

 =  Mulțumesc!
Vali Slavu
[13.Oct.10 07:23]
Nelu și Dan, vă mulțumesc pentru felicitări!

Dane, sper că nu le-o fi sărit și juriul... Glumesc, probabil nu s-au ridicat la valoarea celor premiate. Din păcate, nu am avut ocazia să văd decât nepremiatele lui Nae și ale lui Laurențiu. Și chiar sunt curioasă...
A treia "probă" a fost un rondel la tema "Fotbal Club Vaslui la Podul Înalt". Cum spuneam, temele mi s-au părut grele, am încercat ceva, dar nu a ieșit cam cum mi-aș fi dorit. (Ãsta era "preludiul", înainte de a posta rondelul.) :)

 =  Semn de viață
Constantin Iurascu Tataia
[13.Oct.10 14:19]

Mă bucur, Vali că n-ai ocolit concursul patronat de urbea mea natală, Vaslui. Totdeauna am participat deși rezultatele n-au fost mereu conforme cu așteptările.
Cîteva vorbe privind trimiterile tale la secțiunile catrene: la cele pe rime obligatorii, ce eu nu le pot înghiți, prima răspunde cam chinuit la temă dar a doua mi-a plăcut mai mult pentru poanta cu "conservarea prin îngheț". La polițistul și rondul de noapte răspunsul este standard, dar al doilea catren cu titlul "Fie pîinea cît de rea" era grozav de bine dacă primele două versuri erau scrise : "În alte țări, cu burta goală/ Plecat-am nouă din Vaslui/ Nădăjduin o pricopseală/ Și ne-a ajuns: suntem sătui!/ "Hămăleală" e prea de argou! Catrenul dedicat lui Constantin Tănase este foarte izbutit; cred că era mai bine să fi scris ultimul vers astfel "N-aveai nas să-i rîzi în nas!"

 =  Felicitări, Vali!
Ica Ungureanu
[13.Oct.10 20:10]
Epigramele-ți frumoase
Sincer, mie mi-au plăcut,
Dar te-ntreb, precum Tănase:
Și cu ast(e)a, ce-ai făcut?

 =  Re - Semn de viață
Vali Slavu
[13.Oct.10 21:27]
Tataie, nu prea ocolesc concursurile, doar inspirația mă ocolește pe mine, câteodată. Anul acesta am trimis texte peste tot, excluzând Galațiul.
Referitor la prima epigramă, nu știu la ce temă faceți referire, nu era impusă nicio temă, doar rimele. La epigrama „Fie pâinea cât de rea”, voi analiza varianta dumneavoastră. Când va fi s-o public undeva, poate voi schimba ceva, ținând cont de sfaturile pe care mi le-ați dat. Cât despre expresia „a avea nas”, uite că nu mi-a trecut prin cap s-o folosesc! Da, ar fi fost interesant.
Vă mulțumesc mult pentru intervenția pertinentă!

Ica, tare mi-a plăcut ce ai scris. Sunt prea obosită să-ți răspund acum, dar... e și mâine o zi. Te pup!

 =  Am câștigat experiență
Vali Slavu
[19.Oct.10 17:14]
„Epigramele-ți frumoase
Sincer, mie mi-au plăcut,
Dar te-ntreb, precum Tănase:
Și cu ast(e)a, ce-ai făcut?”
(Ica Ungureanu)

Și cu ast(e)a ce-am făcut?
Îți răspund acum, în grabă:
M-am aflat și eu în treabă…
Ce-am avut și ce-am pierdut?

 =  Ok, Vali!
Ica Ungureanu
[19.Oct.10 21:07]
"E" blondele deștepte și frumoase?
Să știți că "e" (să nu aud proteste);
A confirmat chiar marele Tănase,
Într-un cuplet, odinioară: "Este?".

 =  Nimic nu se pierde...
Miclăuș Silvestru
[20.Oct.10 06:00]
ci se câștigă (prin transformare)... Din partea mea, felicitări. De bun gust sunt toate; le-am citit cu plăcere. Cer o favoare, permisiunea de a folosi "carul mic" pentru a răsturna o " buturugă mare". Poți fi de acord?
cu respect

 =  Re - Nimic nu se pierde
Vali Slavu
[20.Oct.10 07:11]
Mulțumesc pentru felicitări! Cât despre "buturugă", la ora asta mă prind cam greu, dar cred că sunt de acord. De ce nu?

 =  cum nimic nu se pierde...
Miclăuș Silvestru
[20.Oct.10 21:04]
voi pune acele cuvinte într-un catren al "colecția de grame epice, probabil nr 9.Dacă tot umblu cu cerșitu', ține-mi te rog una, două lecții scurte de prozodie... cu îngăduință frățească... îți poți face-un pic de timp... ? mulțumesc pt împrumutul "carului cu buturuga",și anticipat pt rezumatul prozodiei!
mult succes,
cu respect

 =  Re - cum nimic nu se pierde...
Vali Slavu
[26.Oct.10 12:43]
Abia acum am văzut comentariul. Lecții de prozodie se găsesc pe site, la pagina domnului Rodean. Aici e linkul primei părți, de toate sunt zece:

http://www.poezie.ro/index.php/technique/1799831/%C3%8Env%C4%83%C5%A3%C4%83m_%C3%AEmpreun%C4%83_%281%29

Eu intervin pe anumite texte, cu sugestii, dar, ca să vorbesc la modul general despre prozodie, nu aș face decât să reiau ceea ce există, deja, bine structurat, aici, pe site. Mie aceste lecții mi-au fost de folos. Succes!

 =  Spicuiri...
Miclăuș Silvestru
[27.Oct.10 04:37]
de ici de colo, în mare măsură de la dl Rodean, am făcut în repetate rânduri... se pare că nu am "darul înțelegerii pe deplin"... în urma spicuirilor am rămas doar cu... pleava. Mulțumesc mult pentru răspunsul amabil. Voi cerne(vântura grâul ca să-l separ de pleavă) mai cu atenție până ce voi reuși. Asemenea, mult succes.

 =  Trist, dar adevărat...
Vali Slavu
[03.Nov.10 07:22]
În urmă cu o săptămână, am primit de la Vaslui o diplomă de participare. L-am sunat pe domnul Bichineț să-i mulțumesc, ocazie cu care i-am prezentat nemulțumirea mea cu privire la lipsa de transparență a acestui festival. Dumnealui mi-a promis că va face publice fragmente din textele premiate, pe site-ul Bibliotecii Județene Vaslui. S-a ținut de cuvânt și aseară am avut ocazia să le citesc. Mă abțin de la alte comentarii, cei care doresc pot să vadă cu ochii lor. Vreau să spun doar atât: dacă pentru a lua un premiu la Vaslui trebuie să scrii „epigrame” ca aceasta:

Uimirea

Un semn
Să-l lase
De lemn
Tănase

… mă rog la Dumnezeu să nu iau niciodată premiu la acest festival…


Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !