Comentariile membrilor:

 =  La mai mare ?!
ionel riti
[27.Sep.10 16:08]
Puteai, un loc, chiar si mai jos
Să-ți temperezi elanu’,
Căci poate fi ca un baros
Un blow la... barosanu’!


 =  Felicitări!
Gârda Petru Ioan
[27.Sep.10 11:17]
Pentru premiu, dar mai ales pentru epigrame. Din nou ne înveți meserie.

 =  Mersi Petre...
nicolae bunduri
[27.Sep.10 11:40]
...pentru felicitări și știi tu pentru mai ce. No, că tare bună o fo

 =  Cred că felicitări...
Miclăuș Silvestru
[27.Sep.10 20:50]
primiți de la toți cei care vor să le adreseze. Sincere, și din partea mea. Cum știu, dintr-o postare anterioară, că acceptați replici și din partea membrilor Atelierului Agonia, îmi permit să ofer... cu dragă inimă:
Cânți frumos în madrigaluri
Semne mari, din trei provincii.
Lucru rău: de-atâtea baluri,
S-a tocit talpa - opincii.

Și epigramele dv îmi sunt pe plac, în special 1,2,3,5. Să sperăm în rezultate și mai bune, altădată. mult succes

 =  de la un "pământean"
Laurențiu Orășanu
[28.Sep.10 06:46]
Excelente, la o temă la care mulți de pe aici ne-am cam împotmolit. Mi-au plăcut "rău de tot": "Ce-mi doresc eu mie, în democrație", "Mafioții și democrații" și toate "madrigalurile". Mai aproape de "pământeni" mi s-a părut "Simbolul democrației", aia cu casa lui Videanu.

Calimero

 =  Ionel, Petru, Miclăuș, Calimero
nicolae bunduri
[28.Sep.10 12:27]
Vă mulțumesc pentru vizită și urări. Vă doeresc succes în continuare. Anul acesta încă mai e de lucru. Tg Jiu, Slatina, Rm Vâlcea deci... toată lumea la treabă!
Așteptăm rezultate de la Iași, Galați, Vaslui, Chișinău...mamă ce multe! Care află primul, rog să dea șfară în țară. Merci.
p.s. După teoria lui Ștefan Cazimir(și nu am de ce să nu-l cred)șfara este acel fuior de fum cu care se dădea alarma dintr-un sat, în altul când "dădeau" turcii.
Ulterior s-a transformat în "a da sfoară în țară" care se pare că nu e corect. După teoria lui Cazimir, un hâtru și un simpatic pe care musai să-l abordați unde vă întâlniți cu Domnia Sa. Este și un tip foarte sociabil și popular .Adică...deștept.

 =  Mă bucur, Nae!
Constantin Iurascu Tataia
[28.Sep.10 12:51]

Nae Bunduri, n-aveam motiv să citesc ciurucuri semnate de tine.Primește și strîngerea de mînă a lui Tataia pentru prestația de la Cluj pe o temă atît de pipernicită. În altă ordine de idei: ai perfectă dreptate în prezentarea noțiunii de "șfară", înseamnă "fum" și pe la țară în Moldova se folosește acest cuvînt în chip firesc. Pîrdalnicii de grămătici bănuiți au denaturat cuvîntul transformîndu-l în "sfoară", șfară suna prea rural pentru urechile lor rafinate

 =  Tataiue ...
nicolae bunduri
[28.Sep.10 13:13]
...mulțumesc

 =  erata
nicolae bunduri
[28.Sep.10 13:14]
Tataie...scuze

+ Pentru rubrica "Așa da!"
Rodean Stefan-Cornel
[28.Sep.10 22:02]
Foarte frumoase toate, în opinia mea, cu următoarele precizări:
- remarc faptul că toate sunt strict la temă; în plus, în mod fericit (și nu a fost ușor de realizat), în toate cele cinci catrene sunt surprinse ambele laturi ale temei (atât mafia, cât și democrația); deși nu s-a cerut o temă pentru secțiunea madrigal, autorul a reușit un frumos grupaj cu referire la cele mai importante provincii istorice de pe teritoriul actual al României;
- toate cele cinci epigrame de la temă se remarcă prin originalitatea poantei; reușita mi se pare cu atât mai valoroasă cu cât unele teme și motive abordate mai sus, au mai apărut, în timp, și în alte creații; spre exemplu, la prima epigramă poanta este foarte frumos pregătită; ea nu este realizată doar prin tehnica de a prezenta prin comparație, prin similitudine, viața unora din libertate cu a altora din pușcărie (ar fi fost o pistă foarte "bătătorită", cu o poantă destul de constatativă), ci totul curge astfel încât ultimul vers este o surpriză;
- prozodia, în opinia mea este foarte bună, și nu doar din punct de vedere tehnic; calitatea versificației se observă ușor și lecturând, pur și simplu, cu voce tare, toate catrenele; vom observa că ne este foarte ușor, nu ne împiedicăm deloc, ligamentele dintre finalurile unor cuvinte și începuturile următoarelor vin firesc, chiar dacă nu avem calități de recitator; versurile, în ritm iambic sau trohaic, au lungimea optimă pentru epigrame (de la 3 picioare și jumătate la 4 picioare și jumătate) și "curg" impecabil;
- versurile sunt construite într-un limbaj curat, concis, corect gramatical, firesc (aparent simplu) din punct de vedere sintactic.
S-ar putea spune mai multe, toate sub genericul "Așa da!".
Mă bucur că la revenirea pe site, după câteva zile de absență, am găsit această postare.
Cornel

 =  Mulțumesc Cornel
nicolae bunduri
[29.Sep.10 19:56]
...mi-ar fi plăcut să ne întâlnim la Cluj. Nu știu de ce nu ai fost acolo

 =  Pur și simplu...
Rodean Stefan-Cornel
[30.Sep.10 08:49]
Nae,
Și mie mi-ar fi plăcut să ne întâlnim.
Referitor la motivul absenței mele, l-am explicat organizatorilor, așa cum am făcut pentru toate absențele din acest an de la Cluj, Alba Iulia, Caransebeș și altele care or mai fi fost. Le-am spus și altor colegi îngrijorați că am lipsit cam mult în acest an, că pur și simplu, împrejurările m-au silit să refuz invitațiile respective (o dată am fost bolnav; altă dată era planificat un drum foarte important, în altă localitate, cu familia; acum am fost "mobilizat la domiciliu", vineri și sâmbătă, pentru treburi gospodărești care nu mai sufereau amânare și la care depindeam de meseriași ș.a.m.d.)
Oricum, eu am fost cu sufletul aproape de toți, mi-am dorit din toată inima ca toate activitățile să se desfășoare perfect, ca toți participanții să aibă ceva de învățat, să se simtă bine, să aibă succes și să fie mulțumiți.
Am dat aceste explicații ca răspuns la comentariul tău, îmi cer scuze celorlalți vizitatori dacă nu sunt cu totul legate de textul postat.
Cornel

 =  Vin și eu, cam târziu...
Dan Norea
[30.Sep.10 22:01]
...cu felicitări. Nu numai pentru premiu, ci și pentru valoarea epigramelor. Am citit pe aici toate textele trimise la Cluj și, indiscutabil, grupajul tău este multe peste toate celelalte.
Îmi pare rău că nu ne-am putut vedea, dar festivalurile vin unul după altul. Poate chiar anul ăsta...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !