Comentariile membrilor:

 =  Fără
Liviu-Ioan Muresan
[09.Aug.10 18:57]
ultimul vers. E un poem reușit.
LIM.

 =  Liviu,
Ottilia Ardeleanu
[09.Aug.10 20:14]
ai dreptate, versul ultim este inutil.
îți mulțumesc pentru prezență. pentru ajutor.

Ottilia Ardeleanu

 =  prea tehnicizat
Ecaterina Bargan
[09.Aug.10 20:49]
Ai poezii mai bune de atât. Dacă ar fi să observi și să delimitezi poezia, de la jumătate în jos, partea aia, începând cu binele/ adevărul dreptatea, n-are nicio treabă cu lucrurile emotive pe care te axezi în prima parte. Zici că ai vorbi subtil despre Macroeconomie acolo. înspre final. Ultimele 8, acum 7 versuri, sunt cam pretențioase, pentru mine. Dar nu este necesar deloc să le înlături acu'. Am spus-o așa, pentru ce o să scrii în viitor. Dacă te-ar ajuta.

 =  constat:
Ottilia Ardeleanu
[09.Aug.10 22:46]
ok, textul se vrea un pic filosofic. nu are legătură cu economia. știu și eu? poate părea bruscă trecerea de la ceva sensibil la ceva foarte profund. nu, nu am să le înlătur. pentru mine tocmai acelea constituie esența.
dar îți mulțumesc mult pentru prezență și pentru punctul de vedere sincer. cred că încă mai caut resurse în mine. în acest poem, peste așa ceva am dat.

îți mulțumesc, Katy.

Ottilia

 =  acuma, din punctul tău de vedere,
Ecaterina Bargan
[09.Aug.10 23:23]
dacă zici că e filosofic, să văd ce/cum pot decoji. Fragmentez în conformitate cu ideile percepute, fără să caut prin simboluri:

meduze uleioase fac pluta/ în paharul cu apă - obiecte sau chiar ființe superficiale, prea puțin dense ca să fie profunde, mereu în vizorul lumii.

după ce mi-am lăsat sideful/ pe buzele lui/ într-un sărut de potolire a setei - ... o simplă imagine. Nu e musai filosofic.

cum binele/ adevărul dreptatea/ se decantează/ succesiv/ pentru dobândire - partea luminoasă și pozitivă și veridică, aceeași apă de la început, a lumii se limpezește de, cred eu, ceea ce erau meduzele, orice ar însemna, pentru o anume victorie comună.

inconfundabil proces/ de căutare a nuanțelor - nu știu de ce anume inconfundabil și de ce, așa, mecanic exprimat, proces, dar cred că până la urmă e vorba de a putea vedea cu ochi liber și din prima ce e bine și ce e rău pe lumea asta.
poate asta ar fi o interpretare filosofică, dar mie oricum mi se pare un poem slab și incompatibil, dincolo de idee.

 =  Katy,
Ottilia Ardeleanu
[09.Aug.10 23:39]
proces nu înseamnă, neapărat, ceva legat de mecanică.
oricum, ai făcut o analiză frumușică. chiar dacă zici că e slab textul.
ăsta e. și... oi fi simțit eu ceva acolo, așa, nuanțat, de am putut să spun măcar atât.
mulțumesc, încă o dată.

Ottilia

 =  Proces de cautare a nuantelor luminii
razvan rachieriu
[10.Aug.10 14:02]
Sărutul de potolire a setei este oprit de meduzele uleioase din paharul cu apă care dau vâscozitate fluidului.
Binele, adevărul, dreptatea se decantează de tenebrele lichefiate ale răului, minciunii și nedreptății, printr-un inconfundabil proces de căutare a nuanțelor luminii.

 =  Răzvan,
Ottilia Ardeleanu
[10.Aug.10 16:40]
un comentariu deosebit și pentru care îți mulțumesc din suflet.

Ottilia Ardeleanu

 =  sunt
Raul Ionut Coldea
[10.Aug.10 17:36]
Sunt total de acord cu Ecaterina. Cred că puteți scrie mai bine de atât, mult mai bine, fără a încerca să spuneți atât de mult. E greoi, pare căutat...nu știu. Mie unuia nu îmi prea place genul acesta d poezie, decât în anumite condiții...

Cu sinceritate și prietenie,
Raul

 =  Raul-Ionuț Coldea:
Ottilia Ardeleanu
[10.Aug.10 17:55]
ok, Raul, nicio problemă. ești binevenit cu orice părere pro ori contra. tot ce-ți pot spune este că acesta nu este un text căutat, este doar unul de vreo 10 minute. am pierdut textul dintr-o eroare de PC. l-am rescris, aproximativ la fel ca originalul. am vrut să fie altceva. poate nu am reușit, poate că da. părerile sunt împărțite. și gusturile, de asemenea.

îți mulțumesc mult.

Ottilia Ardeleanu
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !