Comentariile membrilor:

 =  Ioan Ruse
Sorin Olariu
[28.Jul.10 23:00]
Ioane, te rog sa imi trimiti o poza mai buna. Cea de aici de pe site este prea mica si se vede ca prin ceata in carte.
Mersi.

 =  Florian Abel
Sorin Olariu
[28.Jul.10 23:01]
Florian, nu am poza si nici biografie de la tine. De vreo 2 saptamani iti trimit emailuri, fara a primi vreun raspuns. Sper ca acuma vei fi pe faza si o sa mi le trimiti.

 =  Au trimis texte urmatorii:
Sorin Olariu
[29.Jul.10 08:18]
Nicolae Bunduri, Ion Diviza, Dan Norea, Valy Slavu, Petru Milos, Laurentiu Ghita, Valeriu Cercel, Ioan Toderascu, Constantin Colonescu, Stefan Cornel Rodean, Ioan Ruse, Florin Rotaru, Grigore Chitul, Petru Ioan Garda, Maria Daniela Goea, Ion Cuzuioc, Paul Constantin, Daniel Florin Abel, Ion Rasinaru, Grigoras Vasilica - Orlando si Sorin Olariu.

Nu au trimis poza si biografie: Daniel Florin Abel, Ion Rasinaru si Grigoras Vasilica - Orlando.
De asemenea, poza lui Ioan Ruse trebuie inlocuita cu alta mai clara.
Astept...

 =  Lipsesc
Vali Slavu
[29.Jul.10 08:24]
Tataia și Calimero! Cum așa?
Sorine, ferească-te sfinții să scrii în antologie "Valy"! :)

 =  Vali
Sorin Olariu
[29.Jul.10 08:49]
Atunci... Wally? :)

 =  Lipsesc mai multi
Sorin Olariu
[29.Jul.10 08:50]
A fost insa alegerea lor. Eu le-am facut curte destul, din pacate fara succes.

 =  Orășanu
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 09:47]
Am înțeles că Orășanu a ales să nu intre, ca semn protest împotriva includerii unor catrene slabe. Dacă e vorba despre catrene și nu despre autori, cred că există o rezolvare, în sensul că acel juriu, comitet, mă rog, ce-o fi, va tria catrenele în așa fel încât să treacă numai ce e bun, cu riscul ca acei care au propus catrene mai slabe (dacă există) să intre cu mai puține.
Cred că am mai propus membri pentru "comitetul de cenzură", dintre cei atenți și la poante și la prozodie. Cu riscul de a supăra pe cineva, aș demara o listă cu Nicolae Bunduri, Dan Norea, Cornel Roadean, Vali Slavu, Ioan Toderașcu, pe lângă cei trei antologatori. Nu pe criteriul "cei mai buni epigramiști" ci pe criteriul "cei mai scrupuloși".
La o primă lectură a listei de autori, remarc și lipsa lui Viorel Vrânceanu (apare în primul volum) și a lui Carmen Chioinea (nu apare în primul volum). Carmen, tu pe cine ești supărată?

 =  Propunere
Florin Rotaru
[29.Jul.10 10:39]
pentru echipa de selecție - Sorin Olariu, Nae Bunduri, Dan Norea, Ion Diviza, Ioan Toderașcu.
Poate ar trebui să aruncăm un ochi și peste clasamentul "cel mai bun evaluator" de la concursul de anul trecut. Și asta nu pentru că am fost clasat, împreună cu Dan Norea, pe primul loc (oricum, nu am timpul necesar pentru a participa la trierea creațiilor trimise pentru antologare) ci pentru că, personal, m-aș simți mai confortabil dacă epigramele mele ar fi judecate de cineva care a dovedit oarece aptitudini în acest sens. Aș mai avea propunerea ca, înainte de luarea deciziei finale, toți participanții să primească un draft al antologiei.
Înțeleg că, de această dată, vor fi selectate epigramele și nu epigramiștii, ceea ce consider că este un lucru foarte bun. În acest sens, ar fi de așteptat ca cele mai slabe epigrame care vor apărea în volum să fie mai bune decât cele mai bune epigrame respinse la selecție, indiferent de numele autorului și de numărul de epigrame selectate.

 =  ce zice mitru
milos petru
[29.Jul.10 11:06]
Propun: Sorin Olariu, Nae Bunduri, Cornel Rodean, Dan Norea, Ioan Diviza, Ioan Toderașcu. Faptul că ziceți că se selecționează epigrame, nu epigramiști mă face să zâmbesc. Oare nu se găsește căte un "epigramist" în spatele fiecărei epigrame selecționate? La prima antologie nu s-a procedat tot așa? Au fost epigramiști cu:6, 9, 12, 15, 18 în funcție de câte epigrame mai bune a avut fiecare.
petru

 =  Am găsit la atelier,
Vali Slavu
[29.Jul.10 11:28]
postată astăzi, o malformație epigramatică a unuia dintre cei care au trimis texte. Întreb, cu toată seriozitatea, cu ce epigrame vrea să stea într-o antologie, alături de nume ca Bunduri, Toderașcu, Diviza?
Să nu uităm că valoarea antologiei va depinde de valoarea epigramelor fiecăruia!

 =  Ioan Jorz
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 11:32]
Nu e în listă. E drept că a postat mai puține, dar are epigrame mai noi decât cele incluse în primul volum. Mă rog, suntem oameni liberi.
Ar putea fi cenzor.

 =  Florin Rotaru
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 11:43]
Acuma, că e pe aici și Florin, musai să-și facă timp să dea și el puțin cu ciurul. Florine, nu că vreau să cern și eu, dar la concursul acela am ratat aprecierea o dată când eram în străinătate și am rugat pe cineva să voteze în locul meu. Așa, pentru istorici :)

 =  grav
Florin Rotaru
[29.Jul.10 11:48]
dacă a votat altcineva în locul tău, propun să fii exclus din clasamentul final și amendat cu 2 litri de pălincă.

 =  OK
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 11:51]
Dar să mi se taie (diferența).

 =  Eu cred că n-ar trebui să ne certăm pentru că, până la urmă, în antologia, asta.
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 12:06]
Cam după cât l-ajută haru’
Pe fiecare -nu fiți triști-
Va fi cuprins Florin Rotaru,
Dar și ceva epigramiști.

 =  inexactitati suparatoare
Laurențiu Orășanu
[29.Jul.10 12:06]
GPI si Sorin Olariu, ambii cu un grad ridicat de cunoastere a motivelor neparticiparii mele (va amintiti, stimati colegi, ca stabilisem un principiu si acela a fost incalcat / si nu de mine; iar cand am cerut sa fie respectat mi s-a raspuns cu "ori tu, ori eu?"; dupa care, bineinteles, m-am retras de la ORICE legat de acest proiect) aproximeaza aici si la scurt timp dupa cele petrecute. Ce vor spune peste un an, doi?
Bref, nu sunt un sine/qua/non, proiectul poate fi derulat precum veti dori, eu va doresc succes.

Calimero

 =  Laurențiu
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 12:13]
Părerea mea este că cei propuși de noi vor face treabă bună. Ia îngroapă tu securea războiului până când dau ei o variantă (pre)finală și mai discutăm. Sunt oameni serioși. Până atunci, trimite-le epigramele tale. Eu cred că e mai bine așa.

 =  Propunere la ordinea zilei
Jianu Liviu-Florian
[29.Jul.10 12:20]
Propunere la ordinea zilei


Antologiei cea de seamă,
De-i vreți succesul – epocal,
La fiecare epigramă
Juriul să dea… și bon fiscal…

 =  securea si sabiuta
Laurențiu Orășanu
[29.Jul.10 12:22]
Maitre GPI,
Daca o scoteam eu (pana si lista initiala nu imi apartinea, am adnotat-o, dar in bine) as ingropa-o. Vorbim de secure, sau de sabiuta, ce-o fi.
As vrea sa-i vad pe cei care fac selectia criticand si aici. Sau, altfel spus, ma intreb cum vor zice "aia nu", cand foarte rar se exprima impotriva textelor proaste care ajung pe pagina intai, aici. Un volum e o obligatie mai mare, totusi. Chiar, Vali Slavu, tu le cam spui pe nume, care era epigrama aia "malformata"? Cum te-ai simti langa acel autor, intre aceleasi coperti? Ca inteleg ca asta ai vrut sa spui. Sau m-am inselat?

Calimero

 =  Recapitulare
Vali Slavu
[29.Jul.10 12:56]
Va apărea o antologie de epigrame sub patronajul Agoniei.
Ar trebui să publice acolo cei mai buni autori de epigrame de pe site.
Fiecare ar trebui să dea ce are mai bun din creațiile sale. Eu, inițial, am trimis foarte puține epigrame, apoi, la cererea lui Sorin, am mai trimis vreo zece.
Conform DEX-ului, antologia este o culegere de lucrări reprezentative, alese. Alese, oameni buni!!! E drept, un epigramist, cât ar fi el de mare, nu are în portofoliul personal numai epigrame antologice. Dar, cu siguranță, va știi să selecteze ce să trimită și ce nu.
Nu înțeleg cum este posibil ca o persoană care nu a reușit să treacă, pe acest site, dincolo de atelier, vrea nici mai mult, nici mai puțin decât taman într-o antologie. Sau mai suntem cumva în comunism, trebuie să apară toată lumea?
Da, Calimero, ai intuit bine și văd că tu pui serios problema. Pentru mine, această antologie e foarte importantă, pentru că Agonia e locul unde eu am învățat să scriu epigrame. Sunt onorată să apar în această culegere alături de cei care (mă rog, o parte din ei) m-au învățat tainele epigramei.
Dar constat că pe aici lumea e veselă, glumește...

 =  Dacă e antologie...
ioan toderascu
[29.Jul.10 13:14]
... să-ncercăm așa să fie!
Trebuie alese cu obiectivitate și seriozitate textele care merită, într-adevăr, statutul de epigrame sau catrene epigramistice. Valoarea unei culegeri sau antologiii de epigrame nu stă în numărul de pagini, ci în calitatea textelor incluse în aceasta.
Așadar, nu au ce căuta lucrări care nu corespund cerințelor stricte impuse de o epigramă. Văd că mai toți suntem de acord cu asta. Totul e să se pună în practică aceste condiții, nu doar să le expunem teoretic. Dacă se va proceda astfel, va ieși un volum de care vom fi mândri. E de așteptat ca unii autori să fie nemulțumiți că au intrat cu texte prea puține (e posibil nici să nu intre vreunul), dar le va trece supărarea, cu timpul, pe când volumul rămâne.
Propuneri pentru comitetul de selecție nu fac, pentru simplul motiv că se poate interpreta; având anumite contradicții cu unii confrați, cineva ar putea crede că din această cauză nu l-am nominalizat.
Cam atât!

 =  ce e rău și ce e bine...
Florin Rotaru
[29.Jul.10 13:25]
nu e rău că un autor dorește să apară în antologie. Rău ar fi dacă ar apărea catrene slabe și foarte slabe (aici intervine responsabilitatea colectivului de selecție). Cred că nu e chiar așa de rău nici faptul că, pe aici, lumea e veselă și glumește. Rău ar fi dacă, pe aici, lumea ar fi tristă și constipată.
Oricum, important este că acest proiect a demarat și, așa cum știm, un lucru început e pe jumătate terminat. Sperăm să nu fie, totuși, terminat din fașă.

p.s. Vali, ai un typo, un "i" pus în plus la un verb. Știu că știi, dar îmi face plăcere să te corectez. Ce vrei? Reminiscențe de pe băncile școlii...

 =  Nu știu ce a găsit Vali...
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 13:38]
Dar eu am găsit asta:

- Cum l-ai preferape „el” ?
A-ntrebat mama severă.
- Nu contează, că-s la fel,
Doar salariile diferă.

Și ce, nu e antologie?

 =  Erată
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 13:40]
de antologie.

 =  Propuneri concrete
Dan Norea
[29.Jul.10 14:53]
Eu nu vedeam așa problema. Un juriu din 5 membri mi se pare cam mult, mai ales că, după câte se pare, nu se împarte munca, ci fiecare ia la mână toate epigramele.
Pe de altă parte, după știința mea, observațiile critice de până acum au dovedit niște specializări. Așa că propun două comisii:
- una din trei membri, care să analizeze în principal prozodia, formată din Cornel Rodean, Vali Slavu și Nelu Gârda; fiecare va face selecția cu DA/NU/De corectat; "De corectat" se dă numai epigramelor cu poanta foarte bună, dar care au o hibă mică de prozodie, caz în care se returnează autorului, eventual cu soluții de corectură (dar autorul ia decizia); o epigramă cu 3 de DA rămâne indiscutabil; o epigramă cu 2 sau 3 de NU, iese din schemă; în celelalte cazuri, juriul discută și ia decizii prin consens;
- o altă comisie care judecă poanta și construcția; aici i-aș vedea pe Nae Bunduri, Sorin Olariu și Ioan Toderașcu; regulile ar fi tot cele cu DA/NU: 3 DA = admis; 2 sau 3 NU = respins; la 2 DA și un NU, se discută până când se ia o decizie prin consens.

Menționez că i-am sărit pe Florin Rotaru și pe Ion Diviza, despre care știu sigur că nu au timp. Pentru că am fost propus, adaug că nici eu nu am timpul necesar. În plus, chiar dacă uneori îmi justific bine observațiile din punct de vedere didactic (ceea ce aici e neesențial), părerea mea este că cei din prima comisie stau mai bine decât mine la capitolul prozodie. Iar rolul celei de-a doua comisii este în primul rând de selecție la sânge, rol pentru care mă consider prea tolerant.

Orice decizie s-ar lua (chiar, oare cine ia decizia?), urez succes selecționerilor!
 =  Completări
Dan Norea
[29.Jul.10 15:27]
Vin să preîntâmpin glume de genul "Norea zice că o comisie de 5 e prea mare, așa că propune una de 6". Ce vreau să spun este că mi se pare important ca, în fiecare comisie, decizia să se ia prin consens. Ori, în 5 e foarte greu de realizat așa ceva.
Faptul că sunt două comisii nu întârzie termenul. Se lucrează în paralel, iar etapa finală e foarte scurtă: rămân doar epigramele care au trecut de ambele comisii.
Ca o mică observație - președinții celor două comisii ar trebui să fie Cornel Rodean și Sorin Olariu. Rolul lor nu e decizional, ci de a coordona lucrul. Pentru că, oricât de minuțios ar fi un regulament, în practică totdeauna apar situații neprevăzute.

Aș face o observație legată de selecție epigrame vs selecție epigramiști. La selecția epigramiștilor, principalul argument era unul de orgoliu: "Eu refuz să apar alături de...". Mie mi se pare că are un alt mare avantaj - împiedică trimiterea la selecție a unui număr mare de epigrame slabe, care lungește și chinuie selecționerii. Pentru a descuraja acest lucru, propun să rămână principiul "selecție epigrame", dar autorii care au un procent prea mare de epigrame refuzate (să zicem 70-80 %), să fie eliminați în întregime. În felul acesta, anul viitor se vor gândi de două ori dacă să trimită mormane de catrene, doar-doar o rămâne ceva.


 =  Ica Ungureanu
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 18:21]
Nu?

 =  Dane
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 18:53]
Să vedem ce zice americanu. Îndată trebuie să se scoale. Personal, dacă se va dori, nu mă sustrag pentru că munca asta trebuie făcută. Dacă nu, ce-o da domnul. Oricum, n-aș băga nimănui pe gât catrene pe care majoritatea le-ar considera slabe.

 =  ...
Sorin Olariu
[29.Jul.10 19:24]
Sunt de acord cu cei enumerati de voi pentru a face parte din juriu. Sa vedem in ce masura vor da curs invitatiei. Astept confirmarile lor.
Cat despre cei care au decis sa nu participe cu texte la aceasta culegere fiindca nu au dorit sa apara alaturi de macelarii epigramei, consider ca s-au cam pripit. Si asta pentru simplul motiv ca de-abia acum incepe trierea autorilor si a textelor trimise.
Am toata increderea ca cei din juriu isi vor face treaba bine.

 =  Chiar așa
Vali Slavu
[29.Jul.10 19:24]
Subscriu la propunerea lui Nelu Gârda. Ica Ungureanu de ce nu? E drept că nu era pe aici atunci când se punea la cale antologia, dar cât timp i-ar lua să trimită epigrame? Că sigur are de unde. Doar să vrea.

 =  Ica Ungureanu
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:02]
Ica mi-a scris acum vreo saptamana un email in care a expus pe scurt care sunt motivele neparticiparii ei la acest proiect.

 =  încă o părere
milos petru
[10.Dec.18 14:27]
Am "Antologia epigramei românești" din 1985 de Giuseppe Navarra, el zice "Epigrame alese" nu epigramiști aleși. Sunt câteva sute de autori cu câte o epigramă. Nu toți au scris în viața lor mii de epigrame dar una bună a rămas. Sunt nume cunoscute și nume mai puțin cunoscute. Nu cred că au fost întrebați corifeii de atunci dacă sunt de acord să apară în carte cu numele necunoscute. Fiecare vine cu marfa lui, cititorul alege. Vreau să spun că toți care au câteva catrene bune să fie cuprinși și dacă vreți mai faceți o carte "Cei mai buni epigramiști dintre cei antologați". O antologie, (nu mă interesează DOMul sau DEX-ul )cuprinde cele mai bune lucrări dar a tuturor scriitorilor, "Antologia de catrene și epigrame" unde Sorin Olariu a făcut selecția are următorul catren pe copertă:
Avem în carte militari,
Profesori, medici, ceferiști,
Țărani,patroni, pensionari,
Dar oare-avem...epigramiști?
Domnul Cornel Bianu începe "Prefața" cărții cu: "Rar am avut ocazia să citesc o carte de epigrame așa de frumoasă!" Ei,ce ziceți?
Toți aveți dreptate, țineți însă minte : cu cât îs mai multe comisii treaba devine mai greoaie.
Încă ceva,nu cred că propunerea lui Dan că dacă unul trimite 70% texte slabe , e bine să fie eliminat. Se poate ca în restul ăla de 30% să aibe și ceva bun care să merite să apară.
Mă gândesc la mine care am trimis aproape 100 și m-aș bucura dacă găsiți una bună! Glumesc, cred că găsiți două.
mitru

 =  Laurentiu Orasanu
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:08]
Laurentiu si-a manifestat din start intentia de a nu participa cu texte alaturi de unul sau doi autori de pe Agonia.ro pe care ii considera extrem de slabi. Ca o ironie a sortii, sunt sanse foarte mari ca acei autori sa nici nu prinda finala, adica sa nici nu intre in culegere.

 =  Tataia
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:10]
Tataia mi-a scris inca de la inceput un email in care ne-a urat succes si in care a explicat de ce nu va participa in calitate de autor la aceasta antologie.

 =  Ionut Jorz
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:11]
Nu am primit niciun semn de la el in aceasta perioada.

 =  cine rade la urma, rade singur
Laurențiu Orășanu
[29.Jul.10 20:16]
Ca o ironie a soartei, acei autori nu erau pe lista pe care ne-ai inaintat-o la inceput. Lista cu care am fost de acord. Ce a urmat, am explicat mai sus...
Astfel ca nu razi singur, Sorine ...
Calimero

 =  Laurentiu Orasanu
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:46]
Stii bine ca a fost vorba la inceput de un singur autor mai slabut, caruia Laurentiu Ghita i-a trimis DIN GRESEALA un email despre proiectul nostru cu Antologia. O invitatie de a participa si acea persoana cu texte. Era o invitatie comuna trimisa la peste 20 de useri, prin CC. Din greseala, i s-a trimis invitatia si acelei persoane neagreate de tine si de alti cativa epigramisti de pe site. Cum nu se mai putea da inapoi, emailul fiind deja trimis, am fost de acord cu totii ca atunci sa trimita absolut toata lumea texte, pentru ca oricum vor fi selectate la sange si in carte nu vor intra decat epigramele bune.
Eu zic ca a fost o rezolvare extrem de subtila a problemei. Iar eu mi-am asumat asta, stiind ca o sa primesc o gramada de materiale si o sa am de muncit mult mai mult.
Din pacate, nu ai fost de acord nici asa.
Casuta mea de email imi este martora de cate ori te-am rugat sa treci peste chestiile astea minore si sa participi cu texte atat la prima Antologie, cat si la a doua. Cred ca ti-am trimis cel putin 10 emailuri in care te-am rugat sa trimiti texte.
Nici acum nu e tarziu.

 =  Cei propusi de mine in juriu sunt:
Sorin Olariu
[29.Jul.10 20:59]
Nicolae Bunduri, Ioan Diviza, Dan Norea, Garda Petru, Ioan Toderascu si Cornel Rodean. Sunt sase, in caz ca vreunul declina invitatia.

 =  cu prima si cu a doua
Laurențiu Orășanu
[29.Jul.10 21:02]
Sorine,
Ai sarit de partea cu pistolul la tampla ("ori tu, ori eu"), in rest e adevarat ca ai trimis mailuri. Dar daca ignori in continuare motivul neparticiparii la prima (acum il stii, atunci nu stiai de ce "fac" pe suparatul), si conditiile renuntarii (sau excluderii) de la a doua, imi pare rau ca umplu pagina aici...
Calimero

 =  Ori tu, ori eu???
Sorin Olariu
[29.Jul.10 21:29]
Cine a zis asta?

 =  Sorin
Eugenia Reiter
[29.Jul.10 21:37]
Sorin,
acest "text" a fost postat cu scop precis: propuneri pentru un juriu format din 5 epigramiști.
nu-mi amintesc ca la antologia de proză sau de poezie să fi avut loc asfel de discuții (nesfârșite). pentru că o țineți așa încă de la început (ba pe site, ba pe mailuri).

te ocupi de antologie. bun!
fă selecția, alege juriul și nu mai sta să te rogi de fiecare.

în loc să ne bucurăm când va apare antologia, vom auzi "haaa, ce circ a fost până a apărut, ce scandaluri de culise sau pe site".
nu mi se pare corect.

selecția pentru celelalte antologii s-a făcut în liniște, fără tot acest tamtam pe site.
și cred că așa trebuie să procedezi și tu de acum înainte, măcar.

spor pe mai departe

 =  .
Eugenia Reiter
[29.Jul.10 21:40]
ia uite... exact ce spuneam! discuții care nu au ce căuta aici.

antologia va purta sigla agoniei. ce faceți acum se numește defavor.


 =  Calimero
Sorin Olariu
[29.Jul.10 21:44]
1. La prima antologie ai invocat faptul ca nu te intelegi deloc cu patronatul sitului Agonia. Eu te-am rugat in mai multe randuri sa treci peste aceste frecusuri si sa participi cu epigrame, pentru ca cititorii nu au nicio treaba cu asta. Ei vor epigrame de calitate si nu ii intereseaza ca X nu se intelege cu Y. Nu am reusit sa te conving. Interesant a fost ca dupa aparitia cartii te-ai impacat cu cinducerea, ba chiar ai devenit redactor al Agoniei pe partea de epigrama si promotor al antologiei, de lansarea careia te-ai ocupat in calitate de organizator si de moderator!!!
2. La a doua carte nu ai fost e acord cu prezenta a doi autori in ea. Am inteles si asta. Dar invitatiile de a trimite materiale pentru antologie fusesera deja facute si din greseala i s-a trimis o invitatie si unuia din ei. Pana la urma, unul nici nu a trimis materiale fiindca in ultimul an nu a postat mai deloc, iar celalalt a trimis texte atat de slabe incat ar fi o minune sa treaca de comisia formata din cei cinci epigramisti exprimentati.
Atunci, care e treaba cu "ori eu, ori ei"?
PS:
O spun din nou in public: inca te mai atept cu texte.

 =  OK
Sorin Olariu
[29.Jul.10 21:46]
Atunci astept propuneri. Si confirmari de participare.
Cei propusi e mine sunt: Nicolae Bunduri, Ioan Diviza, Dan Norea, Garda Petru, Ioan Toderascu si Cornel Rodean.
Snteti de acord cu ei?

 =  Sorin
Gârda Petru Ioan
[29.Jul.10 21:56]
Ar fi util să citești comentariile de mai sus. Deocamdată eu am confirmat, Toderașcu și Bunduri n-au zis nu, Cornel probabil că n-a intrat pe site, iar Norea a spus că el și Diviza sunt foarte ocupați. Altfel, onorat de propunere. Să fim calmi.

 =  Deci
Sorin Olariu
[29.Jul.10 22:07]
Avem in juriu trei oameni deocamdata: Toderascu, Bunduri si Garda. Cornel Rodean se pare ca nu a intrat inca pe site. Daca ne confirma si el, ar fi deja patru.
Indraznesc atunci sa il mai rog inca odata pe Laurentiu Orasanu sa participe atat cu texte cat si in juriu. In acest caz ar fi cinci si lista ar fi inchisa.
Astept emailurile de confirmare ale celor cinci ca sa pot sa le trimit materialele.
Adresa mea de email este: sorinolariu@comcast.net

 =  rog lasati acest comm / drept la replica
Laurențiu Orășanu
[29.Jul.10 22:11]
Sorin si Eugenia,
Mi se poarta vorbele altfel decat le-am spus. Rog lasati acest ultim comm pe subiectul neparticiparii mele.
Sorin,
Tu poate ca ai uitat, dar asta nu te scuza. Laurentiu Ghita a zis "ori eu (adica LG), ori tu (adica tu, Calimero)". Te rog sa iti corectezi memoria.
Despre neparticiparea la prima, pentru ca nu vreau sa dezgrop morti, voi spune doar atat: epigrama era in dizgratie, si prietenii stiu cauza. O stii si tu, dar poate iar e de vina memoria. Patronatul site-ului nu inseamna Radu, cum sugerezi. El a fost favorabil si este favorbail epigramei, cu tot balamucul pe care il facem. Cand vei sti exact cum ma vede Radu si cum il vad eu, atunci poti vorbi. Ca si tine, dar expunandu-ma mult mai mult, eu am construit pe site-ul asta. Cand epigramistii erau in greva, tu postai. Am si scris in sprijinul lor, ironizandu-te. Pui semnul mirarii in dreptul unui gest colegial (sprijinirea lansarii primei). Atata ai gasit la mine? Si de ce cauti? Pentru ca iti execut "inexactitatile"?

Bref> la asta - a 2-a / a fost greseala cuiva, aia cu mailul, ce vina am eu? Incalca lista initiala, incalca un principiu stabilit - nu numai in trei, acel "cuiva" a spus "ori eu ori Calimero", m-am retras. Asta ca sa ma mangai cu gandul ca n-am fost fortat sa ma retrag.
Calimero

 =  Eugenia are dreptate, antologia merge inainte...
Sorin Olariu
[29.Jul.10 22:46]
Nu prea inteleg eu de ce nu au loc doi Laurentiu intr-o singura antologie, dar, ma rog, voi merge inainte cu cartea.
Cum n-am inteles nici care a fost treaba cu greva aia, ba chiar am si spus ca nu face decat sa dea apa la moara celor care vor ca epigrama de pe Agonia sa dispara. Oricum, Epigrama nu face greve. Epigramistii da.

 =  Tactică greșită
Laurentiu Ghita
[30.Jul.10 08:12]
Nu am avut posibilitatea să intru pe site zilele trecute, așa că ajung la discuție deja când bulgărele cometariilor s-a făcut deja ditai troianul.
Părerea mea este că iar intrăm pe un teren minat. O antologie nu se face prin scrutin. Antologatorul, dacă vrea să rămână ca antologator, ia, selectează și decide. Punct. Restul sunt discuții și orgolii.
Calimero, nu știu dacă eu sau tu am emis formula "eu sau tu" și, la urma urmei, nu văd cu ce te mai încălzește acum. Important e să nu reluăm discuția pe tema Jupp și referitoare la alții.
Sorine, ai lansat ideea, te-ai angajat nominal la ea, hotărește, frate, nu mai lansa teme de ciorovăială. Referendumurile lasă-le în grija altora. Altfel, noua Antologie va mulțumi pe toți, dar va fi mult mai slabă ca anterioara. =  Laurentiu Ghita /ce spune istoria
Laurențiu Orășanu
[30.Jul.10 08:59]
"Calimero, nu știu dacă eu sau tu am emis formula "eu sau tu" și, la urma urmei, nu văd cu ce te mai încălzește acum. " / Laurentiu Ghita
NU EU AM ZIS "eu sau tu"

Se pare ca tu, ca sa fiu elegant. Vezi mai jos. Trimisesem lista agreata in trei (asa ne ceruse Sorin oricaruia dintre noi doi), ai mai trimis-o tu o data (de ce?), cu un nume in plus, am zis sa corectezi greseala, nu ai vrut, am zis ca nu pe asta cazusem, mi-ai scris asta.

CITAT DIN MAILUL TAU
Date: Sun, 28 Mar 2010 07:25:30 +0000
From: laurentiu_ghita@yahoo.co.uk
To: laur777@hotmail.com
CC: sorinolariu@comcast.net
Subject: RE: Antologia a doua la prima strigare

Calimero,
Am hotărât ca un număr restrâns de oameni sa ia frâiele acestei acțiuni. Atunci, nu mai cerem o mie și una de păreri și discuții.
Deci, daca vrei tu sa faci liste, te rog, fa-le!
Daca vrei sa dirijezi editarea acestei antologii, te rog, preia-o.
Daca vrei sa menținem acest stil de lucru, ori te retragi tu , ori ma retrag eu.
LGH"
SFARSIT CITAT MAIL

Calimero

 =  succes Sorine
milos petru
[30.Jul.10 22:20]
"Vreme trece, vreme vine,
Toate-s vechi si noua toate;
Ce e rau si ce e bine
Tu te-ntreaba si socoate;
Nu spera si nu ai teama,
Ce e val ca valul trece;
De te-ndeamna, de te cheama,
Tu ramâi la toate rece."
M.Eminescu

Consider că ar fi normal să prezentați listele și ca să se limniștească treburile dacă avem ceva bun simț ne vom retrage singuri și vom încerca să scoatem o antologie paralelă. Până acum mi se pare ceva penibil. Orășanu care nu vrea să apară cu nu știu cine e în centrul atenției, ca și când Becali ar merge să prezideze o ședință la P.D.L.
Vali dragă, tu nu ai voie să spui că cineva care a ajuns la atelier cu o epigramă slabă, dar care în prima antologie a avut epigrame bune, n-are ce căuta în antologia 2, omul ăla are 70 de ani, respectă-l.
Consider că Ghiță are dreptate. antologia nu se face prin scrutin iar antologatorul trebuie să aleagă pe cine să bage în antologie și să aleagă și grupul care-l ajută la selecție. Se pare că totul e în ordine , îmi permit să zic: SUCCES SORINE!

 =  Duo Laurențiu
Dan Norea
[30.Jul.10 10:29]
După părerea mea, citatul de mai sus ("ori eu, ori tu") se referă în mod strict la organizare, nu la prezența în volum. În acest context, fac un ultim apel:
- toți cei implicați să apară în antologie, fără a condiționa asta de prezența unui terț;
- Sorin Olariu să aibă putere de decizie și, din acest moment, ca urmare a propunerilor, să își formeze echipa prin dialoguri bilaterale, pe email; odată formată, ne anunță și nouă componența;
- să încetăm discuțiile colaterale, care niciodată nu au avut un rol constructiv; din exterior, pentru cei neinteresați, seamănă cu dialogul unor copii "Ba tu!"
 =  Așa să fie, dar hai să mișcăm căruța
Laurentiu Ghita
[30.Jul.10 11:58]
Deci eu am zis-o. OK, eu n-am reținut, cu atât mai mult să păstrez mailul cu pricina. Așa să fie. Acum ce facem? În săbii să ne tăiem sau în epigrame?
Hai să-i dăm o mână de ajutor omului ăla de peste gârlă care s-a înhămat la treaba asta.
L-am rugat pe Sorin să decidă cine analizează epigramele trimise și când. Sunt de acord cu echipa Olariu, Rodean, Diviza, Garda, Toderașcu, Bunduri. Mai susțin că și Orășanu trebuie să facă parte din acest proiect, chiar dacă ar putea scotoci după un mail prin care m-aș fi opus cândva la acest lucru.

 =  Juriu
nicolae bunduri
[30.Jul.10 20:16]
Sunt încântat de faptul că majoritatea celor care fac propuneri pentru componența juriului mă nominalizează dar, sincer să fiu, deși îmi place "meseria" asta, nu țin cu dinții(aici sunt deficitar) să fac parte din juriu. Din două motive:
1) E mult prea mare un juriu format din 5-6 membri pentru un număr de aprox 22-25 de autori. Mai ales că respectivii arbitri se vor autocenzura.
2) Nu aș fi de acord, cu toată stima si plecăciunea în fața lui Dan Norea, un mare pacifist, să se scindeze juriul respectiv să se creeze secțiuni pentru caracteristicile unui catren respctiv poantă ,prozodie ,construcție etc.
Ar fi riscant deoarece ar putea apărea un catren cu nota 10 la construcție, 10 la prozodie și 4 la poantă. Deci, o medie de 8 ar putea duce pe podium o epigramă cu poantă de nota 4.
În concluzie, propun un juriu format din max 3(trei) membri care să judece fiecare catren luând în considerare valoarea generală cuprinzând în notă toate criteriile. Poantă, prozodie, valoare literară, ținută artistică etc. Cu cât juriul va fi mai numeros, cu atât diferența dintre nota maximă și cea minimă va fi mai mare, ceea ce ar duce la discuții sau la o jurizare subiectivă.
Nu refuz participarea în juriu dar nici nu sunt adeptul unui juriu atât de mare la un colectiv atât de mic. Sunt doar niște păreri. Pot privi lucrurile la fel de bine și de afară ca și din interior.

 =  propunere
nicolae bunduri
[30.Jul.10 20:29]
În baza celor spuse anterior, poate nu ar fi rău ca fiecare coautor să propună trei jurați urmând ca la final să se stabilească juriul format din primii trei rezultați în urma punctajului. Adică un vot=1 punct. Și atunci fiecare ar simți că participă democratic la formarea juriului.

 =  Maestre Bunduri
Gârda Petru Ioan
[30.Jul.10 20:32]
Maximum trei, minimum unul. Dacă tot vă ageează majoritatea (cel puțin) ca arbitru, iar ca valoare nu văd cine ar putea să vă conteste, eu zic să faceți un efort și să țineți singur ciurul. Vă dau cuvântul meu de onoare că nu fac nicio contestație orice veți hotărî. Cine se pricepe știe. La urma urmei, nu-ți trebuie mai mult de 30 de secunde ca să judeci un catren. Ce ziceți stimați colegi de suferință?

 =  GPI
nicolae bunduri
[30.Jul.10 20:42]
Deși cred că am o țâră de simț al umorului, să mă bată Sfântul dacă m-am prins ce vrei să zici. Adică în ce măsură e o ironie. Sau poate nu e. Aici nu m-am prins. Sau poate mă prefac.

 =  Nae
Dan Norea
[30.Jul.10 20:43]
Dacă citești mai atent, am avut aceeași părere - că un juriu de 5 este prea mare.

Iar în privința celor două jurii paralele, n-am spus să se facă media între prozodie și poantă (ultima incluzând construcția), ci fiecare din ele să fie eliminatorie. Fără note, doar cu admis/ respins. Notele sunt necesare pentru un clasament, nu pentru o selecție. Mai exact, eu am propus să fie selectate doar epigramele cu admis la fiecare dintre cele două jurii.
Argumentul meu este că epigramiștii propuși până acum sunt mai buni (mă refer la analiză, nu la creație), fie la un capitol, fie la altul. Am observat asta în urma comentariilor la concursul de epigrame. Tu ești printre puținii foarte buni la ambele capitole, dar nu te putem clona. Pe agonia, operația asta e interzisă.
:)

 =  Am vorbit foarte serios
Gârda Petru Ioan
[30.Jul.10 20:54]
Am propus să ne dăm pe mâna lui Nicolae Bunduri, pentru că are un prestigiu care ar înăbuși pornirile spre contestare.

 =  Interesante
Liviu-Ioan Muresan
[30.Jul.10 20:59]
ideile discutate aici. Sper că și eu pot participa cu textele propuse la concursul de epigrame. Dacă nu e cu supărare, rog a se selecta dintre ele cele mai reprezentative. Vă rog să precizați dacă e nevoie de alte epigrame, pentru a mai gîndi cîteva.

 =  De unul singur...
nicolae bunduri
[30.Jul.10 21:14]
...nu pornesc la un război atât de mare dragul meu GPI, cu toată simpatia și admirația pentru tine și mai ales pentru talentul și ironia POZITIVÃ cu care ești înzestrat. (pentru cine o înțelege) Aloooo Vasluiul...se aude?

 =  Bineee...
Sorin Olariu
[30.Jul.10 21:17]
... Deci un juriu compus din 5 oameni e prea mult. De acord. Hai sa ii numim atunci consilieri pentru ca am nevoie de cineva care sa ma ajute cu selectia si corectura. Iar decizia finala o va lua antologatorul. Eu cum sunt cam marinimos din fire i-as lasa sa intre in carte pe toti care au trimis materiale. Tocmai de aceea am nevoie de cineva care sa ma traga de maneca.
Nu cred ca nevoie de facut punctaje. Voi trimite cartea pe email - asa cum e ea acum - celor cinci, cu rugamintea sa inroseasca epigramele pe care le considera extrem de slabe, nepublicabile. Cele care sunt OK sa le lase scrise asa cum sunt, cu negru, iar la cele care se pot imbunatati sa specifice dedesuptul fiecareia ce ar trebui schimbat pentru a o salva si a o baga in carte.
Cei care vor primi cartea chiar in minutele urmatoare vor fi: Ioan Toderascu, Nicolae Bunduri, Laurentiu Ghita, Cornel Rodean, Ion Diviza, Laurentiu Orasanu si Ioan Petru Garda.
PS: Ordinea autorilor in carte este cea cronologica, adica ordinea in care am pimit materialele.

 =  Adică
Liviu-Ioan Muresan
[30.Jul.10 21:19]
eu nu prea contez. Bine, o să țin cont. Speram să primesc și eu cartea și să fiu acolo, între pagini. Am scris destul de bine la concurs!

 =  PPS:
Sorin Olariu
[30.Jul.10 21:29]
Am alocat fiecarui autor 10 pagini in carte (prima pagina - poza si biografia, celelalte 9 pagini - epigrame). Sunt cate 4 epigrame/pagina, deci 36 de epigrame de persoana. La autorii cu mai vechi state de serviciu in domeniu nu a trebuit sa fac nicio modificare si am introdus materialele exact cum mi-au fost trimise, pentru ca au facut chiar ei o selectie riguroasa. Din pacate, la unii autori a trebuit sa fac eforturi deosebite si sa trag de texte pentru a le face si lor 10 pagini. De la altii nu am reusit sa scot decat 4-5 pagini de texte acceptabile.
Mai mult ca sigur ca unii autori vor aparea cu numarul maxim de pagini (10), iar altii cu mai putine sau chiar deloc. Tocmai de aceea am nevoie de ajutorul acestui juriu sau consiliu, cum vreti sa il numim.

 =  LIM
Sorin Olariu
[30.Jul.10 21:30]
Liviu, data limita pentru trimiterea textelor a fost 1 iunie. Am modificat-o si am mai lasat lumea sa trimita pana la 1 iulie...

 =  Pagina biografica
Sorin Olariu
[30.Jul.10 21:56]
De asemenea as dori ca paginile cu biografiile autorilor sa fie cam la fel, fara listarea tuturor volumelor personale, antologiilor sau revistelor in care au aparut sau a premiilor castigate. Toate acestea se pot spune in cateva cuvinte, pentru a nu depasi o pagina.
Important cred ca este: numele, anul si localitatea in care s-a nascut, domiciliul actual, studiile, profesia, pasiuni...

 =  Sorin Olariu
Liviu-Ioan Muresan
[30.Jul.10 22:02]
am glumit, doream să atrag atenția asupra ocupării primei pagini.

 =  Ma gandeam io...
Sorin Olariu
[30.Jul.10 22:05]
... ca ai glumit. :)
Oricum, ai un loc in fata in Antologia III. Cu o singura conditie: sa trimiti epigrame bune.

 =  In atentia celor din juriu
Sorin Olariu
[02.Aug.10 23:11]
Va rog sa imi trimiteti materialele pana vineri, ca sa lucrez in weekendul acesta si sa dam drumul cartii cat mai repede.
Nae Bunduri mi-a trimis deja draftul si ii multumesc pe aceasta cale.

 =  Florian Abel si Ioan Ruse
Sorin Olariu
[09.Aug.10 22:25]
Am nevoie urgent de biogrfie si poza de la Florian Abel si poza de la Ioan Ruse.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !