Comentariile membrilor:

 =  Limbaj
Liviu-Ioan Muresan
[17.Jul.10 00:28]
greoi, se susține ca idee, dar exprimarea lasă de dorit. Și e prea lung, multe vorbe nu au ce spune. Imperfect, perfect compus, unele peste altele nu dau bine. Se poate prelucra și constrînge.
LIM.

 =  lui LIM
Dragoș Vișan
[17.Jul.10 12:42]
Fii mai explicit. Dacă e lung poemul asta nu înseamnă că-i greoi. Poate nu-ți place, fiind obișnuit cu alt feeling. Eu nu modific nimic din poem. Cum crezi că aș putea modifica, dacă așa văd eu și o paralelă între istorie - concurs, lupte revoluționare - iubire, dictaturi trecute și viitoare, istoria democrată fiind singura care are de suferit, fie în Franța, fie la noi în București.

 =  Dragoș,
Liviu-Ioan Muresan
[17.Jul.10 13:14]
în poezie nu prea merge perfectul simplu. Mai cu seamă în acest poem. Paranteze de genul "fiindcă sunt republican/când se împlinesc 221 de ani de la căderea Bastiliei" nu își au rostul. Dau bine în proză, aici nu. Am observat că scrii bine artol, proză, dar ai ceva probleme privind exprimarea poetică. Cred că e vorba de exercițiu, cu siguranță va fi din ce în ce mai bine, ai potențial.

 =  LIM, te mai aștept...
Dragoș Vișan
[17.Jul.10 13:47]
Perfectul simplu nu-i timp verbal rezervat unor prozatori. Marin Sorescu, îndeosebi în La lilieci nu-l folosea, și încă excesiv? Dinamism scrie pe fruntea acestui perfect simplu (ce denumire faină, nu crezi?).
Niște precizări precum aceea că sunt republican, nu monarhist sau anarhist e bine să existe în acest poem. De altfel e chiar singura. Eu nu vreau ca ori vers de-al meu să sune ca un adagiu. Nu am pretenția să fie memorate de public. Depoetizarea funcționează de mult în marea poezie românească. Să știi că eu nu duc până la excese această tehnică postavangardistă, experimentalistă, oniristă, optzecistă și douămiistă. Nicidecum. Cred că nu-mi poți reproșa atât de simplist, fără argumente ca lumea, cum îți ofer eu la orice poem comentat de mine, existența unor probleme care țin de discursul meu. Nu mă supăr deloc și aș dori să intri mai în amănunte. Nu neapărat aici, dacă vrei și altădată. Pentru că nu voi renunța la epicizarea programatică. Poezia se face astăzi cu metode originale ca și-n alte perioade, dar pulsul ei este mai intens




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !