Comentariile membrilor:

 =  Vălică...
nicolae bunduri
[23.Jun.10 09:12]
Narațiunea ta este caldă, calmă , plăcută și odihnitoare. Ești un fel de Ioana Creangă de "Huniedoara". Fain.
p.s. Deși cultura mea în domeniu este nula, aș îndrăzni să spun că multe dintre obiceiurile populare sunt precreștine și ca orice modificare majoră în viața oamenilor, creștinismul le-a marginalizat. Dar nu se pierd și sunt convins că sunt și lucrări de amploare care tratează acest aspect ce mi se pare cel puțin interesant. Nu-i târziu nici la vârsta mea, deci, mi-ai stârnit curiozitate și voi face "săpături" asta așa...să nu mor prost.

 =  Năică...
Vali Slavu
[23.Jun.10 10:30]
E drept că uneori mai umblu creanga prin amintirile din copilărie și încerc să le scriu. Dacă reușesc să o fac pe placul cititorilor, mă bucur.
Referitor la documentare, cu siguranță există multe lucrări despre obiceiurile și tradițiile noastre. Multe din obiceiurile de Sânziene sunt comune în toate zonele țării. De altele, cum ar fi "boul înstruțat", de exemplu, n-am auzit.
Așa e, nu-i târziu să faci "săpături", mai ai timp până la noapte. Dacă mâine nu dai niciun semn de viață, înseamnă că te-ai rătăcit la cules de sânziene (În poiana cu lalele!).
:)

 =  S.O.S
nicolae bunduri
[23.Jun.10 14:33]
"...înseamnă că te-ai rătăcit la cules de sânziene..." zice Vălica.

Da m-am rătăcit. Găsitorului(și mai ales găsitoarei)...recompensă

 =  Sf Petru...
nicolae bunduri
[29.Jun.10 16:31]
...La mulți ani, fericire , succes și tot ce vrei

 =  La multi ani!
Stefan Victoria
[29.Jun.10 16:45]
...si din partea mea! Multa sanatate, bucurie si inspiratie!

 =  La mulți ani Petronela alias Vali!
Constantin Iurascu Tataia
[29.Jun.10 18:19]

Draga mea Vali (dar pe numele din "docomente" și Petronela care este un nume frumos și plin de gingășie, halal de nașii ce ți-au ales numele acesta!)bătrîna carapace ce poartă numele de Tataia îți urează sănătate deplină și din ce în ce mai multe "succesuri" în domeniul pe care l-ai abordat timid în urmă cu mai bine de un an. Îmi place că ești exigentă cu propria-ți creație și emiți chiar judecăți de valoare. Evocarea ta din copilăria petrecută pe lîngă niște bunici parcă scoși din basme este foarte reușită. Bine că te-a înzestrat Dumnezeu (și părinții, ca să fim drepți!) cu această sensibilitate și cu un spirit de observați plus memorie fantastice. Gata cu gratulările și te rog să-mi mai tastezi cîte un mesăjuț cum aveai odinioară obiceiul mai ales că Tataia este dotat cu simțul realității și nu catadicsește să bată cîmpii încercînd să cocheteze cu simpatica Vali cum mai fac unii confrați. Nu mai știu ce este cu cartea aceea a ta că nu ai mai amintit demult de ea.

 =  Nae, Victoria, Tataie,
Vali Slavu
[29.Jun.10 20:04]
mi-ați făcut o mare bucurie, vă mulțumesc pentru urări!
Tataie,nu nașii mi-au ales numele, aici nu este acest obicei. Petru e nume cu tradiție în familia noastră. Despre subiectele aduse în discuție, vom discuta mai mult în particular.
Vă doresc și eu tuturor numai bine!
Cu mult drag, Vali

 =  Petro-Nela
Gârda Petru Ioan
[29.Jun.10 20:14]
(Să mă ierte Dumnezeu
Dacă mintea-mi umblă lela)
Tu ești femininul meu:
Petru-Nelu, Petro-Nela.

 =  Re- Petro-Nela
Vali Slavu
[30.Jun.10 21:44]
E de-acord cu Petru Nela:
Chiar că-ți umblă mintea lela!

:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !