Comentariile membrilor:

 =  Felicitări cu steluță
nicolae bunduri
[16.Apr.10 13:18]
La toți agoniștii care au contribuit la premiul III cu antologia și câte o steluță imaginară pentru Lau Ghiță , Calimero, Dobreanu, Diviza și în primul rând Belladonei de care cred că vă e dor. Și mie.

 =  cum să tac
milos petru
[17.Apr.10 16:46]
L-așa veste cum să tac-
Mitru exulta țăranu`-
Peste pupăză colac,
Îl admir pe Orășanu.

Îi felicit îi eu pe tooți!

+ Ai noștri, ca brazii
Ion Diviza
[16.Apr.10 15:34]
Această ploaie de premii pe capul nostru, al agoniștilor, vine să demonstreze o dată în plus că agonia.ro a fost și rămâne o adevărată școală de epigramă și de literatură în general.

Mulțumim, Laurențiu, pentru vestea cea bună pe care ne-ai adus-o neîntârziat.

Felicitări tuturor agoniștilot premiați, unora sper să le spun mai multe la ureche, la Vișeu. :)

Ca să se vadă de departe cât de tari pe piață suntem, îndrăznesc să aprind o steluță.

 =  Puzderie de agoniști...
Gârda Petru Ioan
[16.Apr.10 16:29]
Dacă luăm în calcul premianții individuali, antologații agoniei, antologații... prostiei, toți am câștigat cât de cât. Fie chiar și numai experiență.
Felicitări speciale primitorilor de diplome! Cred că sunt în asentimentul tuturor celorlalți când vă asigur de toată invidia :) noastră!

 =  Așa e!
Laurentiu Ghita
[16.Apr.10 16:40]
Așa e, Nelu, am uitat de cei din "prostie". "Proști", da'.....mulți!

 =  ole! :)
Roxana Sonea
[16.Apr.10 16:55]
Felicitari! Aduceti mereu zambete. Daca gasesc cartulia in librarie o cumpar. Jur. :)

 =  Felicitări!
Goea Maria Daniela
[16.Apr.10 17:38]
Felicitări tuturor - epigramiști, realizatori, responsabili ai saitului!

Acest premiu este o bucurie pentru întreaga comunitate Agonia.

La cât mai multe și mai mari premii, în continuare!

 =  Diplomații - la vedere
Dan Norea
[16.Apr.10 18:19]
Dacă fac socoteala bine, "avem" vreo cinci cărți premiate și toate treptele podiumului la epigramă. Felicitări diplomaților !
Dar, daca Pannduru vrea să îl socotim agonist, apoi ar fi cazul să iasă din postura de "read only" și să-și posteze epigramele, cum au făcut toți ceilalți. Să avem unde-l felicita personal. =  ma mindresc cu voi - o "read only"
Anni- Lorei Mainka
[16.Apr.10 19:11]
bravo - ati muncit si acum ati fost mari!!!! Va citesc, rid si va admir cit de repede scriu unii - commurile sunt o mina ce asteapta sa fie descoperita...

 =  O veste imbucuratoare
Sorin Olariu
[16.Apr.10 19:37]
In primul rand ii felicit pe toti participantii. Felicitari de asemenea si laureatilor, care prin premiile lor dau greutate sectiunii de epigrama de pe Agonia.ro.
In ceea ce priveste locul III ocupat de culegerea noastra, consider ca el este meritat si sper ca noua antologie - cu o selectie mult mai riguroasa a autorilor si a epigramelor si cu o coperta semnata de un caricaturist de profesie - sa ia chiar locul I la cocncursurile viitoare.
PS: Mai multa lume m-a intrebat pe email de ce nu particip si eu la concursurile nationale de epigrame. Raspunsul e simplu: nu e nici vanitate, nici teama de esec, ci pur si simplu convingerea ca orice moto as pune si oricat as incerca sa imi ascund identitatea, plicul cu textele va veni din Michigan-SUA si juriul va sti cu siguranta ca sunt ale mele. Iar asta ar duce la interpretari.
PPS: Premiul obtinut de cartea noastra sper sa ne dea un imbold de a scoate una mult mai buna anul acesta.

 =  Felicitări!
Liviu-Ioan Muresan
[16.Apr.10 19:51]
O bună realizare pentru agoniști. Sarea și piperul au gust comun, indiferent de atmosfera în care te învîrți. Aici e una bine condimentată.
LIM.

 =  Felicitări...
Stefan Victoria
[16.Apr.10 20:14]
...tuturor și din partea mea! E o onoare să vă fiu învățăcel!

Cu stimă,
Victoria

 =  filozofia chibritului după care ne ascundem
Ion Diviza
[16.Apr.10 23:01]
Sorin, argumentarea ta nu ţine... nicicacum şi nicicacât. Am fost şi eu de mai multe ori membru al juriului şi pot să-ţi spun că practic ghicesc orice autor care se ascunde după un motto sau o adresă, chiar dacă şi-ar trimite lucrările din cu totul altă localitate. Să zicem, vine plicul de la Chişinău cu epigrame de o anumită factură; Lucian Perţa sau altcineva oare nu ghiceşte că-i de la Bâlici sau de la Diviza? Iar dacă vine de la Sinaia? E clar că epigramele nu pot fi decât ale lui Nicomah. Dacă nu-s ale lui, un cunoscător al epigramei va constata acest lucru fără a se uita la adresa de pe plic. Şi apoi, juriului, în cazul în care e compus din mai multe persoane, inclusiv ne-epigramişti, i se prezintă doar cele 2-4 exemplare de text, cu motto. Asta nicidecum nu înseamnă că sunt excluse aranjamentele, dar vreau să remarc totuşi că, încetul cu încetul, la jurizarea epigramelor devenim mai onorabili. Când vom deveni cu adevărat onorabili - cine ne-ar putea interzice să visăm un pic? - nu va mai fi nevoie de secretizare, care este o formalitate, un deget după care încercăm să ne ascundem. Fiindcă, oricât am fi de onorabili, rămânem subiectivi, totuşi. Şi cine ar putea să(-mi) demonstreze când am trişat şi când am fost subiectiv(i)?!

 =  Felicitări!!!
Felicit toți epigramiștii Agoniei antologați, precum și pe cei care au făcut selecția, menținând un nivel calitativ ridicat. Felicitări, de asemenea, celor care au primit premii la concurs. Întotdeauna un premiu obligă. Succes pe mai departe, așadar!
Laurone, data viitoare când te mai văd, nu uita să te faci cu Zâmbetoniera spre mine! :) Că doar am avut-o sub nas, dar nu m-am priceput s-o sustrag la timp.

 =  Sorine,
nicolae bunduri
[17.Apr.10 08:25]
Nu ai nici un motiv să nu participi la concursuri.Ion Diviza are dreptate. Pentru un concurs cinstit, secretizarea nu-i pentru participant ci pentru cel care jurizează. Și eu am făcut parte di jurii și cred că dacă aș fi jurizat "la vedere" adică lucrări semnate, mi-ar fi fost mult mai greu să fiu obiectiv.Ca membru al juriului poate să-ți placă ceva ce altuia nu i se pare grozav dar asta e altceva. De ex. cînd am jurizat concursul AGONIA cu tema "salvarea" am avut un singur reclamant(de care știu) dar e firesc deoarece atunci când pierzi, arbitrul e vinovat. În cazul concursurilor secretizate(repet: cinstite)de obicei se întâmplă astfel: Plicurile se adună la o secretara de casă de cultură sau la un organizator la adresă particulară care le contabilizează. Se numerotează, fiecare moto cu nr său de ordine, pliculețele se păstrează închise la organizator iar la membrii juriului se trimit lucrările pe N.V. După care se face desecretizarea si abia apoi încep matrapazlâcurile, dacă apar. Eu am vorbit de concurs cinstit.De fapt nu-ți spun noutăți știind că la Caransebeț ai activat și tu și au fost atâtea concursuri.Dacă ar fi să-ți dau dreptate într-un anume fel, ar fi refuzul de a participa la "anumite" concursuri. Și eu am vreo două locuri unde nu particip și nu pentru că nu iau premii ci fiindcă știu cum se procedează. Nu vreau șă creez animozități dar la unul din concursurile care urmează, pot să anticipez cel puțin 5 premiați.Acolo se merge la reciprocitate și cu ploconeli în fața celor de la "raionul de partid". Nu-i vorba nici de Alba, nici de Sibiu, nici de Tg Jiu...Deci, participă deoarece ar fi păcat ca o valoare ca a ta să se risipească.

 =  Felicitări tuturor
Ruse Ion
[20.Apr.10 09:48]
Felicitări din inimă premianților! Sunt convins că sunt cele mai bune epigrame din concurs. Felicitări juriului pentru competență și obiectivitate. Felicitări Sorin Olariu pentru premiul Antologiei, al cărui relizator principal ai fost. Felicitări frați de agonie, și mulțumesc lui Dumnezeu că sunt acceptat în mijlocul vostru!Tuturor, la mai multe și mai importante premii!

 =  O problemă de fond
Dan Norea
[20.Apr.10 14:59]
Ion Diviza a punctat excelent problema: plicurile cu moto nu asigură în niciun fel secretizarea. Utilizarea lor este o ipocrizie și nu știu de ce nu se renunță odată la ele. Au nenumărate dezavantaje, primul și cel mai important: nu îți dă garanția că plicul a ajuns la destinație.
Singura metodă, după părerea mea, este ca președintele clubului să își asume integral responsabilitatea:
- primește textele (indiferent de metodă, dar cea mai comodă este internetul);
- confirmă primirea textelor (măcar celor care au trimis pe internet);
- comunică juriului lista textelor, numerotată și fără nume;
- primește notele de la juriu și calculează clasamentul final;
- face public clasamentul final integral, inclusiv notele (sau măcar media care a stabilit locurile) și textele câștigătoare, în așa fel încât fiecare participant să poată afla aceste informații.
În asemenea condiții de transparență, organizatorul poate sta cu fruntea sus în fața oricărei acuzații de măsluire a rezultatelor. Reproșurile nu vor dispărea niciodată, dar pot acuza doar subiectivismul, nu și frauda.


 =  Corect
Gârda Petru Ioan
[20.Apr.10 15:16]
Cu puterea unui președinte de club, poți să militezi activ pentru aceste deziderate, cu sorți de izbândă. Noi, "ăștilanți", mai cârcotim pe ici pe colo, dar cine să ne bage în seamă? Te sprijinim, totuși. Oricum, am înțeles că la anu vrei să ne arăți ce înțelegi tu printr-o organizare de festival. Presupun că acolo agoniștii sunt invitați din oficiu.

 =  Falanga Ieșilor
Laurentiu Ghita
[20.Apr.10 15:37]
Sorine, o soluție ar fi să trimiți cuiva (chiar și mie), pe mail, materialele, și acela să ți le pună în plic.Dar, așa cum au zis și antepostătorii mei,nu e nici un chichirez să te ferești!
În aldoilearând,nu cred că a remarcat nimeni în lista de premii puternica falangă ieșeană, extrem de solidă. Ceea ce spune despre ,deja,o școală!

 =  Păi, Laurone
Dan Norea
[20.Apr.10 17:56]
Eu spun de vreo doi ani că Iașiul are cea mai tare trupă de umor din țară. Fă socoteala - Petrone, Larco, Vajoga, Tataia, Deutsch, Bujeniță, asta e trupa veche. Se adaugă Atropa și Anda Andrieș, se adaugă Toderașcu (el mai mult pe acolo se cam învârte), se adaugă Daniel Bratu, Maria Prochipiuc, care mai humoresc și ei din când în când. Și, dacă nu mă înșel, au apărut vreo doi tineri foarte talentați.
Iar statistic vorbind, nu cred că se poate lăuda vreun cenaclu din țară cu atâtea premii câștigate la concursuri. Numai cuplul Petrone- Larco și face cât vreo 5 cenacluri normale la un loc.


 =  Cand ieream io tanar...
Sorin Olariu
[20.Apr.10 20:25]
Prima data cand am fost si eu intr-un juriu - acum mai multi ani - imi adusesem si laptopul sa fac, sa dreg, sa arhivez, sa pun in fisiere, sa calculez rezultate, etc. Dupa ce mi-am pierdut o dupa-amiaza intreaga cu asta, cand sa afisez rezultatele finale a venit un boss de la Cultura care mi-a dat in brate lista cu castigatorii.
- Bine, am zis, dar aici, printre participanti, am descoperit ca avem un tanar talentat care ar fi obtinut un premiu si asta l-ar fi impulsionat, ar fi fost o trambulina pentru cariera lui.
- E tanar? Las' ca mai are timp sa castige alte premii. Premiul I merge la... ca si X al nostru a luat acolo tot premiul I... si stii X al nostru se bucura mai mult ca oricare de banii din premiu ca dansul are o pensioara amarata.
Premiul II trebuie sa il dam lui... fiindca...
Iar premiul III...

PS: Nu vreau ca prin asta sa retez din laurii agonistilor nostri, castigatori de concursuri nationale. Ei au demonstrat si acolo si aici ca au valoare.
E doar un moment din experienta mea ca membru al unui juriu.

 =  Mulțumesc
Rodean Stefan-Cornel
[21.Apr.10 10:23]
Am afirmat de multiple ori că mă bucură succesele colegilor agoniști. Mulțumesc deci, pentru un nou prilej de bucurie, colegilor Sorin Olariu, Laurențiu Ghiță, Laurențiu Orășanu, Carmen Chioinea, Nicolae Bunduri, Ion Diviza și Marian Dobreanu.
Felicitări și succese în continuare!
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !