Comentariile membrilor:

 =  Nea Ioane,
Florin Rotaru
[24.Feb.10 09:58]
foarte bune epigrame. Prima este preferata mea. Felicitări, ești bun de cinste.

 =  Deosebite
Rodean Stefan-Cornel
[24.Feb.10 11:19]
Felicitări, Ioane, foarte frumoase! În mod deosebit mi-a plăcut "Integrare europeană..." (ultimul vers are o extraordinară semnificație) și "Ca la ruși" (un paradox excelent).
Cornel

 =  Florin, Cornel
Ion Diviza
[24.Feb.10 13:27]
Florin, Cornel, va multumesc pentru lectura si aprecieri.
Aveti aceleasi inalte consideratii din partea mea.
Succes! =  Bravo, frate Ioane!
ioan toderascu
[24.Feb.10 13:28]
Semne bune anu' are!
Un grupaj destul de bun, în care excelează epigramele 4, 2 și 1.
Felicitări pentru premiul obținut, pe bună dreptate!
Se vede că ai ți-ai făcut mai mult timp pentru acest concurs, toate epigramele sunt bine lucrate.
Succes în continuare!

 =  Felicitari
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.10 13:42]
Originale, bine lucrate, premiate, ce mai! Le prefer pe primele patru. La ultimele două versul doi beneficiază cu regula accentului la cuvintele monosilabice, aplicată cu măiestrie, desigur. Sper să bem cândva pe seama acestor premii...

 =  Ioan, Nelu
Ion Diviza
[24.Feb.10 13:51]
Ioan, Nelu, bem numaidecat candva pe seama acestor premii. Dar pana atunci poate se mai aduna, sa va cheltuiti si voi din gros. :)
Multumesc pentru aprecieri si felicitari.
Cu pretuire reciproca,
ID

 =  Să trăiți, dom' profesor!
Dan Norea
[24.Feb.10 15:08]
Excelent grupaj, își merită din plin locul de pe podium. Cele mai bune poante mi se par cele ale primelor trei epigrame. Primele două mi se par antologice. Am o observație la nr.3, care ține mai mult de construcție: poanta (foarte bună) e independentă de popa din primul vers. Dacă era vorba de un păcat, ceva, poate se lega mai bine.

Pentru că veni vorba de ascensiunea agoniei în concursuri, ar trebui menționat rolul decisiv pe care l-ați avut, începând din 2004, tu și Sorin Olariu, maeștrii care au vent aici gata formați și pe lângă care au crescut toți ceilalți. După mine, dacă s-a născut o școală pe agonia, vouă vi se datorează.


 =  Dan Norea - corecție de an; scurt istoric
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.10 15:35]
Dan Norea,
Sorin Olariu publica deja pe Agonia (pe atunci poezie.ro) când am apărut aici și tu, și eu. În 2002.
Altfel, de acord că epigramiștii deja formați "în afară" au format aici o grupare puternică. Și cei din primul val (Sorin Olariu, Ion Diviza) și cei care au venit mai târziu: Nicolae Bunduri, Ion Toderașcu. Asta ca să vorbim numai despre cei pe deplin consacrați la momentul venirii pe site. Dacă greșesc, rog corectați.

Sigur, nu e de neglijat nici numele celor care au crescut aici. Câteva nume au confirmat mai apoi și în afară. Aici citarea e mai dificilă, aș nota trei nume, dar poate că mă înșel. Fac totuși încercarea: Laurențiu Ghiță, Atropa Belladona, Florin Rotaru. Reușitele singulare rămân a fi confirmate prin repetare.

Calimero

 =  dacă tot vorbim de istorie
Florin Rotaru
[24.Feb.10 16:01]
mie îmi lipsește nea Mitică Genuneanu. Chiar nu îl poate determina nimeni să se întoarcă pe sait? Era o pată de culoare plăcută. În plus, cred că și penitența lui Jupp s-a cam terminat. Ar putea avea nivel să-și poată posta replicile, măcar.

 =  Florin Rotaru
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.10 16:13]
Jupp are nivel de postat replici. Să nu uităm că apare din când în când, cam cu aceeași frecvență cu care apărea și înainte. Rar.
Penitența lui o consider și eu terminată. Cât despre nivel, incongnito-ul la care ține e o piedică în calea lui 100. Altfel spus, îi trebuie un nume regulamentar.
Mitică Genuneanu,
Deși mi-e fin (pe acest site), trebuie să o spun pe-a dreaptă:
s-a izbit de rigorile regulamentului cu toată limba română pe care o mai știe. N-a acceptat Atelierul. Îmi pare rău, dar așa stau lucrurile, și mi-e nu-mi place să mă dau "dupe" cireș.

Cam așa văd eu lucrurile.
Calimero

 =  Constatări necesare
Ion Diviza
[25.Feb.10 10:04]
Ma onoreaza aprecierile modestei mele contributii la afirmarea epigramei pe agonia.ro, dar mai ales punctele de vedere ale redutabililor mei confrati Dan Norea, Laurentiu Orășanu și Florin Rotaru. Recunosc cu bucurie că epigrama a evoluat mult pe site comparativ cu anul 2004, în special la capitolul comentarii. Și nu în ultimul rând grație atitudinii principiale, fără compromis a lui Laurențiu care, de ce să n-o spunem franc, le provoacă supărări unor agoniști prin intransigența și pedanteria de care dă dovadă. Fiecare își are rolul și locul său pe site, l-a avut și Mitică Genuneanu, și chiar îmi pare rău că nu revine pe agonia.ro, să posteze și să comenteze măcar din când în când - așa, ca mine. :) Și Jupp a fost mult mai activ, mai ales pe timpurile când organiza concursurile lunare. Păcat că apare tot mai rar pe aici.
Orice am spune, însă, grupul epigramiștilor de pe site e mai tare ca oricând, după ce s-a completat cu maeștri consacrați ai genului cum sunt Nai Bunduri, Constantin Iurașcu-Tataia, Ioan Toderașcu, dar și mai tinerii în epigramă Ștefan-Cornel Rodean, Nelu Gârda, Costel Stancu și alții. Rămâne constant un epigramist de forță și un agonist convins colegul Sorin Olariu. Toți sunt cu merite pe agonia, dar cei mai demni de laudă sunt confrații care găsesc timp pentru a face comentarii elaborate și a posta articole de teorie literară privind epigrama. Toată considerația mea pentru acești confrați generoși: Sorin Olariu, Laurentiu Orășanu, Cornel Rodean, Nae Bunduri, Dan Norea, Jupp Biter și ceilalți pe care, eventual, i-am trecut cu vederea.

 =  Precizare necesară
Ion Diviza
[25.Feb.10 10:12]
Iaca na: să-l trec eu cu vederea tocmai pe Laurențiu Ghiță, epigramist dintre cei mai reprezentativi de pe site și nu numai și un generos confrate care ne pune la curent cu tot ce se întâmplă la UER și pe festivalurile de epigramă...
Scuze, amice Laurențiu, dar se mai întâmplă, atunci când exprimi ceva din fuga tastaturii.

 =  Încă o precizare necesară
Ion Diviza
[25.Feb.10 10:18]
Și n-am zis nimic despre epigramistele de pe site. S-o trec eu cu vederea pe Atropa Belladona, pe Anda Andrieș, pe Elia David, pe Vali Slavu și pe atâtea altele - cum a fost posibil una ca asta? Dacă n-ar fi doamnele/domnișoarele de pe agonia.ro, ar mai scrie oare atât de inspirat epigramiștii noștri? Păcat că nu-mi vin toate gândurile odată, ci doar pe rând... :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !