Comentariile membrilor:

 =  umor cât cuprind
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.10 08:00]
Umor bun în toate, exploatând o poziție cinică, bine dozată. Mai slabuț în "Capul țării".
Calimero

 =  Da
Rodean Stefan-Cornel
[24.Feb.10 10:31]
Vali, mie mi se par frumoase toate, cu un plus pentru prima, felicitări! La ultima, însă, poanta (interesantă) nu mi se pare suficient de bine pregătită de primele trei versuri.
Succes în continuare!
Cornel

 =  vali
Florin Rotaru
[24.Feb.10 10:40]
frumoase, dar cam blonde :))
glumesc, bineînțeles. Cel mai mult îmi place soția convingătoare. E bună. Epigrama, adică.

 =  Mulțumiri!
Vali Slavu
[24.Feb.10 13:34]
Domnule Orășanu, aceea pe care o considerați mai slăbuță e preferata mea. Până la urmă, e vorba de gusturi. Ca dovadă, epigrama pe care Cornel o consideră cea mai bună nu a plăcut juriului.
Florine, dacă nu erau blonde aveau șanse, oare, să fie premiate?
Din grupajul de mai sus, au fost selectate pentru broșură: „Capul țării”, „O soție convingătoare” și „La matrimoniale”.
Vă mulțumesc pentru aprecieri!
Vali


 =  Bune
Gârda Petru Ioan
[24.Feb.10 13:45]
Și bine selectate pentru broșură, zic eu. Te rog să mai publici epigrame (printre prozele de succes....)

 =  fara analize
Ion Diviza
[24.Feb.10 14:28]
Vali, felicitari pentru un grupaj frumos, ai facut intr-un interval de timp foarte scurt un salt calitativ fulminant. Si daca tot vorbim despre concurs, sunt curios de unde ai atatea detalii cu epigrame care au placut sau nu juriului, cu alte dedesubturi. :) Mai stii ceva, ce nu stim noi? Spune-ne, te rog. :)

 =  Re- fără analize
Vali Slavu
[24.Feb.10 14:44]
Domnule Diviza, în primul rând, sunt onorată că v-a plăcut grupajul meu.
Detaliile le am de la organizatoarea concursului. De unde altundeva aș fi aflat rezultatele, ca să le pot face cunoscute pe site? De altfel, eu publicasem pe site și regulamentul concursului și mi se părea normal să duc treaba la capăt, adică să fac cunoscuți câștigătorii.
Referitor la epigramele mele, nu sunt "dedesubturi". Pur și simplu, am întrebat, după ce mi-a comunicat cine sunt premianții, ce părere a avut despre ce am trimis eu. Odată terminată jurizarea, nu mai era nicio problemă să-mi spună.
Dacă mai e ceva ce știu? Da, ar mai fi, dar tot legat de ceea ce am trimis eu. Și anume, că "La expoziția de șerpi" a fost considerată slăbuță. Eu eram mândră de găselnița "un cap ce stă la coadă" (o definiție rebusistică a șarpelui), dar se pare că n-am valorificat-o prea bine.

 =  Vali Slavu cu culisele
Laurențiu Orășanu
[24.Feb.10 15:24]
Domnule Orășanu, aceea pe care o considerați mai slăbuță e preferata mea. Până la urmă, e vorba de gusturi...
Din grupajul de mai sus, au fost selectate pentru broșură: „Capul țării”, „O soție convingătoare” și „La matrimoniale”.
(Vali Slavu)

Mai stii ceva, ce nu stim noi? Spune-ne, te rog. :)
(Ion Diviza)

Vali Slavu,
Nu puțini epigramiști de aici te-au tachinat privind implicarea în acest concurs. Tu ne-având o calitate oficială, oricât explici, detaliile pe care le cunoști sunt creatoare de suspiciuni (vezi mai sus, cu broșura; și, mai înainte: știai, de exemplu, că nu s-a încheiat jurizarea: câți concurenți - nota bene, ei trebuie să rămână anonimi pentru juriu, chiar dacă e cu motto - câți concurenți cunosc astfel de lucruri despre un concurs ?)
Din fericire n-ai fost premiată. Nu e vorba aici numai de tine. Gândește-te că poți, fără să vrei, să lași să planeze suspiciuni asupra unui concurs onest organizat.

Sfatul meu (dacă vrei să ții cont de el, sau nu - mi-e indiferent). Există un canal de comunicare - cel al cenaclurilor, cercurilor rebusiste care ne alimentează cu știri despre astfel de concursuri). Lasă-le lor sarcina de informare a epigramiștilor de aici.
Îmi pare rău că n-am fost mai direct de la început, cum sunt acum. M-am mulțumit, ca și alții, să te tachinez.
Dacă și ursul Diviza a ieșit din hibernare... e semn că vine primăvara.

Cât despre aprecierea mea, și ce spui despre ea, sunt total de acord. Nu trebuie să-mi dai în cap cu părerea juriului. Suntem subiectivi. Și, din fericire, părerea mea nu a influențat nicio decizie a vreunui juriu.

Calimero

N.B. Mai spun o dată, aici, că la acest concurs bucureștenii nu au concurat. Asta ca să nu fiu bănuit de vreun interes, sau de vreo frustrare.


 =  Un grupaj plăcut
Dan Norea
[24.Feb.10 15:34]
Vali, ai rărit atât de brusc postarea de epigrame, încât mă speriasem că ai pățit ceva.
Grupajul mi se pare ușor inegal."Capul țării" și "Soția convingătoare" mi se par excelente. "Șarpele" și "Matrimonialele" (ultima, în ciuda selecției), mai slăbuțe. Celelalte două, peste medie.

După mine, trebuie să ai nu numai valoare, ci și o inspirație maximă, ca să creezi un grupaj de podium. În rest, trebuie să zici mulțumesc dacă, în urma concursului, îți îmbunătățești portofoliul cu una- două epigrame de valoare. Iar dacă apari într-o antologie, cu atât mai bine. Eu, cel puțin, cu asta mă consolez dzo fiecare concurs. :) =  Da...
Vali Slavu
[24.Feb.10 15:35]
Voi ține cont de sfatul dumneavoastră.

 =  Re- Un grupaj plăcut
Vali Slavu
[24.Feb.10 15:44]
Dane, am rărit postarea de epigrame, așa e; la început postam des, deoarece credeam că fiecare poantă, chiar dacă era bătătorită, e găselnița mea. Dar lasă, că și tu apari mai rar pe site.
Probabil e necaseră și experiența, nu numai inspirația, pentru a răzbi la un astfel de concurs. Pentru mine orice concurs este un exercițiu, un antrenament de care chiar am nevoie.

P.S. Răspunsul de mai sus era pentru domnul Orășanu. Nu știam că, în timp ce scriu, Dan... hop și el!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !