Comentariile membrilor:

 =  foarte documentat
ion untaru
[22.Feb.10 10:56]
articol foarte documentat pus cu generozitate la dispoziția celor interesați. astăzi Ierusalimul este un nod de contradicții politice în primul rând, a cărei dezlegare ne scapă nouă oamenilor. eu stau și mă gândesc la faptul că în viitorul apropiat Iersualimul urmează să devină un oraș liber, probabil sub tutelă internațională, lucru de care sunt absolut convins: "Aleargă și spune tânărului acestuia: Ierusalimul va fi locuit ca un oraș deschis, atât de mare va fi mulțimea de oameni și de dobitoace înăuntrul lui." (Zaharia II.8). de altfel multe din prezicerile Bibliei s-au adeverit chiar în zilele vieții noastre ca de exemplu cedarea Gazei, dărâmarea Ecronului iar altele urmează a se împlini (cu privire la dezvoltarea viitoare a regiunii, a turismului (!) dar și, atenție (!) un final dramatic), ca să vedem și să ne convingem că toate cuvintele Sfintei Scripturi se vor împlini cu certitudine. felicitări dle Enianu.

 =  nota bene
Constantin Enianu
[23.Feb.10 10:28]
Multumesc, dle ion untaru, pt trecere pe aici si cometariu dvs cu care sunt de acord.
cu stima,
ceni

 =  Multumesc!
Vasile Mihalache
[23.Feb.10 15:14]
Atit de simplu, frumos si curgator nu am intilnit in alta parte.Deocamdata atit pot spune.

 =  fiindca luna desi se vede-n secera e rotunda
Mihai Robea
[25.Feb.10 04:09]
istoria oficiala si cea reala se bat de multe ori cap in cap. Imparatul Constantin a fost dac din S Dunarii, (Naissus, Serbia, de unde un episcop numit "Dacus" este pomenit in lista celor care au participat la conciliul de la Niceea, in 325)), dupa tata, imparat si el, pentru putin.
Constantin cel Mare este cel care a facut praf marea friza a lui traian(de peste 30 de m), i-a sters chipul din reliefuri si i-a urcat pe daci pe Arc, cele opt statui grandioase de figuri de daci care impodobeau forul lui traian, de vreo 3 m inaltime. Tot el a reconstruit podul de la Drobeta, nu cum se spune pentru a recuceri Dacia, fiindca nu avea nici intentia si nici disponibilitatea militara sa faca asta, ci pentru a suda o punte intre dacii de pe cele doua maluri. Inutil sa vorbim despre rolul lui Constantin si al mamei sale Elena(provenind dintr-o fam modesta din Asia Mica) in interiorul ortodoxiei, pe sarcofagul sau din porfir rosu egiptean, aflat la Vatican, apar figuri de daci, usor de recunoscut dupa bine-cunoscutele caciuli. De ce au fost ignorate aceste lucruri? Simplu. Fiindca titlul de basileu a fost ravnit deopotriva de latini, dar si de greci, in virtutea primatului in interiorul ortodoxiei. Dar mai mult decat orice le-a fost refuzat orice drept tocmai acelora care aveau cea mai mare legitimitate sa-l revendice, 'pretentia' lui Ionita Caloian adresata papei era strans argumentata, o adevarata declaratie de demnitate si continuitate.
Sunt multe de spus, un articol poate spune ceva, altcineva poate adauga altceva, nu din fixism sau motivat de vreo pasiune gratuita, ci in spiritul adevarului, al acelui adevar care, cercetat cu larghete si intelepciune, ar putea ajunge la concluzia ca nu sfantul Apostol Andrei i-a 'crestinat' pe daci, ci ca abia dupa 106, dupa moartea martirica a regelui Decebal, dacii se regasesc intr-o religie cam aceeasi cu a lor, care la inceput le-a camuflat adevaratele simtaminte, dovada tot acel 'paganism' atat de puternic inradacinat dainuind pana astazi.
..si despre episcopatele vlahilor, pomenite in fuga, apoi confundate voit cu cele cumane, despre zidul crestin al domnilor români, despre toate daniile facute la Athos si nu numai, despre cum atatea manastiri celebre in lumea ortodoxa se duceau de mult de rapa daca nu erau acesti domnitori..

 =  Și-așa grăi zalmoxe...
Dumitru Sava
[11.Sep.18 16:42]
de-aici din lumea-mi de mister
ploaie din lacrimi de regret
trimit să spele al tău cer
te plâng sărmane-apolo/get




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !