Comentariile membrilor:

 =  Jugul fulgului
Cârnaru Alina - Veronica
[01.Feb.10 21:43]
Azi ești o femeie fulg
Și îți meriți acest jug,
Dacă te întinzi extenso
Ești ușoară stricto senso.

Nu poate fi o povara sa fii"femeie-fulg", astfel ca"jugul"e nimerit ca oistea in gard, daca nu cumva tocmai acest efect o fi fost cautat!?
Sublinierea"femeii-fulg"face superflua accentuarea aceleiasi stari din versul 4, mai ales ca se asociaza o expresie metaforica cu una caricaturala.
In plus, cum sa se intinda m'neaei extenso in jug?
Daca s-a incercat sa se creeze o parodie, nu s-a reusit.


 =  "De"!
Cârnaru Alina - Veronica
[01.Feb.10 21:47]
Doamne, oare ce iubesc
Ce ador, ce îmi doresc?
Oare ce-am greșit cândva
Și plătesc cu viața mea?

Strofa 2 nu are legatura cu prima.
De inlocuit"Si"din versul 4 cu conjunctia subordonatoare consecutiva"de"(cu sensul de incat, astfel incat), pentru a se evita sa sune ca o muzica dupa ureche!


 =  Sa nu ai minte de lut!
Cârnaru Alina - Veronica
[01.Feb.10 21:52]
Parcă nu vreau să mai lupt
Pentru doar un chip de lut,
Voi pleca din lumea ta
Tu rămâi… a altuia.

Chip de lut, femeie fulg, jug!
Dati senzatia ca mai intai si mai intai va luptati cu dvs.insiva si cu noi.
Efectul comic nu l-ati atins. Si atunci, de ce atata risipa?

 =  E bine.
Cârnaru Alina - Veronica
[01.Feb.10 21:53]
P.S.
Asta e doar strategie
Mâine însă…nu se știe

NU era nevoie de acest PS.
Asta nu e strategie,
Mai degraba e ...

 =  Orice război este o...prostie?
Val Eugen
[02.Feb.10 06:43]
Stimată VERONICA. Asta nu e strategie, Mai degrabă e prostie. Foarte pertinentă observația. De fapt ai dreptate și mai sus când afirmi că port un război cu mine însumi, iar în fond un război al iubirii...este o prostie, sau o mică fantezie. De aceea te rog nu fii atât de logică față de o fantezie...în serii scurte nu pot să explic totul, iar femeia-fulg a înțeles perfect ce am vrut să spun și cu puțină îngăduință toți vor înțelege că nu am început un război serios. Mulțumesc foarte mult pentru atenție.

 =  Cu drag cel născut de multă vreme!
viorel gongu
[03.Feb.10 19:27]
Dragă Val Eugen, privitor la războaie pot să-ți spun că sunt războaie câștigate care echivalează cu înfrângerile. Interesant motivul imaginat. Modul de realizare este modest. Spun asta pentrucă ai ales varianta de exprimare în vers clasic, sau poate greșesc. Versul în clasic presupune niște rigori aparte. După ce reușești să le împlinești abea atunci poți porni la poezie.
Domnișoara ce a comentat înaintea mea este o persoană sensibilă dar, în ceeace îi privește pe alții e trădată de profesie. Uneori are dreptate dar...
Rimele fulg-jug sau lupt-lut sunt nefericite. Ești nativ și probabil vorbitor frecvent de română de aceea nu-ți voi da exemple de rime potrivite în acest caz. Fac muncă de dascăl cu domnișoara Svetlana Lupu care trăiește printre vorbitori de altă limbă

 =  relaxant
MORARU ANDY GABRIEL
[04.Feb.11 14:25]
versurile sunt relaxante si nu cred ca autorul priveste razboiul cu aceeasi incrancenare ca teribililii sai critici. pe de alta parte un fulg in jug ... da o imagine interesanta. daca analizati cuvintele dupa legi matematice si fizice nu ajungeti nicaieri. sigur poezia e saracuta dar cred ca nu se vrea altceva
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !