Comentariile membrilor:

 =  părere
Liviu Nanu
[25.Jan.10 21:45]
Latura ironică a cărții lui Umberto Eco a sesizat-o și Marin Mincu în postfața ediției apărută la Editura Pontica, 1991. Dar nu numai atît. Eco reușește de fiecare dată în romanele sale să ne ofere mai multe planuri de lectură, de la un simplu scenariu polițist, la o bogăție de sensuri. E o carte mare, o carte care nu ar trebui ratată, de aceea mă bucur că eseul dumneavoastră a fost recomandat.

 =  ***8
Iakab Cornelia Claudia
[25.Jan.10 22:09]
eu zic despre dan brown ca isi are si el rolul lui, in continuarea unor idei, le trece mai aproape de profan si pentru asta ia trebuit mult curaj. ii admir pe amandoi scriitorii. ei sunt precum diversitatea ritita de sofia.

 =  erata
Iakab Cornelia Claudia
[25.Jan.10 22:09]
rotita

 =  stricto sensu și pe lângă
Carol Daniel
[25.Jan.10 22:19]


până la „În 1988…” textul ademenește, apoi nu e decât o mobilizare în favoarea lui Umberto, iar eu sunt un ecofil, cu termen. ca și chestie, nu știu dacă Umberto merită o alăturare (comparație, semi-analogie) cu Dan Brown, chiar dacă aceasta e în favoarea primului. cumpărasem de la anticariat Pendulul lui Foucault. în liceu citeam Umberto Eco (chiar dacă de mai multe ori aceleași paragrafe ori pagini), iar un coleg de bancă citea molcom cărțile de Sandra Brown. nu știu dacă mai târziu își procurase și cartea lui Dan Brown, cert e că eu nu am cumpărat nicio carte, evident, de Brown, Dan în cazul nostru.
rămân la ideea că nu se impunea alăturarea de acest scriitor cu normă sau fără normă.

toate cele bune

 =  Și totuși, dacă acest complot universal există?!
Anton Vasile
[25.Jan.10 22:45]

Citisem Numele trandafirului și cineva mi-a recomandat Pendulul lui Foucault. Am citit greu cartea, cu exerciții de aruncare, de abandonare și reluarea a cititului. Îmi era greu să-i înțeleg mesajul cărții. O carte plictisitoare pentru profani(inteligența codificată este tot mai greu accesibilă). Semnele sunt tot mai greu de descifrat. Viteza existențială în continuă accelerație și bombele informaționale fac greu decelabile semnele timpului. Poate nu vedem semnele, poate nu le descifrăm și de aceea nu percepem complotul. Și chiar de l-am percepe nu-i intuim pericolul. Dar el există. Semnele lui se infiltrează subtil în inconștientul nostru. Asemănarea cu romanul lui Brawn. Posibil prin simbolistică! Dar se pare că simbolurile masculinului și femininului au rămas și vor rămâne etern neschimbate; nu ea ,ci el este axa în jurul căreia se rotește, ca să fie fertil, Pământul femeii. Și totuși, bărbatul se închină sacrului feminin. Mă bucur pentru trimiterea eseului la recomandate.

 =  semn...
Petruț Pârvescu
[25.Jan.10 23:39]
***
de la trandafir la Umberto si la ECO(u)..., un drum lung, alunecos si la indemana celor initiati. felicitari!

 =  eseul ce m-a făcut să mă simt prost...
mihai carabet
[26.Jan.10 00:03]
un eseu care m-a făcut să mă simt prost. n-am citit cartea, și ca să fiu mai sincer, nici n-am auzit de ea, dar pot să vă spun, că m-ați intrigat peste măsură.

felicitări!
mă bucur că ati reapărut...

 =  totusi
matei hutopilă
[28.Jan.10 13:52]
brown e un mascarici smecher, dar eco e si el comercial, si nu doar ca vinzari. iar ca semiolog, eco nu face nici 1% cit barthes

 =  Dan Brown il imita iscusit pe Eco si in scop comercial dar, atentie! nu il subes
Traian Rus
[23.Feb.10 14:01]
Ma bucur ca am vazut acest comentariu: parerea mea a fost aceeasi de cand am citit Codul Lui DaVinci si anume ca Dan Brown a transformat stilul lui Umberto Eco si l-a facut accesibil unui public mult mai larg. Dan Brown nu te obliga sa citesti sau sa iti dezvolti bagajul de cunostinte si adauga si ceva sex + violenta (tipic american!). Singurul "pacat" al lui Umberto Eco este ca, la un moment dat, devine obositor prin aglomerarea informatiei / elementelor. Te trezestoi ca pierzi actiunea din cauza talmes-balmes-ului de date. Oricum, votez pt Umberto Eco si cred ca Dan Brown e un imitator iscusit si cu simt comercial.

 =  rr
felix nicolau
[27.Feb.10 21:56]
corect. cel putin eco, kiar daca alambicat rau, nu scrie platitudini si nu repeta stiluri de mult apuse

 =  generalistul si cardiologul
Igor URSENCO
[04.Mar.10 06:19]
Daca imi e permisa o paralela intre cei doi scriitori luati in vizor: medicul generalist iti face trimitere la un specialist de inima pentru investigatii amanuntite. Doar pentru a descoperi ca, de fapt, aveai nevoie de o retorta alchimica.




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !