Comentariile membrilor:

 =  .
emilian valeriu pal
[20.Jan.10 10:42]
Nu stiu cite parti sint, dar cred ca ar fi mers postata povestirea completa. Ritmul alert, dialogul, umorul, toate ar milita pentru postarea completa, pentru ac din punctul meu de vedere, fragmentarea scade din farmec. Mi-a lasat o senzatie curiosa. Se citeste usor, dar subiectul nu e facil.
Oricum, un text autentic. Citit, placut, savurat.

 =  literatură de foarte bună calitate
Amelia Mociulschi
[20.Jan.10 11:45]

Bun, bun, bun! "Bun rău"! Excepțional de bine scris, teribil de amuzant, dar(al naibi)de trist. Încă un text de nota 10+, al unui f.f.f.bun scriitor. La mulți ani și la mai multe!

 =  părere
Liviu Nanu
[20.Jan.10 12:09]
Text bun. Poate ar trebui să mai intercalezi între dialoguri și cîteva pasaje descriptive, poate iese ceva să semene cu un scenariu.
La mulți ani!

 =  La capătul becului se întrezărea tunelul...
Gârda Petru Ioan
[20.Jan.10 15:47]
...arătând cu degetul către becul chior din holul lung, la capătul căruia nu exista nicio luminiță...
(Atropa Belledona)

De la acest pasaj încolo, mai rău n-are ce să se întâmple. Mă bucur că vii cu un text optimist, tonic :) Aștept cu nerăbdare urmarea.

Nelu

 =  '' nicio luminiță…''
Doru Emanuel Iconar
[20.Jan.10 16:47]

Mai degrabă râsu-plânsu această poveste. Poate râzi la început, apoi te înhață tristețea. Rău de tot.
De tehnică, ce să mai spun?! Spuseră alții înainte și nu pot decât să fiu de acord cu ei. Ce dovadă mai bună decât prezența mea aici, cât pot de des?
Doar cu amarnica de acupunctură nu mă împac. Dacă îi spun prietenei mele, lelea Iozofină, are colo peste 77 de ani, de acupunctură, mă întreabă, punându-și colțul năframei negre peste gură: “Ce păcatele mele îi ș-aia?”

Doruleț

 =  Comentatorilor mei
Atropa Belladona
[21.Jan.10 08:54]
Emilian, as fi vrut sa postez intregul text, dar riscam sa obosesc cititorul, asa ca-l iau usurel, in plus, nici nu stiu chiar tot ce le trece prin cap eroilor mei.
Ma bucur ca ti-a placut ceva in acest text, multumiri.

Amelia, ia-ma incetisor, o sa-mi cresca nasul! Multumesc pentru lectura, comentariu, aprecieri si urari.

Liviu, textul e postat direct pe site, e mai mult o ciorna, sigur va suferi modificari. Spre bine, sper eu. Multam, maestre. Aprecierea ta ma onoreaza.
Si...ma bucur ca nu m-ai uitat...:)

Nelu, carcotas, carcotas, carcotas! Las-o, bre, ca merge-asa! Multam de semn.

Dorulet, in Iasul meu exista acest Camin de Batrani, unde sunt "asistati" batrani apartinand tuturor paturilor sociale: boschetari, intelectuali, etc.
Povestea mea e , din pacate, dureros de bine ancorata in realitate...
Iti multumesc pentru lectura si semn, te mai astept, tinere!

Tuturor, multe multumiri.

 =  Surâsul ca efect al umorului
Rodean Stefan-Cornel
[21.Jan.10 09:12]
Interesant cum, autoarea folosește una dintre cele mai puternice arme ale sale (dialogul), pentru a crea un umor cu totul altfel decât cel cu care ne-a obișnuit până acum. Nu mai este ca efect acel râs debordant, triumfător și corector, este, aș zice eu, un surâs cu semnificații principale: îngăduința și duioșia.
Felicitări! Aștept urmarea!
Cornel

 =  Nimic mai serios decât o proză umoristică bună.
viorel gongu
[21.Jan.10 09:22]
Dragă Mătrăguno, eu sunt un cititor constant și discret al tău, în speranța că mai învăț câte ceva. Poate uneori am vrut să te cert dar de la demisolul Atelierului , de unde se văd numai ghete, cine să te vadă? După ce am citit urarea de noapte bună am picat pe gânduri și am mai citit odată. Am plecat la azilul de lângă Doi cocoși și m-am plimbat prin curte. Am revenit acasă și am redescoperit seriozitatea și profunzime textelor umoristice foarte bine scrise. Chiar dacă e la prima mână, te rog lasă-l așa. Ce ai cu el? Ce ți-a greșit?
Mulțumesc pentru răbdarea de a citi rândurile mele.

 =  la multi ani cu sanataaate sa va dea oglinda merrreu dreptateeee
Iakab Cornelia Claudia
[21.Jan.10 09:17]
citit, ras, recitit, ras, ramas cu riduri la buze.
ciudata e data: 20 ianuarie.
...si totusi nu a trecut decat un an, nu 10 deodata.

"Da, da…Și-a ieșit și soarele…Îi răspunse Serghei cu blândețe, arătând cu degetul către becul chior din holul lung, la capătul căruia nu exista nicio luminiță…"

...deoarece se trecea pe infrarosu, insa doar la unul din capetele holului. de acolo vedeai si prin pereti, de aceea nu aveai voie, se putea afla unde stau ascunse muraturile si fripturile pe care le primeai doar de craciun si sfantul astepta. se pana la cotroceni se vedea, cum prin colturi batranii aceia avantajati se distrau cu asistentele. de...era un azil de lux, nu pentru maimute, pentru homo-sapience, aia sacrificati sa poarte toata viata cravata, costum, serviete.
in capatul celalat era intuneric pentru ca se developau memoriile instant, doar sa pasesti. nici aici nu aveai voie, dar nici nu vroiai de buna-voie, sa nu apara pe hartie adevarul. la cotroceni, unde toti aveau prezumtia de nevinovatie, nu exista, holul avea doar un capat.

 =  Cornel, Viore, Cornelia!
Atropa Belladona
[22.Jan.10 09:47]
Cornel, da, acest text il doresc in alt stil si gen, sper sa si reusesc. Iti multumesc pentru rabdarea cu care te apleci asupra textelor mele, m-as bucura sa-mi spui unde si cand gresesc, parerea ta e ff importanta pentru mine.

Domnule Viorel, bun venit in pagina mea! Mare greseala ati facut ca nu m-ati certat cand ati considerat de cuviinta, in fond din interactiunea autor/cititor/comentator, autorul nu are decat de invatat. Va multumesc mult pentru semnul lasat si va astept oricand cu opinii, oricat de dure! Despre Atelier, nu va spun decat ca toti am trecut pe-acolo si e bine uneori sa vezi lumea de jos in sus!:)

Cornelia, mi-a placut mult comentariul tau! Da, a dracu' oglinda, imi da mereu dreptate! Te mai astept!

Tuturor, multe multumiri pentru lectura si semn

carmen

 =  Aveam o datorie la Bella
nicolae bunduri
[22.Jan.10 10:29]
= Bella are o constatare curioasă

Eu pot să înțeleg năpasta
Cu socoteala care…țuști!
Dar nu pot să-nțeleg și basta,
De ce te-ai apucat s-o guști?!
Bella

Vorbind de socoteala mea
S-o gust,o șansă am, în fine:
Eu nu pot să m-aplec la ea...
Dar se ridică ea la mine!
n. bun

 =  da, e umor,
Lesenciuc Teodor
[25.Jan.10 21:34]
si e bun. daca doamne fereste o sa fiu vreodata tintuit in vreun pat, sper sa am acces la aceste texte.

nu ca as fi mare critic sau ceva de genu', dar mi s-a parut ca vad cateva mici (foarte mici) inadvertente in dialog, care il ingreuneaza, de exemplu:

"Că urmăritorul --vroia--" - mi s-a atras si mie atentia ca acel cuvant nu exista in limba romana, asa o fi?
iar, apoi, acelasi caracter care denota asemenea lipsa de respect fata de literatura spune: "Nu mă iau de cele sfinte, da’ știi că nu suport ipocrizia!" denotand coloana vertebrala si ceva mai multa educatie. ori e inconsecvet, ori vad eu dublu de la galeata de cafea consumata pana acum.

Reusesti foarte bine sa inlocuiesti descrierea cu dialogul, as vrea sa pot si eu, dar nu ar strica ceva mai multa pentru ca e foarte clara acolo unde e.

mai demult gaseam comedie in textele tale cu morti disparuti, acum, esti mai... dura. mortii inca n-au murit si se mai chinuie printre noi in drumul lor spre dincolo. abia astept sa parcurg fragmentele urmatoare:D

cu respect,
L.T.

 =  Teodor, lamuriri
Atropa Belladona
[25.Jan.10 21:51]
Se pare ca eram pe aceeasi lungime de unda: cand am dat cu ochii de acest com al tau (in pagina de comentarii) abia parasisem pagina ta, (Amareto) un text care mi-a placut mult si chiar ma gandeam ca mi-a placut mult mai mult decat penultimul tau text...
Despre "vroiam", uite, iti dau un link, merita citit , iti va raspunde la multe intrebari si va sterge si pata de inconsecventa de pe obrazul batranului meu Serghei!:) Multe multumiri, Teo, pentru atentia cu care ai lecturat textul.

http://209.85.135.132/search?q=cache:P2F7y9f0JboJ:www.romlit.ro/vroiam...+vroia&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !