Comentariile membrilor:

 =  Liviu-Ioan Copos
Ottilia Ardeleanu
[12.Dec.09 19:08]
Mi-au plăcut câteva idei:

"stea căzătoare în noapte s-aprind
precum femeia-n trupul meu bicisnic" - să fie vorba de o dorință care se vrea împlinită!?

“balsam în privirea-mi chipu-ți prelins
prin oglinzi de oracol murmur candid” - o topire profețită parcă…

“lumi risipite mă cuprind carmic
aripile de cer gându-mi străbate” – renaștere/reîncarnare din alte lumi.

“hai dăruiți-mi alb cor pentru nuni
din îngerii de stradă ce m-au iubit” – un final dorință care care mă duce înapoi la primele versuri! Și iată al tău: “cerc mistic”!!!

Mi-a plăcut,
Ottilia Ardeleanu

 =  Ottilia !
Liviu Ioan Copos
[13.Dec.09 21:39]
..."inchis asupra lui insusi, fara inceput si fara sfarsit, complet desavarsit,cercul este(in primul rand) semnul absolutului" - divinitatea din esoterismul mistic, despre care se spune ca ar trebui considerata ca "un cerc cu centrul pretutindeni si circumferinta nicaieri!"
Atunci cand este destinat sa protejeze "un individ", cercul devine, inel, bratara, coroana sau..."cerc magic" - cercul de pe Masa Sfanta a Arhanghelului Mihail, utilizata in invocatiile magice.
Eu am intrepatruns mai multe valori simbolice; celebra imagine din Capela Sixtina cu "degetul atins" - suflul divin("cercul exprima suflul divin fara inceput si fara sfarsit"-vezi "Dictionar de simboluri"/ J.C./ A.G, pag.296),"ursitoarele"(vrajitoarele) cabaliste, sau daca vrei din povestile copilariei - "damnate" sa induca imperfectiunea si durerea in acel nou nascut - "facut OM"-(Iisus scris cu litere ebraice inseamna OM!),chiar "ispititorul cant din genuni", auzit de... "omul" - Ulise, in legendara sa calatorie. Iar EU sunt "OM", cu "ochi icnit" si "trup bicisnic"...si in ciclica-mi rotire materiala prin "lumi risipite", am intalnit si..."ingeri".

Cu placerea conversatiei,
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !