Comentariile membrilor:

 =  Adevărata criză e dacă n-au luat premiu
florian abel
[14.Nov.09 20:51]
Să fie criza cât de grea,
Ce-afirm, nu-s vorbe de poveste:
O fac bucăți cu mâna mea!
Dar unde mama dracu este?

GPI, jos pălăria, umbrela, gluga și acoperișul. M-ai făcut pătrățele. Nu am nimic de cârcotit, iar terminațiile care numai lui Topârcenu i-au ieșit atît de reușit sunt absolut savuroase. Nu mă uit la premii, că, dacă nici acum nu te văd, îmi bag picioarele la nivel național.

Cu plecăciune, F.

 =  E la mine
Gârda Petru Ioan
[14.Nov.09 22:37]
Să fie criza cât de grea,
Ce-afirm, nu-s vorbe de poveste:
O fac bucăți cu mâna mea!
Dar unde mama dracu este?
(florian abel)

Fiindcă ai abilități,
Sunt de acord, ba chiar îți cer
S-o faci cu mâna ta bucăți,
Dar nu știu cum să ți-o transfer!


Florian, fă ceva și bagă-te prin jurii, să iau și eu, acolo, măcar o amărâtă de mențiune specială, că văd că ne potrivim la gusturi :)


 =  Cred că te urmărește ghinionul
Vali Slavu
[15.Nov.09 07:17]
„Spune-mi până nu crizez:
Eu cu cine să votez?”
(Gârda Petru-Ioan)

Reușite epigramele (Nu mai zic "frumoase", că iar le recomandă Florin Rotaru pentru concursul de miss.). Mai ales a treia și a cincea…

…dar degeaba –vezi tu bine-
Nu votează ei cu tine…

 =  Va veni și vrenea ta!
Ruse Ion
[15.Nov.09 09:09]
Felicitări Nelule! Ce era de spus, a spus Florian. Nu ai câștigat, probabil, pentru că te-ai deconspirat cu motto-ul tău din două versuri. Cum de regulă procedezi așa, e ușor de dedus cine este autorul, înainte de a se deschide plicul cu date personale. Eu mi-aș fi dat seama din prima. Bagă(scuză cuvântul) și tu un mott dintr-un cuvânt, ca toată lumea. "Înțeleptul", "priceputul", "evitatul"; etc. :))
Lăsând gluma la o parte, chiar te-aș fi văzut pe podium. Nu am citit nici un rănd din epigramele premiate. Poate au fost chiar excepționale, altfel nu-mi explic, de ce nu au fost premiate și ale tale.
Baftă în continuare, pentru că, atunci când vei sparge ghiața, cu greu vor mai prinde și alții loc la copcă!
Io-nelu

 =  Delirium tremens
Mișu Petrescu
[15.Nov.09 13:34]
La: "Hotărârea cetățeanului turmentat"

Epigrama lu' matale
Cere voturi raționale...
Însă după cum votează,
Toată țara... delirează!

 =  Reumatism
Gârda Petru Ioan
[15.Nov.09 15:37]
…dar degeaba –vezi tu bine-
Nu votează ei cu tine…
(Vali Slavu)

Nu-mi dă nimeni niciun vot,
De-aia, cred, mă doare-n cot.

Mersi de semnele frumoase, Vali.

 =  Ion Ruse
Gârda Petru Ioan
[15.Nov.09 15:46]
Mulțumesc pentru că m-ai luminat. Acum mi-e clar scenariul. Când citesc motoul, membrii juriului zic: "ăsta-i Gârda, dă-l în moașă-sa. Să-i aruncăm plicul!". Cred că de-aia nu primesc semne că l-a primt cineva. :)

 =  Votul care contează
Gârda Petru Ioan
[15.Nov.09 15:59]
Însă după cum votează,
Toată țara... delirează!
(Mișu Petrescu)

Noi, după cum cu-aleșii stăm,
N-avem, la voturi, mână;
Sunt curios cum “delirăm”
Peste o săptămână.

 =  GPI
Laurentiu Ghita
[16.Nov.09 10:07]
Nelu,foarte bune epigramele, mai puțin nr. 3 din fiecare temă.La prima,e o construcție mai greoaie,iar la a doua temă,(și aici aș socoti si nr. 4), unii recomandă evitarea rimelor construite prin ligamentare. Eu nu sunt de aceeași părere, dar nu prea sună cușer. În rest,aferim!

 =  Foarte bune
nicolae bunduri
[16.Nov.09 11:09]
...felicitări Una, mai bună ca alta Se pare că nivelul concursului a fost foarte ridicat Bravo IGP

 =  Rime "neconvenționale"
Rodean Stefan-Cornel
[16.Nov.09 14:36]
Nelu,
Am reușit să citesc ceva din ceea ce s-a postat în ultima săptămână și pot să spun că epigramele de mai sus mi-au plăcut din toate punctele de vedere. Felicitări! În ceea ce privește premierea ta, se pare că nivelul concursului a fost ridicat, după cum spunea Nae Bunduri, din moment ce nu ai fost clasificat printre primii; dar nici el (Nae Bunduri) nu a fost, deși am văzut că a trimis catrene foarte bune, așa că te poți mândri cu asta.
În altă ordine de idei, vezi că rimele "neconvenționale" gen "tac să - taxă" și "spun că - muncă", folosite de tine la două din epigramele de mai sus sunt văzute foarte diferit de maeștrii teoreticieni și practicieni ai epigramei. Unii sunt încântați de ele, alții le consideră de-a dreptul incorecte, nefirești; în aceste condiții, cred că trebuie evitate la concursuri, mai ales dacă nu îi cunoști foarte bine pe cei din juriu.
Doar atât, deocamdată.
Cornel

 =  Laurențiu
Gârda Petru Ioan
[16.Nov.09 14:56]
Nr. 3 de la fiecare temă sunt mai puțin bune, sau nu sunt bune deloc?

 =  D-le Bunduri
Gârda Petru Ioan
[16.Nov.09 14:57]
Un "Bravo!" de la dvs. face cât un premiu! Mulțumesc!

 =  Cornel
Gârda Petru Ioan
[16.Nov.09 15:03]
Abia așteptam să "treci croindu-ți large uliți" printre (peste) textele truditorilor de aici și în special peste ale mele. Mulțumesc. Eu eram tare mândru de rimele mele "neconvenționale", atat de mândru încât stau să mă gândesc dacă să renunț la obiceiul de a le folosi, de dragul unui ipotetic (și puțin probabil) premiu...

 =  ...rime rare
nicolae bunduri
[18.Nov.09 19:39]
"În altă ordine de idei, vezi că rimele "neconvenționale" gen "tac să - taxă" și "spun că - muncă", folosite de tine la două din epigramele de mai sus sunt văzute foarte diferit de maeștrii teoreticieni și practicieni ai epigramei. Unii sunt încântați de ele, alții le consideră de-a dreptul incorecte, nefirești..." citat din "SC Rodean sa"

Aceste forțări uneori chiar îmi plac și mai ales atunci când rima este foarte rară dar să nu se repete mult.În cazul de față sunt chiar plăcute dar vorba lui Cornel, nu poți să știi ce reacție are un Dom arbitru.Merg foarte bine când ești nevoit să rimezi nume proprii ex: "Ceaușescu /m-am ales cu".Într-o situaie conjucturală, la o lansare de carte cu titlul "Anotimpurile", am vrut neapărat să fac aluzie la Vivaldi și am avut următoarea rimă:... "Când afară cald i /Eu ascult Vivaldi"... Acolo a mers dar la un concurs nu m-aș încumeta să trimit așa ceva.În cazul lui IGP nu ăsta e motivul pentru care nu a luat premiu ci, repet, nivelul a fost ridicat. Așa bănuiesc deoarece am citit doar epigramele lui LGH, foarte bune dar celelalte...? Oricum, e bine că s-a ridicat nivelul pe Agonia.(n.bun)





Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !