Comentariile membrilor:

 =  Un fel de Irinel!
Mișu Petrescu
[01.Nov.09 13:09]
Mișto! Dar tristă! Ce faci? Te-a prins melancolia toamnei, ai perfecționat-o și ai reciclat-o în tristețe. Căci numai tristețe și disperare poate aduce -fie și numai amintindu-ți- moartea unui copil.
PS. Uită-te puțin pe ultimul comentariu făcut la o epigramă de Florian Abel!
O duminică plăcută! Mișu

 =  Care Irinel?
Gârda Petru Ioan
[01.Nov.09 15:04]
Mișu, în Ardeal există tradiția ca la 1 noiembrie lumea să meargă în cimitir, în special seara, să pună flori să aprindă lumânări pe mormintele celor plecați dincolo. Mormintele se curăță și se aranjează în zilele anterioare. Se duce vin, se varsă pe morminte și se bea pentru sufletul celor dispăruți. Sub influența vinului, lumea devine chiar veselă și unii petrec de mama focului. Cu excepția celor care vin la mormintele copiilor. Durerea lor nu poate fi stinsă cu tot vinul din lume. Lacrimile lor sting însă lumânări abia aprinse.

 =  +
Raul Ionut Coldea
[01.Nov.09 17:03]
un haiku superb, una dintre cele mai frumoase secvențe poetice publicate aici de ceva timp. Felicitări pentru sensibilitatea cu care ați surprins momentul!
Aveți un typo la "lumânări". Cu respect,
Raul C.

 =  Raul Ionuț
Gârda Petru Ioan
[01.Nov.09 17:26]
Mulțumesc mult pentru aprecieri. Mă temeam să nu pară prea lacrimogen. Cred că unora le pare. Din fericire, nu tuturor.
Ne citim!

Cu același respect,
Nelu Gârda

 =  Nu te supăra, frate!
Mișu Petrescu
[01.Nov.09 18:00]
Nelule, nu am avut nici o intenție ironică. Ziceam de Irinel, știi tu, cel care zice: "mișto", referindu-mă la mine, cel care am zis la fel. Apoi, tocmai la partea a II-a a comentariului tău, mă refeream și eu. Evident că este un minipoem sensibil. Și pe la noi există ceva asemănător. Totuși, să fii prezent la mormântul unui copil... pentru mine este trist.

 =  Frumos
Goea Maria Daniela
[01.Nov.09 19:34]
Ma bucur ca un epigramist de calitate, precum dvs., isi evidentiaza si valentele de sensibilitate (umana si poetica), infirmand astfel mitul "umoristilor fara profunzime", asa cum, indeobste, (si eronat) sunt "catalogati" epigramistii. Cu prietenie, DG

 =  Mișu
Gârda Petru Ioan
[01.Nov.09 20:04]
Nici vorbă de supărare. Gândim la fel (BCR).

 =  Daniela
Gârda Petru Ioan
[01.Nov.09 20:54]
Mulțumesc pentru gândurile frumoase.
Acum că am infirmat mitul "umoriștilor fara profunzime" cu referire la epigramiști, nu rămâne decât ca acest fapt să fie făcut cunoscut cât mai repede în toată lumea (sau țara, cel puțin) :)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !