Comentariile membrilor:

+ literaturii i s-a concranit: nevermore
emilian valeriu pal
[30.Oct.09 10:22]
Din punctul meu de vedere, un text excelent, un amestec halucinant de locuri, obiecte nume ca o fisa de diagnostic. Nun sint critic, e doar parerea mea subiectiva.
Personal, mi-au placut ridicarile la cer, ultima strofa care cade ca o ghilotina peste tot textul, coerenta din prima parte, combinata cu lipsa ei(in sensul bun), care da un efect de carusel, cel putin pentru mine. Chiar daca abunda in imagini, unele despre care ai spune ca nu-si au locul, pe mine a reusit sa ma captiveze. Poate doar partea cu atirnatul de poezie mi se pare oarecum ca ar fi putut sa lipseasca pentru ca nu prea agreez poeme despre poeme sau poezie despre poezie. Dar in context are logica si se sustine ca idee.

 =  erata
emilian valeriu pal
[30.Oct.09 10:47]
"Literaturii i s-a croncanit". Scuze.

 =  Poezia despre poet și lecția despre lecție
Călin Sămărghițan
[30.Oct.09 10:52]
Toți am scris despre toamnă, dar toți am uitat de "fulgarin", o haină plină de poezie dealtfel, regăsind-o abia aici. Și de tufele de răsură, desigur.

E poezia despre poet și lecția despre lecție. Cum să te "atârni" poetic de lume, sau lumește de poezie. Înălțarea la cer cea plină de fier.

Acesta nu e un comentariu și nici motivare de stea, îmi permit doar să spun că trebuia să scrieți poezia aceasta doar spre sfârșitul toamnei, ca să mai avem și noi timp până atunci să mai scriem despre câte ceva. Acum...

 =  Hm!
Călin Sămărghițan
[30.Oct.09 11:01]
Hm, văd că până i-am dat de mâncare cățelușei și până am scris comentariul, mi-a luat-o dl Emilian înainte și doar la partea cu "atârnatul" am văzut altfel. Acolo mie îmi place tocami adresativul acela.

 =  .
nica mădălina
[30.Oct.09 12:01]
mi-a amintit de fanny howe si de "partea cealalta", in ce priveste constructia bazata mai mult pe epic decat pe liric, mai mult pe orizontal decat pe vertical. apoi la nivelul articularii jocului obiectiv - interior si chiar la nivel de ton, desi timbrul si tema sunt cat se poate de diferite.

dincolo de ce au remarcat antecomentatorii mei, cred ca a face mult mai vizibil acest text se impune si prin motivul ca este atat de diferit ca poietica (nu neaparat ca poetica) de ceea ce s-a scris ultimamente in acest spatiu. o alternativa exemplara in special in ce priveste gestionarea enumerarilor, calcai poetic al lui ahile, in genere.

 =  Sunteți
Tudor Cristea
[30.Oct.09 13:14]
foarte amabili toți trei (nu spun că și pătrunzători în observații, ca să nu pară că vreau să vă măgulesc). Mulțumesc pentru steluță. Aș observa, totuși, că problema "atârnatului" de poezie e de la Al. Philippide (pe care-l citez, ca și pe Arghezi și Eminescu; n-am știut cum să utilizez, aici, italicele, așa că am scris citatele cu majuscule).
Cu prietenie, T.

 =  Nu este nimeni
Valeriu Dinca
[30.Oct.09 18:29]
Nu este nimeni de vină când se va fi scris ceva și se va fi înțeles altceva-eu de exemplu am înțeles Bulzești dar Manhatan și Dolhasca în afară de un sublim haș mai poate să mă ducă cu gândul doar la două metropole-Bârca și Viena.
Mizericordioasă este ca și cum ai spune sărumânașițâțele...cucoană. Interesantă!

 =  Spiritual
Tudor Cristea
[30.Oct.09 20:57]
comentariu, Valeriu. Totuși, "mizericordioasă" trimite pe la Caragiale...Intertextualitatea, bat-o vina! Va mulțumesc tuturor (și celor care nu fac comentarii) pentru interes.

 =  parere
Ioana Geier
[31.Oct.09 11:28]
Ceea ce m-a atras in primul rand la acest text a fost limbajul: modern, usor de tradus in alte limbi , cu fortza de acaparare a perceptiei adresantului. Cuvinte pe care le stiam dar despre care nu stiam atat de mult, pentru ca nu le gasisem niciodata intr-o singura voce...
Ioana Geier

 =  tudor cristea-reality-show !
Nache Mamier Angela
[01.Nov.09 11:19]
Pentru poet ,în acest poem cam lung,rebeliunea este o fateta indispensabila a constiintei.In acest poem-manifest poetul rebel se ridica prin poezie(cea care purifica universul?)împotriva unei insalubritati sociale si deranjeaza situîndu-se alaturi de "melancolia fetelor parasite","tristetea brabatilor striviti de singuratate",de "acesti baieti dintr-odata hazosi si foarte ironice fete"
Poetul "scuipa" adevaruri în stare bruta pe chipul ipocrit al societatii,socheaza cu aceasta poema insurectionala ,percutanta.
Mesajul despre fenomenele actualitatii este brutal,un adevarat EGO-SHOW care detine un ritm captivant,alert ,un adevarat REALITY-SHOW vizionar
Totul se purifica prin creatie:"M-ATARN DE TINE POEZIE" si demonstratia este ardenta de la începutul si pâna la sfarsitul acestui poem complex în "variatiuni"...
Poetul deranjeaza,este ironic,auto-ironic cu sine dar si extrem în revolta sa
Poet autentic "la marginea târgului de cuvinte",când "bâlciul se sparge",când "TOACA RASUNA MAI TARE"

 =  Angela,
Tudor Cristea
[02.Nov.09 21:20]
Generoasă, ca de obicei. Dar și pătrunzătoare în observații. Preaplecate mulțumiri!

 =  Complex
Melania V. Ducar
[03.Nov.09 19:47]
O insiruire de fapte si concluzii de viata ingramadite intr-un moment. Cu putine cuvinte poti spune multe sau nimic nou. Sintagme exceptionale.

 =  Doamnă Ioana Geier,
Tudor Cristea
[06.Nov.09 22:28]
Vă mulțumesc aici pentru interesul arătat față de mai multe texte postate de mine pe acest site. Sunteți o generoasă. Dacă textul de mai sus se pretează unei traduceri, puteți să-l traduceți. N-o să vă cer drepturi de autor!

 =  singurătatea mea ca și înainte
Cătălin Al DOAMNEI
[09.Nov.09 17:04]
de unde se vede că poetul și cu un milion de lucruri este tot singur, adevărata vocație a eului său infinit




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/dynamic/-agonia.v3-2/www/tmp) in Unknown on line 0