Comentariile membrilor:

 =  Epistola unui "poem definitiv"
Călin Sămărghițan
[07.Oct.09 23:13]
Cu toții știm ceea ce nu este un lucru. E mult mai dificil să spui ceea ce este.

Una dintre cele mai loiale vietăți este lupul, iar unii ajung să simtă cum sub pielea lor se ascunde această ființă. Pentru a-i fi haita în siguranță, strategia lui preferată e să "îngrozească pădurea", să-i țină pe neaveniți departe. Se spune chiar că de fapt lupul s-a apropiat de om și i-a devenit câine, pentru a-l domestici pe acesta. Dar aici e o cu totul altă poveste, dar "chemarea" din primele versuri are ceva din toate acestea.

Se vede că domesticirea noastră constă în efortul memoriei de a se confrunta cu timpul, în efortul căutărilor noastre printr-un "cer răsturnat", când rădăcinile ni le găsim izvorând din sevele poveștilor. Sunt doar câteva sentințe poetice, necesare unui poem pentru a fi "definitiv". E un balet stilistic de pierdere a urmei, căci poezia de față nu e nici o definiție a singurătății, cum am crede din titlu, nici o aflare a blândeții ascunsă sub haine de lup, cât e un soi de descoperire. O epistolă menită să domesticească. Așa cred.

 =  singurătate
Maria-Gabriela Dobrescu
[08.Oct.09 01:14]
rara, aș fi vrut...."dar nu mai văd țărmul". întotdeauna ne va rămâne o dorință ascunsă și păstrată cu grijă. mersul pe vârfuri poate fi o soluție. dar nu definitivă. să dăm drumul lupilor să se hrănească cu "sânge de poveste".

pe aici, pe vârfuri, maria

 =  sentințele singurătății
cezara răducu
[08.Oct.09 17:09]
maria, călin:uneori oamenii sunt fiare mult mai periculoase decât sălbăticiunile.doar iubirea ne domesticește.și ne preschimbă urletul singurătății în poezie.
vouă,o sentință definitivă de toamnă
rara




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !