Comentariile membrilor:

 =  semn din Banat
milos petru
[07.Oct.09 18:39]
Citind "Beție de cuvinte"
Ca un votant nedumirit,
Mi-o fi venit o țâră minte
Că simt că parcă m-am trezit.

Da, Cornele, faină, faină tare și tare!

 =  Idee
Gârda Petru Ioan
[07.Oct.09 20:14]
Citind poemul tău hazliu,
Propun - La Cluj sau la Sibiu -
Să mergem, cum să-ți spun eu ție,
La o... beție de beție!

 =  Nivel 105
Dan Norea
[07.Oct.09 21:54]
În general, acrostihurile (cele cu prima literă a fiecărui vers) te obligă la construcții forțate. Cornel a găsit o soluție elegantă, cu prima literă a fiecărei strofe. Singurul dezavantaj este că a ieșit o poezie lungă. Poate e un dezavantaj pentru un juriu, care are de citit sute de texte. Dar pentru poezia în sine nu este, nicio strofă nu dă impresia că e în plus. E o poezie legată, se citește ușor, fără senzația "nu se mai termină odată?".

Încă de la prima citire, mi-a plăcut tare mult. Dar am avut avantajul că am citit-o "machiată", cu litere italice și boldate. Arată complet altfel.
De aceea, încerc să sugerez unui editor "Dați-i lui Cornel Rodean nivel 105 (sau mai mare)". El n-o să-l ceară niciodată, dar e păcat.

 =  Nu asta am gândit...
Rodean Stefan-Cornel
[08.Oct.09 06:43]
Of! Nu, nu Dane!
Nu vreau să creadă cineva că am scris nota de la sfârșitul poeziei cu scopul de "a bate șaua să priceapă calul", pentru că nu este adevărat, chiar mă simt puțin jenat și nu aș vrea să se mai discute aici despre propunerea ta. Am vrut doar să atenționez pe cititori că am încercat un acrostih puțin altfel, în care, pe de o parte, fiecărei litere din sintagma "Beția de cuvinte" i-am rezervat o strofă, iar pe de altă parte, fiecare strofă se termină cu sentința (spusă cu variațiuni) că avem de-a face cu o "beție de cuvinte". Bineînțeles că dacă puteam marca grafic aceste elemente, nu mai făceam nicio notă.
Cât privește lungimea poeziei, dacă ne gândim în câte ipostaze surprindem în jurul nostru beția de cuvinte, altcineva ar putea spune, nu că este lungă, ci prea scurtă (!). Mulțumesc mult pentru aprecieri și pentru bunele intenții!
Nea Mitru, mulțumesc de catren și apropo de conținutul lui:
Dacă ar avea toți românii atâta înțelepciune și bun simț ca matale...
Nelu,
Te rog mai așteaptă să mă antrenez, nu-mi place să merg nepregătit, la nicio activitate; până atunci (te anunț eu când), mulțumesc de vizită!
Cornel
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !