Comentariile membrilor:

 =  Felicitări!
Domnule Iurașcu, mai întâi mulțumiri pentru anunțarea rezultatelor. Apoi, o constatare: dacă și umoriștii ieșeni ar fi avut drept de participare, nu se știe cum ar fi arătat podiumul. :)
În ce mă privește, sunt onorată să fi fost în apropierea unui premiu, într-o companie atât de selectă, la o concurență acerbă.
Felicitări călduroase tuturor câștigătorilor, mai cu seamă agoniștilor noștri. Mă bucur mult să aflu că agonia e reprezentată cu cinste la concursuri.
Ce mă întristează e faptul că un ditamai orașul, vorbesc de Iași desigur, nu își poate permite luxul unui festival așa cum se cuvine. Păcat! Tocmai m-am întors de la Mizil, un oraș care nici nu există pe harta rutieră, devreme ce n-am găsit un indicator să mă orienteze, de-am ajuns tocmai la Ploiești, după care m-am întors, gata să trec iar pe lângă el. Acolo se țin două festivaluri pe an. Dar există implicarea autorităților. Cel care tocmai s-a încheiat - Agatha Grigorescu Bacovia - este susținut chiar de primar, atât cu prezența, cât și cu fondurile. Bravo lor! Dar bravo și membrilor "Academiei libere Păstorel" pentru efortul financiar și nu numai, de a organiza acest concurs. Felicitări organizatorilor, juriului și câștigătorilor!

 =  Cu bucurie
Gârda Petru Ioan
[03.Oct.09 10:32]
E clar: crema umoriștilor (nu numai) români are din ce în ce mai mult de a face cu Agonia. Felicitări câștigătorilor! Este o cinste să am posibilitatea de a face uneori schimb de replici cu oameni atât de valoroși și de apreciați.

 =  Sunt onorat și bucuros!
Laurentiu Ghita
[03.Oct.09 10:54]
O, ce surpriză! Dar plăcută!
Loredana are dreptate, a fost greu să găsească pe harta rutieră Mizilul, dar noroc cu harta culturală! Dar, să nu aruncăm cu pietre, știm cu toții în ce țară trăim, și că, pentru o paranghelie cu Vijelie și Oana Zăvoranu s-ar fi găsit urgent fonduri! Discutam la Mizil această chestiune și am ajuns la concluzia că este mai ușor de făcut așa ceva într-un oraș mic, în care, totuși, cuvântul primarului e lege, iar organizarea nu implică cine știe ce complicații, pentru că poetul-șef, organizatorul, intră la primar și sărind gardul, decât într-un oraș mare, ca Iașiul, (ca să nu mai zic de București, unde primăria e doar trambulina spre Cotroceni),unde sunt atâtea probleme (mai ales acum) încât numai de Păstorei nu i-ar fi ars primarului.
Oricum, de admirat că și așa, s-a ținut acest concurs, mă simt onorat și bucuros să mă aflu printre laureați.
Dacă nu e cu supărare, spuneți-mi cănd aveți următoarea ședință, sunt dispus să ma urc în mașină, mai culeg de pe drum și alți laureați, dacă vor, mâncăm un covrig pe zi, găsim noi un hotel unde să punem capul jos, și venim la Iași să ne cunoaștem prietenii. Am o mare , mare dorință să îi strâng mîna d-lui Iurașcu-Tataia. Și mai am promisă o carte de la una toxică!


 =  Mulțumiri pentru aprecieri
Constantin Iurascu Tataia
[03.Oct.09 12:50]

Mărturisesc că mă bucur mult de satisfacția exprimată de cei ce au primit premii la concursul nostru "ieșenesc" susținut doar de iubitorii de umor din marea urbe "culturală" și din păcate ignorat de notabilități. Și asta s-a întîmplat a doua oară, nici în anul trecut cînd s-a comemorat cu fast și multă paradă împlinirea a 600 de ani de existență documentară a orașului nu am primit nici un sprijin și ne-am bizuit doar pe forțele proprii. Ar trebui ca acești edili ai noștri să citească reproșurile întemeiate ale unor confrați din țară. Mare dreptate au atît Loredana cît și inimosul umorist Laurențiu Ghiță cînd fac comparație între comportarea conducătorilor unui orășel ca Mizilul și a celor din Iași sau chiar din capitală. Am ținut să subliniez succesul frumos al agoniștilor, grupare care slujește eficient actele de cultură și creativitatea noastră.

 =  Deosebit de onorat
Ruse Ion
[03.Oct.09 12:51]
Mi-e greu să redau sentimentul de bucurie și surprindere totodată, de care am fost cuprins, când Laurențiu Ghiță m-a felicitat pentru premiul III primit la Iași. Nu intrasem încă pe Agonia. După ce am intrat pe site si am găsit postarea domnului Iurașcu - Tataia, mi-am dat seama că nu este o glumă. După părerea mea, să fii "judecat" și premiat de cei de la Iași este o mare onoare.
Așa cum aprecia colega mea de la Clubul Umoriștilor Constănțeni, Florentina-Loredana Dănilă, dacă ar fi participat și ieșenii, nu știu dacă ar fi rămas premii și pentru alții. Sunt de asemenea încântat, pentru ca printre premianți sunt mulți agoniști iar printre evidențiați sunt și trei "cuci" din Constanța: Loredana Dănilă, Dan Norea Și Ion Ruse.
Felicitari din inimă premianților și organizatorilor, pe care cu accepțiunea probabilă pe care o intuiesc din partea dumnelor, îi numesc colegi.
Am onoarea să vă salut!
Ion

 =  bucurii
Doru Emanuel Iconar
[03.Oct.09 13:01]
Felicitări câștigătorilor! Felicitări agoniștilor! felicitări mai ales doamnei Florentina și domnului Norea, de care sunt mai apropiat în acest spațiu virtual.
Ce spuneați de maeștri? Vedeți, am avut dreptate!

Doruleț


 =  Dragă Tataie,
nicolae bunduri
[03.Oct.09 13:15]
Acum în clipa asta am intrat pe site și,în mod firesc,sunt și eu bucuros de rezultate.Dar surpriza constă în "Fortza Agonia" care a dar reultate extraordinare. Felicitări tuturor și mai ales agoniștilor. Cred că unele concursuri interne cât și unele "muștruluieli" (scuzați jargonul!) au prins bine. Încă o dată felicitări și nu în ultimul rînd, mulțumiri organizatorilor .

 =  Sunt încântat de-a dreptul
Dan Norea
[03.Oct.09 17:50]
Agonia are cei mai mulți premianți, iar la epigramă a ocupat toate cele trei locuri. Felicitări!
Prăvălia cu umor din Constanța are trei evidențiați, dintre care doi premianți. Felicitări!
La urmă, dar nu mai puțin important, am luat un premiu I la care nu mă așteptam. Mă felicit!
Cinstit să fiu, când am văzut tema atât de generoasă, "Beția de cuvinte", m-am hotărât să particip nu numai la epigramă, ci și la poezie umoristică. Mă bucur că am luat o decizie atât de inspirată. Și, sincer să fiu, bucuria e cu atât mai mare, cu cât vine de la Iași, un oraș pe care îl consider pe locul I pe harta umorului din România.

Dacă mă uit la diplomele primite până azi, concluzia ar fi că trebuie să renunț la epigramă și să mă axez fie pe poezie umoristică, fie pe proză scurtă. Totuși, mai rămân o vreme în lumea epigramei, 10-20 ani, nu mai mult.:)

Tataie, mulțumesc pentru anunț! Dacă voi mai fi în formă, am speranța ca peste 20 ani să îmi anunți, măcar o mențiune, la concursul din 2029!

DN


 =  Numai bucurii
Rodean Stefan-Cornel
[05.Oct.09 12:05]
Mă bucur când, după o perioadă de absență, întâlnesc pe site asemenea informări, cu succesele agoniștilor! Felicitări tuturor, în special colegilor Bunduri, Ghiță, Ruse și Norea și mulțumim Tataie!
În ceea ce mă privește, nu am trimis epigrame, am concurat la poezie și la proză dar mă bucur în primul rând pentru prezența pe podium a 2 sibieni (locurile 3 la poezie și la proză), apoi pentru faptul că alți 2 colegi de cenaclu din Sibiu au fost nominalizați ca "aproape" de podium la concursul de epigrame și, de ce să nu o spun, dacă Tataia zice că și eu am fost "în preajma" podiumului la poezie, sunt, în general chiar foarte mulțumit.
Cu prietenie,
Cornel Rodean
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !