Comentariile membrilor:

 =  fără supărare
Maria Tirenescu
[17.Sep.09 20:28]
Fără supărare! Sunt câteva idei, dar forma poeziei suferă. Numeroase greșeli de tastare, dar și multe de gramatică. Chiar nu vrei să scrii românește? Te simți bine în situația aceasta de râsu'-plânsu'?

Dacă nu răspunzi, nu mai las comentarii. Dar voi considera că ești încrezut și ai calitățile fostului "pretin" de la conducerea Moldovei. Măcar el i-a lăsat pe alții...

Maria

 =  Mersi Mult si Respect!!!
Parfenie Iliieas
[17.Sep.09 21:36]
Mult stimata doama Maria!!!Am o deosebita placere sa citesc comment-urile d-ra...Dar de ce neaparat d-ra cautati in poeziile mele doar gresele gramaticale
si nu va straduiti sa patrunde-ti in esenta Pezieii...Doar meditand asupra unei poezii fiind ea cat de rea iti ajuta sa patrunzi in inima Eroului Operei...
Sunt nevoit sa nu folosesc diacriticile din simpla pozitie a incapatinarii mele caci cred ca Diacriticele pot ingnorate fara mare paguba...Dar am si eu cititori care inteleg usor ceia ce scriu eu...In mijlocul prietenilor mei care nu se supara pe scrisul meu intortochiat...Personal consider ca Daca se scrie despre un erou al satului din Moldova - e necesar de a pastra dialectul si ortografia locala...Doar parintii mei ziceau la Liliac-Gheorgheovan!!!Si nimic rau in asta nu vad...Eu e clar din scrierile mele sunt Un Om simplu si get be get de la Coada Vacii...Dar Libertatea gandului pentru mine e mai presus decat tot ce exista...Caci o personalitate nu se poate educa ne permitindu-i sa se dezvolte Liber!!!Cat face de Gramatica am avut la scoala doar 3 si patru doar la eXamenul de Baculariat!!!

 =  în numele libertății de exprimare
Maria Tirenescu
[10.Dec.18 14:27]
Te rog să îmi dai voie, în numele libertății, să am o altă părere despre Poet, despre Scriitor. În primul rând, un scriitor trebuie să scrie corect în limba pe care a învățat-o de la mama lui. Dar, pentru culoare, poate folosi expresii cu care e obișnuit din familie.

Acum, foarte serios. Eu am înțeles ce vrei să spui, dar nu se scrie așa. Cred că e cazul să înveți limba română. Nu spun că nu e posibil. Uite, eu învăț limba franceză, greșesc, mă corectez, dar traduc ceea ce scriu în limba maternă, pentru că vreau să înțeleagă și alții ceea ce scriu. Învăț și limba engleză, acum, la 60 de ani. Tot din același motiv. În plus, pentru că vreau să știu ce scriu cei care vorbesc engleza. Dacă ei ar scrie greșit, ce șanse aș avea eu să înțeleg ce vor să transmită?

Crezi că Eminescu ar fi ajuns la nivelul pe care cred că îl știi dacă s-ar fi limitat să redea, cum putea, limbajul consătenilor lui? Un om de cultură trebuie să învețe mereu.

Ți se pare că îți țin teorie? Vezi foarte bine că tot ce publici aici este în Atelier. Asta nu e o laudă. Nu poți ieși din Atelier dacă nu scrii cu diacritice și dacă faci multe greșeli de gramatică și ortografie. Tu hotărăști ce fel de poet vrei să fii!

Cu prietenie, Maria


 =  Mersi mult si Respect!!!
Parfenie Iliieas
[20.Sep.09 19:29]
Eu ma stradui sa invat sa scriu corect...Dar cand es in strada...Eu aud cum vorbesc satenii mei si ma incurc...




Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !