Comentariile membrilor:

 =  Vii tare
Gârda Petru Ioan
[16.Sep.09 06:56]
Emil, felicitări. Idei ai, ți-ai îmbunătățit prozodia. Trebuie doar să fii mai puțin repezit, după părerea mea. Rămâne preferata mea. N-am dat notă mai mare pentru că am următoarea rezervă: partea a doua ar trebui s-o justifice pe prima. În sensul că "nu o iert, că nici ea nu m-ar ierta, uite ce mi-ar face". Părerea mea.

 =  La mai mare!
Mișu Petrescu
[16.Sep.09 09:49]
E bun un loc doi, mai ales în epigramă. Felicitări!

Că te înșală dac-o prinzi
Îți spun că n-ai ce-i face.
Decât în pat să te destinzi,
Tu fii mai... eficace!

Aștept să-mi revelați ce ați vrut să spuneți în comentariile
de la concurs. Cu prietenie, Mișu

 =  Mă simt măgulit
bodea emil felician
[16.Sep.09 14:48]
Gârda!
Tu rămâi preferatul meu...sincer. Și nu numai pentru faptul că ești din Cluj.
Eu îți gust umorul mai bine decât alții. Îți cade fisa la milimetru. Și eu sunt rapid dar tu ești jamaicanul ăla cu suta de metri. O mare parte din argintul medaliei îți aparține. O să ți-l dea nevastă-mea, într-o bună zi, sub formă de inele sau lanțuri. Dacă e de acord doamna Gârda. Altfel?!...vezi epigrama 6 care a ajuns un fel de brand.

Pe curând: Emil

P. S. Sunt curios ce zice Calimero. Parcă-l văd: ,, te ții tare, d-le !''

 =  Cea mai...
Rodean Stefan-Cornel
[16.Sep.09 15:52]
Deși nu mi-am propus sa mai comentez la postările epigramelor din concurs (din cauza unor probleme personale care nu-mi lasă timpul necesar), observând că epigrama căreia eu i-am dat nota cea mai mare aparține colegului Bodea, am zis că trebuie să-i mai spun încă o dată asta și să îl felicit pentru poziția pe podium!
Diferența de la 8,50 (nota mea) la 10 (nota maximă posibilă) o explic, foarte pe scurt astfel:
- o "problemuță" la ritmul din versul al treilea ("ÎN-tr-o", nu "în-TR-O", vezi DOOM pag. 423), care nu este prea gravă, alții nu o bagă în seamă (soluție "În o postură similară"; repet nu este gravă, dar eu o amendez foarte ușor;
- o mică problemă de construcție și de pregătire a poantei, remarcată, pe undeva și de Nelu Gârda; în plus, cred că epigrama ar fi sunat și mai bine dacă lipseau cele două puncte și semnul exclamării, sau cel putin dacă ar fi curs cumva fără oprire.
Oricum, alături de epigrama nr. 15 mi s-a părut cea mai bună din concurs! Felicitări din toată inima!
Cornel

 =  Propunere
Dan Norea
[16.Sep.09 19:09]
De-o prind că mă înșală, jur,
Îi smulg podoaba capilară,
Căci într-o fază similară,
Ea mi-ar tăia-o împrejur.

Cred că rezolvă simultan și problema ritmului și cea a construcției. Ce ziceți ?

P.S. Felicitări pentru reușită! Dublul sens din ultimul vers mi se pare excelent.

 =  Așa, da !
bodea emil felician
[10.Dec.18 14:27]
D-le Rodean!

Țineți minte cum m-ați sfătuit să nu renunț? Eu țin... și nu am uitat ca Darie.
V-am recomandat lecțiile, la toți începătorii pe care i-am întâlnit pe poezie.ro, de câte ori am avut ocazia. Și o s-o mai fac, cu siguranță.
M-am bucurat că mi-ați apărut din nou pe pagină. V-am simțit lipsa.
Am înțeles că ați fost prins cu treburi, departe de calculator.
Cu epigrama m-am grăbit. Trebuia să plec la pescuit și m-am răzgândit în ultima clipă. Știam că Orășanu coace ceva și m-am temut să nu ratez și ediția asta.
Am mai pățit-o...După ce am citi epigramele afișate, eram 100% sigur că o să câștig. Am luat însă note mai mici de la cei mai puțini pricepuți. Nu m-am supărat pe ei pentru că așa eram și eu odată.
Ce ar mai fi de spus?
Rămâneți pentru mine același drag prieten, dintotdeauna.

Cu drag: Emil

 =  Felicitări!
Vali Slavu
[17.Sep.09 19:03]
Emil,
Mai întâi vreau să te felicit. Reușită epigrama ta. Dacă nu aveai acea hibă, mică e adevărat, aș fi notat-o mai bine. Aceeași greșeală o avea și epigrama mea, până aproape să o trimit ("Mă văd într-o postură similară"). Mi-am dat seama la timp și am înlocuit postura cu ipostaza. Asta nu m-a ajutat prea mult, că tot epigrama ta a fost mai apreciată. Mă bucur pentru tine.
Cât despre schimbul de tricouri despre care tot pomenești, vezi că al meu e la vedere, la datele biografice. :)
Felicitări încă o dată și un sfat. Nu mai fii așa repezit, că vei ajunge să ștergi mai mult decât postezi! :)

 =  maestre
milos petru
[18.Sep.09 17:12]
Acum văd că ai venit cu titlu "normal", dacă era așa și în concurs băteai tott, de la mine era *un punct. Eu te văd atîta de îndoctrinat că mi se pare că visezi numai plăcuțe bilingve, noi în Banat n-is mai relaxați, mă bucur că mi-ai găsit un post la nuntă, asta înseamnă că darul o fi mai gras, vreți să trageți tot de pe bănățeni, să ști că dacă te prind te bat...la șah, ca la Herculane acum 23 de ani.

 =  Simt nevoia s-o spun
Constantin Iurascu Tataia
[18.Sep.09 19:16]

Dragul meu amic BEF, poanta cu tăierea împrejur nu are ce căuta ca represalii pentru punerea de coarne. Se știe că tăierea împrejur este un ritual de care au parte nou născuții masculi de etnie evreiască sau arabă, nu e nicidecum o operație tip doctorul Ciomu. I-am dat notă bună catrenului tău pentru că e corect versificat chiar dacă poanta nu m-a dat pe spate deoarece a fost bine lucrat. You understand?

 =  O vorbă cu bănat
bodea emil felician
[19.Sep.09 17:48]
Dragă Milos Petru,

Abia acum înțeleg ce ai vrut să spui prin ,, Emil fuge de limba română...''
Tot timpul am crezut că mă ironizezi, că ai vrut să apui că nu stăpânesc bine limba română. De aceea ți-am dat rolul de translator. Dă-i românului mintea cea de pe urmă. Îmi cer scuze.
I-am dat titlul și în variantă engleză, deoarece m-am referit la un film, foarte cunoscut, de unii, în regia lui Paul Verhoeven ( dramă, mister, thriller) și cu o distribuție de calitate: Michael Douglas, Sharon Stone.
Am crezut că în felul acesta, cei care au văzut filmul, o să înțeleagă mai bine mesajul epigramei.
Acum nu mai contează dar dacă nu mă pripeam și o scriam cum am scris-o mai sus, în a doua variantă, câștigam sigur...chiar detașat.
Cât despre șah ce să-ți spun? Am evoluat atât de mult încât, dacă te prind la o partidă, te pun să îți alegi dinainte pătrățelul pe care o să-ți dau matul...(!)

Cu prietenie: Emil

 =  Și eu simt nevoia s-o spun...
bodea emil felician
[19.Sep.09 18:42]
Tataia,
să nu-mi zici că nu știai că prin popor se vorbește cam așa:
El: de te prind, îți smulg părul!
Ea: de te prind, ți-o tai!
Normal că tăierea - împrejur sau chiar totală - nu este recomandabilă ca represalii, la oamenii cu minte sub podoaba capilară dar, Tataia, dacă citiți titlul, că nu degeaba l-am pus acolo, vă dumiriți cam cum stă treaba...
Se cuvine a ști și aceasta: că tăierea împrejur în Așezământul cel vechi era rânduita în chipul Botezului și al curățirii păcatului, măcar că păcatul nu se curăță cu totul prin tăierea împrejur. Evreii, când au rătăcit prin deșert, s-au îndepărtat de la Domnul și au trebuit să se taie împrejur la maturitate.
Și eu, dacă mă îndepărtez de la doamna...Bodea, după cele mai multe păreri feminine, creștine de bună seamă, ar trebui să fiu tăiat.
Dar asta e altă poveste.
Tataia, etapa trecută am scris o epigramă pt. cei ca d-stră. Mi-ați dat cea mai mare notă: 9 ! Oricum, a fost eliminată, din cauza regulilor concursului.
Etapa aceasta am fost isteț, fiindcă am scris una pe gustul celor mai mulți, știind că doar în felul acesta pot să ajung pe podium. Și am ajuns...
Să vedeți ce coc stapa viitoare! Rup gura târgului!... indiferent de temă...

Cu drag: Emil

 =  din nou bef
milos petru
[20.Sep.09 10:49]
Mă bucur că începi să mă înțelegi, nu ești singurul. Titlul la o epigramă după cum am constatat este bine să fie cât mai scurt și cât mai clar, chiar și el ridică valoarea epigramei. Ce civ ai ca să știu la ce să mă aștept. Nu-mi plac cei care încearcă să-și explice epigrama, cititorul trebuie să o înțeleagă, dacă o reciți într-un grup să râdă toți atunci nu peste două zile, chiar de-or fi ardeleni. Am scris destul nu vreau să-și umplu offtopicul.
cu prietenie
mitru

 =  Lămuriri
bodea emil felician
[20.Sep.09 20:29]
,,Ce civ ai ca să știu la ce să mă aștept?''
Milos Petru

Mitru dragă,
Nu prea îmi place să o fac dar dacă zici că trebuie, atunci trebuie...
Am absolbit Fac. de biologie din Cluj, secția biochimie, la zi, apoi Științe poilitice și administrative, U.B.B. Cluj, tot la zi, apoi master în management sanitar la U.M.F. Cluj, tot la zi. Actualmente lucrez la Spitalul Clinic de urgență Octavian Fodor, în laboratorul de urgență ca biochimist și la zi și de noapte.
Fac numai gărzi.
Eu trebuie să-mi explic epigrama deoarece mi se cere tot timpul.
Într-o vreme am vrut să public numai la concursuri deoarece, la Atelier, se pare că am abonament permanent, cu reducere de student...caz social.
Dar vorba aia: ce nu te omoară, te-ntărește!

Cu drag: BEF

 =  Notă
bodea emil felician
[20.Sep.09 20:30]
,, poilitice'' e scris cu intenție.

Emil

 =  re-lămuriri
milos petru
[20.Sep.09 20:52]
Când te-am întrebat de C.I.V. zicem de coificientul valoric individual sau ELO,să văd dacă amenințarea ta cu matul are vre-o susținere. Acum n-am decât să-ți mulțumesc că mi-ai dat alt civ care este destul de valoros, felicitări. Unde dai și unde crapă, se pare că și eu ca și tine nu prea sunt înțeles. eu am avut civ-ul cam la 2250 apoi a venit mult în jos.
cu prietenie
mitru
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !