Comentariile membrilor:

 =  Buna!
Atropa Belladona
[10.Sep.09 15:02]
Buna, Emilian! Buna proza, nu era un salut, ca ne-am mai intalnit azi pe undeva!Acolo ziceam de prima parte a textului. te prinde, ziceam, genul asta, dar il prinde si pe cititor. Cu-atat mai bine cu cat il tine-n plasa pana la sfarsit si-l face a saliva dupa partea urmatoare...esti in mana!
Felicitari.

 =  belladona
emilian valeriu pal
[10.Sep.09 17:02]
Taman cind imi luasem gindul ca mai baga cineva in seama si partea a doua ai aparut(ca tot vorbeai de telepatie. Eu cred ca pe axa Roman-Iasi exista un vortex care ne face sa citim gindurile. :)
Chiar daca stilurile noastre difera(uneori mai incerc si eu proza umoristica), am citit intotdeauna cu placere textele tale(nu am lasat semne prea multe ca sa nu zica lumea de bartere) si pe ale Inei Simona Cirlan. Multam de lectura.

 =  "timpul se măsoară după..."
Roman Anamaria
[11.Sep.09 11:43]
Îmi place realismul din scrierile tale. Simt că tot ce povestești în aceste texte (nu doar în „Scarborough fair”) dacă nu s-a întâmplat încă ori nu se întâmplă chiar în timp ce citesc, se va întâmpla, cu siguranță, în curând. Pentru că lumea este – cred eu – așa cum o prezinți tu: dureroasă. Și frumusețea, și urâțenia ei dor, deopotrivă. Dacă tu ești „băiatul care zîmbește tot timpul”, ești – în același timp – cel care rezonează cu această durere a lumii și care cu multă abilitate o transformă în tablouri, cu ajutorul cuvintelor. Așa simt eu când citesc aceste texte care pe mine mă impresionează.
Te-am citit mereu dar n-am lăsat semn.
O fac acum pentru a-ți spune (sunt, totuși, convinsă că știi!) că deși „timpul se măsoară după căderi” se întâmplă și înălțări, deopotrivă. Uite: în orașul meu au înflorit castanii a doua oară :) Așadar, de pe aceeași creangă cad castane coapte și luminează ciorchini de flori!
Ar mai fi ceva: de unde se cumpără bagheta aceea? Aș avea și eu de transformat în jucării câte ceva... :)

anamaria

 =  mai citesc desigur...!
Sorin Tunaru
[11.Sep.09 12:02]
Imi place cum este scris textul, imaginile se succed foarte fluent si sunt puternice. Ca s-o dau pe englezisme e in acelasi timp smooth and ugly. O sa caut si prima parte.
Poate gresesc insa ceea ce simt eu cititnd un text de genul asta este cumva libertatea lasata cititorului de a interpreta cum vrea el aceste imagini puternice, imi place lipsa incorsetarii intr-un subiect foarte bine definit si care deseori---te lasa cu un gust amar de banal :)
Dar----sunt oamneni care se opun vehement acestui stil de scriere, ei vor povesti cu inceput/cuprins/incheiere. Si 'creionari' plus situatii 'credibile'.

Cum ar arata textul fara separarea in fragmente?
sorin

 =  anamaria, sorin
emilian valeriu pal
[11.Sep.09 13:09]
Anamaria,
as vrea si eu bagheta aia, dar scarborough fair nu e tocmai un basm in care sa crezi. Si toate lucrurile despre care scriu s-au intimplat sau se intimpla in timp ce scriu. Multumesc.

Sorin,
sincer, habar n-am cum arata textul ca intreg, probabil extrem de solicitant. Ai dreptate, las cititorul, cel putin care reuseste sa duca lectura pina la capat, sa-si imagineze ce vrea, pentru ca in fragmente, dincolo de portrete, sint unele pasaje de introspectie prin care simt nevoia sa filtrez realitatea. Sa o vad cu ochii interiori. Multam de lectura.

 =  emi_pal_pe_val :))
gena gurau
[11.Sep.09 13:12]
nu-ți mai lua niciodată gândul că nu sunt băgate în seamă părțile, bucățile, pietricelele astea, bolovanii la o adică din calea asta faină pe care colinzi.
chit că, uneori, ți se mai aruncă cu praf în ochi... :P

m-ai dus cu gândul la un soi de truman_show, la o lume ce palpită între propriile normalități, ciudățenii, toate chestiile astea inerente, firești, rele, faine...


"mă gîndesc de cîte ori am vrut să intru în oameni să văd ce simt ei. cum simt. ce lucruri li se par importante. dacă le e cald sau dacă tremură incontrolabil la fel ca mine cînd le e frig.
cum urăsc."

DA!! ..și mai ales, cum iubesc! de ce nu? :)

 =  gena
emilian valeriu pal
[11.Sep.09 13:53]
Uneori, prefer sa nu stiu cumiubesc altii. Mi-e de-ajuns cum iubesc eu. Si ai intuit perfect. Mai demult am spus ca ma gindesc la Truman show, sa scriu tot ce se intimpla in timp real. Multam de popas.
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !