Comentariile membrilor:

+ Popa cu mirul, Lica si Nae cu criza
Atropa Belladona
[09.Aug.09 09:12]
Subiect - obiect, avion ce-o fi, criza e tratata in textul de mai sus cu mare obiectivitate umoristica. Iar subiectele vorbitoare, sau mai bine zis cele doua obiecte incarcate de filozofie in plina criza sunt ele insele, pentru ca autoarea a stiut demonstra ca n-au pe/in ele nicio fantomita macar, daramite ditamai fantoma care minte de doua ori. Bine ca numai de doua ori!
Umor de calitate, replici spumoase, ceea ce demonstreaza ca autoarea a fost bine miruita, in sfarsit, de Sfintia Sa.
Da, Doamne, s-o tina! :)


 =  Demonstrație tip Scaietina
Dan Norea
[09.Aug.09 11:17]
-Trebui' niște corecturi aicea. Ce e un lucru concret: ce se vede. Ce e unu' astract: ce nu se vede.
-Aa, deci vântu' e astract, că nu se vede.
-Nu se vede, da' se simte. Uite, tocma' i-a luat pălăria lu' ăla. Dă alt exemplu de obiect astract.
-Sărăcia, bătu-o-ar boala, că e atunci când nu se vede nicun ban.
-Ba sărăcia se vede, uite-te și tu la un om sărac și la unu' bogat. Criza aduce sărăcie? Aduce. Deci e un lucru concret.
-Păi după tine nici nu se există lucruri astracte.
-Ba da, hoția și corupția. În urma lor mai vezi ceva?


Ina, felicitări pentru atâtea cuvinte unul după altul, cât se poate de concrete, deși pline de astracțiuni!
:)


 =  cucereste
Roxana Sonea
[09.Aug.09 16:09]
Cucereste din prima, de a primele replici, e imposibil sa te desprinzi sa pleci, asta e un text adevarat! Felicitari, Ina! O sa recitesc oricand cu placere bucatica asta, dialogul, mestesug rar, atat de savuros stapanit. Succes si-n continuare!

Rox

 =  hahaha!
Lesenciuc Teodor
[09.Aug.09 16:15]
Intradevar,

dialog efervescent, si umor spumos. mi-a placut

"Păi, fantomele astea poa’ să mintă numai de două ori. A treia oară, obligat-forțat trebuie să zică numele lor: Michiduță, Corcodel, Jenel... dacă lucrează-n echipă, zic: (tare, prelungind cuvintele) suuuntem legiuuune"

genius!

felicitari!

 =  Răspunsuri astrate rău:)
Ina Simona Cirlan
[09.Aug.09 23:14]
Bellă donă,
Bag eu seamă, că Sfinția Sa ți-a lăsat și găletușa cu steluțe:).
Bine a făcut, era și timpul!
Se știe că umoriștii sunt cel mai greu de mulțumit, și cum, tu ești, un fel de tartoriță șefă pe ramură:)), m-am bucurat să aflu că ți-a plăcut și că merită scos la avizier.
Îți mulțumesc pentru aprecieri și zbengiul gălbior, așa cum știi, cu mult drag!

Norică,
Iaca, să știi că eu m-am luptat cu comentariul tău.
E drept că, mă bănui de o insolație, cu febră și cap care se mișcă după modelul cațeilor din Daciile de odinioară, dar n-am înțeles dacă îi demonstrai lui Nae, lui Lică sau mie treaba cu astratul, iar din nou:)).
Să știi, la un moment dat, am fost tentată să merg pe pista vântului:),să/l contracarez pe Nae, în teorie, dar asta se întâmpla acum vreo trei luni, când am început să scriu la textul ăsta. Între timp m-am plictisit rău de el și am încercat să tai zig/zagurile.
Îți mulțumesc, încercând să bat din gene:)!

Roxana,

O să mărturisesc că l-am scris destul de greu, îmi lipsesc toți Naii și Licii:), am încercat să recompun limbajul din memorie, și nu eram foarte sigură dacă n-o să transpară asta.
De aceea, îmi voi permite să mă bucur de cuvintele tale, pentru care îți mulțumesc zâmbăreț::)

Teodor,
Îți mulțumesc pentru popas și zâmbet, cât despre fantome, voi încerca să revin, cu studiu pe caz, mă pasionează subiectul:)

 =  daca nu e concreta, cum e ?!?
Ioana Nosta
[30.Aug.09 04:02]
Uitasem cat de usor se pot reincarca baterii si descretii frunti venind aici, in pagina ta...Ma bucur sa regasesc cutia cu maimute vesele :)

 =  popas și zâmbet
Doru Emanuel Iconar
[30.Aug.09 22:57]
Zână, ce ne facem? Textele dumneavoastră sunt din ce în ce mai savuroase, umorul de calitate, zâmbetele ne-nsoțesc la fiecare cuvânt, hohotele încheie fraze. Cuceriți pe toată lumea care trece pe-aici, devin adevărați fani.
Ucenicul are o întrebare: stăpâniți așa de bine acest meștesug, cum pot măcar să vă ajung, deși un elev bun musai trebuie să-și întreacă profesorul?
Nu-i bai, vă felicit din toată inima pentru reușite. Toate.

Doruleț

 =  Astrată, să trăiți!:)
Ina Simona Cirlan
[31.Aug.09 15:49]

Ioana,
Eu nu uitasem cât de delicate și plăcute îți sunt trecerile. îți mulțumesc că n-ai uitat să nu uiți:)

Dorului năzdrăvan,
Eu mă consider deja, din mai multe puncte de vedere depășită :).
Ucenicul e destoinic și are o mulțime de ași în mânecă, probabil că peste câțiva ani, va semna zâmbăreț un volum de schițe umoristice.

Mulțumindu-vă cu o plecăciune, așa... mai de criză:))

 =  Vinovat
Rodean Stefan-Cornel
[31.Aug.09 16:24]
Ina,
Mă simt puțin vinovat de faptul că în timp ce tu (prin personajele tale) declarai război corupției, luptai cu criza și postai acest text, eu mă luptam doar cu țânțarii, cu borșul de pește, cu somnul la grătar, cu saramurile de crap și cu berile prin Delta Dunării (că de aceea nu am fost pe fază la apariția acestei noi bijuterii umoristice).
Comentariile celorlalți colegi fiind savuroase, eu mă voi limita doar la două constatări și la o nelămurire, apropo de textul tău:
1. Mai este o speranță pentru țărișoara noastră, atâta vreme cât avem oameni așa de deștepți; mă refer, bineînțeles, la Feri, La Lică, la Nae și la alți oameni simpli ca ei și am în vedere faptul că, din câtă psihologie mai cunosc eu, trecerea de la abstract la concret (adică de la abstractul crizei la concretul spumei de la halba de bere) presupune operațiuni superioare ale gândirii.
2. Speranța îmi este întărită de faptul că acești înflăcărați luptători pe frontul crizei și al corupției ar putea fi conduși în luptă de umoriști de calibrul Inei Cârlan, din toate necazurile noastre nemairămânând decât hazul.
3. Nu știu de ce, dar în textul de mai sus eu văd mai mult teatru decât proză simplă...
Felicitări!
Cornel

 =  Absolvit:)
Ina Simona Cirlan
[01.Sep.09 13:01]
Cornel,

Dulce îți fu lupta și dreaptă izbânda! Cîteodată bărbații trebuie să se sacrifice, nu-i asa?
Eu sunt convinsă că umoriștii trebuie sunt un fel de ciocănitori ai societatii:)).
În privința calibrului și eu am început să trag speranță. Câteva kile în plus și trec de la categoria "cocoș" la "semimijlocie", deci cred că voi confima:).
Știindu-te un observator atent, priceput și sincer o să-mi permit să trec textul la capitolul "finalizate", mulțumindu-ți pentru aprecieri și timpul dăruit!

P.S. Să nu pară că facem schimb de comentarii mercantile îți voi spune că, ieri înainte să părăsesc siteul, în grabă, am citit seria "A da... sau a lua".
Am rămas surprinsă de corespondențele si conexiunile găsite, ai o minte care merită premiată. O să mă gândesc la titlul și conținutul premiului:)
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !