Comentariile membrilor:

 =  ??
Vali Slavu
[05.Aug.09 15:59]
Rogu-vă, lămuriți-mă și pe mine, că de câteva zile tot văd epigrame pe rime date "vară-secretară" și habar n-am despre ce e vorba.

 =  O propunere (nerușinoasă!)
Constantin Iurascu Tataia
[05.Aug.09 17:00]

Vali, este vorba de concursurile lansate de revista Epigrama în fiecare trimestru și la care sunt rugați (nu chemați) să contribuie epigramiștii din țară. În fiecare trimestru se dau trei cuvinte din care concurenții să nască( (dacă pot) un catren inteligibil și dacă e posibil și epigramatic. Dar cum văd că tu nu ai primit încă revista și nu ți-a răspuns domnul secretar de redacție la dorința de a te abona, hai să facem o învoială: cînd trimit cei de la Buc. la cenaclul nostru un număr de reviste să-ți iau ți ție una pe care să ți-o expediez prin poștă. E o revistă de circulație redusă, nu știu dacă este în catalogul de publicații a poștei. Dacă te învoiești dă-mi adresa ta și ți-o voi trimite eu, e păcat să nu te documentezi mai ales că dovedești reale calități de epigramist, deși spui că numai de 3 luni scrii epigramă. Cred eu că versuri scrii tu mai demult, se observă lesne din ușurința de versificare și din faptul că respecți regulile de prozodie.

 =  Re- O propunere (nerușinoasă!)
Vali Slavu
[05.Aug.09 17:14]
Tataie, vă țineți de propuneri (decente, e adevărat)...
Chiar nu mă așteptam la o asemenea propunere; nici nu știu ce să zic, normal că sunt de acord. Era mult mai simplu dacă puteam să mă abonez. Chiar nu înțeleg de ce nu mi s-a răspuns la acel e-mail, în definitiv orice redacție e interesată să-și vândă revista.
Eu pot să vă las adresa, dar unde? Că de o las aici, pe site, s-ar putea să primesc și propuneri indecente. :)
Mii de mulțumiri și sănătate!

 =  Iat[ adresa de pe net
Constantin Iurascu Tataia
[05.Aug.09 17:19]

Vali, trimite adresa pe un mail pe adresa itataia@yahoo.com sau un mess. pe aceea;si adresa. Tataia

 =  ok
Vali Slavu
[05.Aug.09 17:22]
Imediat vă trimit un e-mail.
Scuze, că m-am luat cu vorba și am uitat să vă felicit pentru grupajul de mai sus. Toate epigramele sunt reușite. Felicitări!

+ Pentru aici si nu numai
Atropa Belladona
[05.Aug.09 19:22]
Domnule Constantin, draga Tataia,

Ati comis un grupaj de catrene foarte reusit! Cateva dintre ele mi se par demne de antologii, cum ar fi: Pila, Rechinul, Sangele, Statuia, sau cea intitulata Precizare. Desi toate sunt bine realizate prozodic, cu poante originale, mi-au placut in mod deosebit cele amintite mai sus.
As spune ca tagma epigramistilor agonici a castigat mult prin prezenta Dumneavostra pe site.
Pentru epigramele de mai sus, dar si pentru activitatea agonica de pana acum,
permanent sub semnul calitatii,
*.

Cu multa prietenie si pretuire,
Carmen


 =  Sprinteneală îmbucurătoare
Rodean Stefan-Cornel
[05.Aug.09 19:26]
M-am delectat citind și eu grupajul de mai sus și mă bucur că mai aveți răbdare, plăcere și putere de a participa la atâtea concursuri și la diferite alte manifestări! Felicitări pentru catrenele de mai sus și pentru sprinteneala cu care "agonozați" pe site!
Construcția "băuturi bețive" pare interesantă, dar nu este totuși cam forțată?
Cornel

 =  Sunt măgulit
Constantin Iurascu Tataia
[05.Aug.09 20:44]

Carmen, Cornel, Vali, mă copleșiți cu atîtea laude. Am încercat să răspund temelor date și dacă unele vă plac înseamnă că nu mi-am pierdut timpul. Cele postate de Florin sau de Nae Bunduri nu sunt tot atît de reușite? Ãsta este marele merit al site-ului Agonia, că stimulează "cutia ucraineană". Pentru mine Agonia este un adevărat cenaclu, te ajută să-ți perfecționezi pe cît posibil tehnica de versificație și în special stimulează zonele creatoare ale unor neuroni. Vă mulțumesc pentru aprecieri și să mă credeți că au un rol stimulativ deosebit. Cornele, sintagma "băutură bețivă" circulă în folklorul din Moldova, în snoavele țărănești așa că nu sunt eu un inovator. Și nu este pleonastică, noțiunea de băutură are o sferă mai largă decît categoria strictă a celor ce produc dulcea beție (sau "crunta" dacă nu te oprești la timp). Mulțam' fain și să ne mai vizităm pe agonia!

 =  Scrisoare deschisă
bodea emil felician
[15.Aug.09 22:53]
D-le Constantin!

Văd aici, la d-stră, un grupaj de epigrame de pus în vitrină. Și o să mi le pun dacă îmi dați permisiunea. Îmi place că am avut ocazia să vă văd acel spirit de epigramist veritabil, pe care l-ați ținut ascuns cu măiestrie, departe de ochii profanatori ai prădătorilor ca mine, care l-ar face și pe călugărul criminal ( îmi scapă numele) din ,, Numele trandafirului ''să zâmbească.
Eu sunt un ardelean mai neaoș așa că, să nu cumva să înțelegeți că vă fac complimente, care de fapt sunt minciuni, ci să pricepeți că fac doar constatări, care sunt cu totul altceva.
Apropo de revista Epigrama. Îmi îngăduiți să vă cer o cât de mică posibilitate de a avea acces la ea, poate într-un viitor nu prea îndepărtat?
Dacă credeți că da, dați-mi și mie un semn cât de mic. O să-l văd cu siguranță.

Cu recunoștință: Emil

 =  comunicare lui Emil
Constantin Iurascu Tataia
[16.Aug.09 09:58]

Dragul meu Emil,mă bucur de aprecierile favorabile privind prestația mea epigramatică. Află că nu am stat pitit în vreun cotlon anonim, m-am învîrtit destul în lumea făcătorilor de catrene și asta mi-a ajutat ca să-mi îmbunătățesc tehnica și repertoarul. Eu m-am bucurat după ce m-am înregimentat în detașamentul Agonia că am întîlnit atîtea condeie tinere și vioaie printre care și cel al tău. ( Îmi permit să te tutuiesc din două motive: așa se obișnuește în lumea catreniștilor și al doilea motiv, că sunt ceva mai vîrstnic) Mă învîrt printre epigramiștii ieșeni din anul 1975, după ce a luat ființă cenaclul "Păstorel" patronat de ziarul "Flacăra Iașului" și am participat la destule competiții de profil printre care la loc de cinste în memoria mea sunt întîlnirile prilejuite de concursurile lansate de prestigiosul vostru cenaclu "Satyricon".Raidurile mele prin site-ul Agonia sunt de bun augur, deoarece mă revigorează și mă stimulează în comiterea de catrene. Nu sunt de mare valoare dar simt că mă mrnțin în mînă. În cazul că nu poți să-ți procuri revista Epigrama (nouă ne trimit un număr de exemplare cei de la redacție și ni le cumpărăm) voi mai procura încă un exemplar (și lui Vali Slavu i-am promis) pe care pot să ți-l trimit ca imprimat prin poștă. Spune-mi dacă ești de acord, numărul de pe trimestrul al III-lea vine la Iași în prima decadă a lunii septembrie. Cu aceasta închei lunga mae perorațiune (!) și te îmbrțișez camaraderește. Tataia

 =  Evrika!
bodea emil felician
[17.Aug.09 10:35]
Tataia!
Mulțumesc de semn!
O să vă scriu pe email.

Toate cele bune! Emil

 =  Incântat
Gârda Petru Ioan
[17.Aug.09 11:51]
Am citit grupajul cu întârziere, pentru că am fost în concediu. Le apreciez în mod deosebit, cu atât mai mult cu cât am trudit și eu pe temele date (le voi posta în curând) și știu că nu e ușor să să fii egal ca valoare pe atâtea subiecte. Aș vrea să subliniez seriozitatea cu care tratați orice subiect. Cumpeniți bine, nu vă aruncați înainte pentru a trebui să reveniți (aviz amatorilor - sunt și autocritic... puțin).
Felicitări!
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !