Comentariile membrilor:

 =  ...
Ioana Geacăr
[18.Jul.09 13:58]
textul ăsta nu e poezie, Mircea, mergea să-l încadrezi la sectiunea "Personale". M-am oprit totuși pentru o isuliță lirică formată de strigătul peste strigăt și pentru fermecătorul-promițător- pescăruș din titlu :)

 =  piatra sărutului
Ioan-Mircea Popovici
[18.Jul.09 14:26]
perfectă observație. este o personală poetică, spre insula de mâine. țipătul pescărușului rănit de la far, Pierre Nadar, nu l-am uitat. se confundă uneori cu un strigăt, pe un peron, dintr-o secvență foarte personală. așa-i între țărm și insulă... poezia și personalele fac împreună peninsula Tympului... toate-s personale... chiar și unitatea imaginară este precum o nedeterminare de Zero ori Infinit. Un fel de ori/ori... cu piatra sărutului și cântecul mutului de pe scrijeliturile scutului.

 =  Șoapta amurgului
Camelia Tripon
[18.Jul.09 16:01]
Verurile tale îmbină simfonia culorilor din amurg cu lăuta inimii ale cărei corzi sunt intinse la maxim. Nodul este cel al emoției, al celui ce așteaptă, furat de luminile înserării...este o poezie...

+ ...
Ioana Geacăr
[18.Jul.09 19:23]
da, acum ai modificat foarte mult, e alta, și e poezie prelungită în comentariile tale, mereu în mișcare, muzicală mereu, ca marea!

 =  Un ecou
George Pașa
[18.Jul.09 20:19]
Varianta actuală mi se pare bine realizată, chiar dacă s-a schimbat, oarecum, și "codul de acces". Cealaltă era mai sensibilă, neîndoielnic, tot poezie, dar pentru un cerc mai restrâns.

 =  ...
Ioana Geacăr
[18.Jul.09 23:00]
Mircea, copiază și prima variantă în continuarea textului acesta, să nu sufere nimeni, ba mi se pare și mai interesant să-i arăți toate fețele :)

+ *
George Pașa
[18.Jul.09 23:18]
Oricum s-ar prezenta poezia aceasta, oricum își dezvăluie toate fațetele cunoscute și necunoscute pentru cel ce gravitează printr-o lume geamănă. E, într-o "variantă" mult mai veche, același țipăt al pescărușului, rănind tăcerea mării (aici, acoperind strigătul ființei). Și, oricum, insula va rămâne aceeași, iat tăcerea nicidecum rănită. Acolo nu există orgoliu, doar prietenie pură. Toate sunt aici din același portativ, cu stativ de semne și tiv.

 =  pe undeva
Ioan-Mircea Popovici
[18.Jul.09 23:58]
Camelia, Ioana și George, m-ați onorat cu comentarii generoase și stele. Răspund la oră târzie, reacție spontană, poate o prelungire la ce-am spus (tema strigătului fiind încă în cuta tivului).

pe undeva se plimbă o infinită undă
din varianta veche trecută prin secundă
se strange-n strună nouă un portativ mai vechi
precum credința serii din acul cu urechi

și când te doare clipa din viața-ți trecătoare
întreabă-te ce face să nu-ți tihnească „oare?”


de m-ai strigat și nu te-am auzit
strigătul tău l-a acoperit pescărușul
dacă acum este strigătul tău
atunci voi ști de la tine

până la insulă
încă o zi
Nu sunt permise comentarii(texte) anonime!
Pentru a înscrie comentarii(texte)
trebuie să te înscrii şi să te autentifici.

Înapoi !